![]() |
Još malo o dizanju voltaže
Bok,
Zanima me dali se dizanjem voltaze povećava potrošnja snage iz napajanja... Nešto sam se zahebavo s voltima pa mi ošlo napajanje ...pa pitam |
Da, povećava se potrošnja energije.
|
ipak,ne vjerujem da je crklo jer sam povecao volte sa tvornickih 1.35 v na 1.4 v...?
|
tesko da je zbog toga Hiper krepao, sta se snage tice moze on izdrzat puno vise, al ocito je neka vele greska kad je prdnio samo tako, i znam da to nije prvi takav slucaj sa typeR, obicno novi krepaju tako nakon par dana, zato i svoga iako je sve samo ne nov, mijenjam skoro, a i poceo mi se nesto prehebeno grijat bez opterecenja...:fiju:
|
Potrošnja se povećala za cca. 10W, a ako je neko noname napajanje, tih 10W je moglo lako prekoračiti limit već preopterečenog napajanja.
EDIT: vidim da imaš Hipera, a Hiper nije noname. |
ISPRAVAK:imao sam hiper-a:lol2:
hm pa gle napajanje je 530 w u trenutku "eksplozije" bila su ukljucena 2 ventilatora i ostale standardne komponente...možda ipak greška u hiper-u a bobe biće mu "udrila donja u gornju":lol2: ko i mome hyper đikanu |
OC
Imam pentium D 2,8 presler i maticnu gigabyte GA 945PL-S3, no name napajanje 400 w koju visinu voltaze preporucujetre za ovo ???
Kupujem i novi coler za proc mislim da cu stavit freezera 7 a za sada imam box colera... |
Citiraj:
|
sa noname napajanjem se nemoj bas upustat u OC da nebi imao problema... ja sam bio na staroj socket A konfi digao napon bartona na 1.8V i napon meme na 2.9V na abitici NF7-S i riknuo mi smartbox 400W, samo se skadilo iz njega nakon 20min 3Dmarka 2003 :D dobro da nije nista sa sobom potegnuo :)
kupi fortrona/seasonica/chiefteca i uzivaj ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14. |