Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.04.2007., 01:14   #1
flyingfck
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
Help...ili dobar servis?

Taman sam kupio novi komp, sve pospajao, konacno ga ukljucim i monitor nista, ne dobiva nikakav signal.

U samom kompu se nesto dogadja, ventilatori se vrte, nikakv zvuk sa maticne (bi li trebao biti onaj jedan kratki bip dok jos nema operativnog sustava?).

Dva put sam provjerio, sve je tocno spojeno po manualima. Ne znam da li je bitna konfa, no evo ako je:

E4300 @1.8
Gigabyte DS3
2x1 GB KINGMAX
7600GT XFX
Napajanje Tagan 380W

AKo se ne varam problem moze biti u bilo cemu izmedju maticne, procesora i graficke? Ima jos nesto sto mogu probati?

Ako ne, gdje se moze otici na brzi servis bez da deru ljude?

Monitor je Eizo S1910 i to je jedina stara stvar za koju znam da radi. Prije sam ga koristio sa analognim feedom pa mozda digitalni port ne valja, ali nekako sumnjam da je to.

Hvala
flyingfck je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2007., 01:44   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Memu jednu po jednu teraj unutra, ne bi bilo prvi puta da je netko dobio potrgan Kingmax. Poištekaj sve nepotrebno (CD-ROM, prže etc.), ostavi samo MBO, CPU, MEM, HDD i vužni ga...
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.04.2007., 02:10   #3
flyingfck
Registered User

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Memu jednu po jednu teraj unutra, ne bi bilo prvi puta da je netko dobio potrgan Kingmax. Poištekaj sve nepotrebno (CD-ROM, prže etc.), ostavi samo MBO, CPU, MEM, HDD i vužni ga...
Nazalost nista

Koji sam ja pehist da dobijem neispravno iz ducana Dogodilo mi se vec i u Linksu i u Kvarku. I onda ce me jos zahebavati sa svojim testiranjem dva-tri dana, komp ce mi proraditi slijedeci tjedan...ako imam srece
Staro 05.04.2007., 02:14   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ako imaš PCI grafu, probaj sa njom. Ako si blizu Trešnjevke (Zagreb), posudim ti ja svoju S3 Virge

Resetirao si CMOS ? Bateriju sa matične vadio van ?
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2007., 12:03   #5
flyingfck
Registered User

Na drugom kraju grada

Probah sve, ali nista. Apsoludno isti problem kao Shadow u svom threadu o istoj maticnoj ploci, znaci valjda je ploca. Niti ja ne dobijem ni prvi bip. Nosim u Vemil pa sta bude

Danas su mi sodli instalirati Iskon DUO. Prvi modem koji su stavili nije bio ispravan Nije moj tjedan

Tnx za help
Staro 05.04.2007., 12:07   #6
shadow
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Vrati matičnu imao sam isti problem a pogledaj moju temicu od jučer sa D3S pločom isti opis kvara, nema nikakvog beep-a niti slike na ekranu a svi se ventilatori vrte. Vratio matičnu dobio novu i sve radi
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno