|
![]() |
#1 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Teorijsko pitanje...i malo glupo...
Budući da sam sad sav u overclocku imam jedno malo čudno pitanje... Ovih dana namjeravam kloknut proc na 3.5, dakle temperatura oko 55-57 stupnjeva, matične oko 45. Zatim ću pokrenut orthos i vrtit ga 24 sata (ako prođe)... Pitanje je: da li postoji (i najmanja mogućnost) da se nešto zapali (ne samo pregori), jer će komp vtit stress testove cijelo vrijeme a mene u međuvremenu neće bit doma (posao, treninzi, kave, šopinzi, whatever, doma samo prespavam ako i to)... Npr, da ga ostavim da vrti orthos cijeli vikend dok spavam kod cure, tako da me skoro 2 dana neće bit doma... Znam da ako i nešto pregori komp. će se (trebao bi) samo se ugasit...ali što ako...?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
/pokusavanje otimanja dojmu on ne mogu se oteti dojmu da vlada ogromna navala ovakvih topica. sto bi bilo kad bi bilo, samo u teoriji, jer bi se to moglo prenjet na praksu ako bi teoretski postojala teorija teoretske prakse. I tipa "kupit cu novi proc, do kolko cu ga moc klokat?", "za kolko se poveca temperatura kad klokam?".... i da sad ne nabrajam. /pokusavanje otimanja dojmu off A sad da odgovorim na pitanje: naravno da postoji mogucnost, ali je vrlo mala, kao sto bi mogao curit plin kad nisi kod kuce, ili puknit cijev od vodovodnih instalacija.... Ukljuci u biosu da ti ugasi komp ak proc predje odredjenu temperaturu i cao. Kvalitetno napajanje imas, njemu se ne bi trebalo nista desit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ako su voltaže postavljene u granicama zdravog razuma,nema straha od bilo kakvog pregorijevanja komponenti...naravno,nadam se da nešto hladi te komponente. Što se "požara" tiče,teško...gotovo nemoguće,ali ne mogu to u potpunosti demantirat.Ukoliko dođe do pregorijevanja određenih komponenti,izgori 1 mosfet ili kondić,i tu priča s upaljenim kompjuterom završava...tako da nema straha,osim dima i smrada. No opet ponavljam,sve je moguće,ako se ima nešto zapalit u tih 3 sec koliko kondić ili mosfet ili bilo koji drugi čip gori,može se zapalit...ali ako ćemo ulazit u statistiku,to je vrlo,vrlo rijedak slučaj... Nema ti šta izgorit,i da izgori...kažem,komp se instantno gasi i tu završava priča...ostaje samo smrad. No nije mi jasno što ćeš ostavljat komp da radi preko vikenda ako te nema,i to Orthos... Odvrti ti fino Orthos dok spavaš,tih 8-10h...ili prekineš u podne,na 12-13h sati rada...to je dovoljno,ako to prođe,nema sumnje da je komp stabilan.
![]() |
#4 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003