|
![]() |
#1 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
TRaži se RAK, Your computer will be shut down in 60sec n' countin
Prvo to se ne događa meni već frendu, Konfa je: MSI KT333 Athlon 2000+ 2×256DDR 2700 RAM- nezna koji proizvođač ATi Radeon 9000 Win XP pro, sp1 Koji virus, Blaster? Čovjek ima AWD Anti virus, koji mu je bio našo prvi put neki virus a nemre skenirat komp u 60sekundi -Gone in 60seconds Traži se lijek a da nije Format c: RAČE jafi se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Once and only. ZoneAlarm. Nije rješenje antivirus. Mora se imati firewall. FixToolom se obriše ono što se ima za obrisati ali tek nakon firewalla.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
I neka prijatelj instalira zakrpu koju je M$ izdao! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
|
![]() ![]() ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
|
Ono sranje od zakrpe je virus sam po sebi. Sa firewallom net može samo ubrzati jer ne primaš i šalješ sranja. Samo to valja dobro konfigurirati. Koja bi to moja brzina morala biti preko 4 firewalla?
![]() |
#6 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
@Rak po njemu bi ti to loadalo site 5 minuta! Ja sam se riješio 95% pop up sranja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Zakrpa je stvarno zakrpa. S druge strane, ima puno načina da se taj problem riješi. Prvi je da ti snimiš kod sebe doma zakrpu i instaliraš na njegovom kompu. Drugi je da odeš u services, rpc i tamo ga disejblaš ili još bolje, pod recovery mu staviš take no action (sva tri puta). jer bez obzira šta vi ljudi mislili, namjera blastera NIJE da ruši RPC nego je to bug u virusu. On je samo hti ozagušit windows update, ali očito nije mogao ni to napisat kak treba tj. da ne sruši RPC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Feldwebel
|
Nisam ja baš toliko jadan da sam primio nekakav takav mail. Odnosno popušio takvu foru. Zakrpa sama po sebi ne radi ništa nego dopušta blasteru da radi errore po RPC-u. Za RPC se previše servisa veže da bi mu ja dopustio da radi što hoće. Otvori pa vidi što je o tome ovisno. Negdje pri vrhu popisa naći ćeš ono što mene osobito mući. U svom kompu nemam tu zakrpu. Nemam niti u serveru za potrebe testiranja. I gle, ništa se ne ruši. Firewall zatvara portove, IP adrese, aplikacije i procese. I tako onemogućuje blastera. Zakrpa ne zatvara portove i ne onemogučiuje blastera. Zato imam na firewallu priljepljeno oko 200 alerta za 15 minuta. Dobar dio od toga otpada na blastera. Znam da elven mora pokazati malo lojalnosti ali bi ga molio da potraži ponovo što je MS napisao o tome kako se to rješava.
Tih kao mačka Brz kao gepard Jak kao lav Elegantan kao leopard Nisam to ja, to je moj komp. Zadnje izmijenjeno od: RAK. 19.12.2003. u 10:23. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Imam instaliran Outpost i stavljeno da blokira 135, no to nije imalo ucinka dok nisam stavio zakrpu. Virus nisam popusio niti mi je restartan komp (shutdown -a) no 100% sam siguran da prije zakrpe nisam mogao blokirati port. Radio sam i online provjere preko www.pcflank.com i svaki put mi je 135 bio otvoren :confused:
![]() |
#12 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Blaster je gotovo savršeno napravljen crv i nije se lako boriti protiv njega. Patch samo lokalno sprječava posljeice a osnovni problem ostaje. No, sada blaster nije toliko raširen i ne radi tolike probleme. Sada su zanimljiviji drugi.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|