|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
sto je to "system idile process"?
cesto mi se desi sljedeca situacija: koristim 3d max, pa onda malo photoshop (u isto vrijeme) i tak ja preskacem izmedu ta dva programa i u jednom trenutku mi komp pocne stekat - odem u task manager i vidim da "system idile process" koristi 98% CPU-a i onda moram restartat komp da bi nastavio radit jel mi moze netko objasnit kaj se desava s tim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
System Idle Process prikazuje mirovanje CPU-a, tj. prikazuje vrijednost obrnutu od CPU usagea. Kad bi CPU usage bio 0%, System Idle Process će biti 100%, ali to nije moguće kad je komp uključen nego je CPU usage uvijek nešto više od 0% pa je time i System Idle Process nešto manji od 100% što daje 99% kad se zaokruži. Zbog njega sigurno ne šteka komp, traži problem negdje drugdje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ok, razumio al onda fakat ne znam zakaj mi se to desava tnx na objasnjenju |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Eto tocno tako kako ti je domy napisao. I pazi, IDLE, ne "idile". To ti je na engleskom izraz za "prazan hod" ili ti ga cisto seljacko-mehanicarski -> "ler" ![]() Sto se tice stekanja: Da li ti komp pocne pristupat hard disku? Koji Photoshop koristis? CS2? Koliko se sjecaqm, ovdje na forumu je bilo nesto malo price da je bugovit i zna se rusit i za***avat. No mozda se krivo sjecam, osobno ga ne koristim. No u svakom slucaju, tek toliko da ti dam smjer u kojem da pocnes traziti ![]()
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Ima jedna slična tema pa probaj nešto što sam odgovorio... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62871
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
da, idle je a ne idile(my bad) koristim photoshop cs2, al brijem da nije u njemu problem jer mi se tak nes desavalo i prosle god (tad se nisam bas bavio photoshopom) pa sam formatrirao komp i bio miran par mjeseci tj do sada. budem probao sa svim onim testovima koje je domy_os naveo pa cemo vidjeti al jos nes ne kuzim: ak system idle process oznacava suprotno od cpu usage (znaci cpu mi skoro nis ne radi kad je system idle proces na 98%) zasto je onda spor i zasto steka ak cpu nis ne radi? Zadnje izmijenjeno od: ethan. 08.03.2007. u 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Može biti 100 razloga... Kako se disk ponaša tada?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ne kuzim na sto tocno mislis pod tim pitanjem - nisam primjetio nis cudno osim da je sve 10puta sporije (onda ja fino resetiram komp i sve ok, al vec me pocelo iritirat svakih 2 sata resetirat pa sam odlucio sredit taj problem, no ocito ne postoji neko lagano rjesenje za tu cudnu pojavu) tnx ipak |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Hmmm...inače 3D Studio je dosta bugovit. Koji procesor imaš? ------------------- Virtual memory size? Tj. pazi da imaš dovoljno mjesta na C:\ pariticiji ------------------- RAM? 3D programi su gladni memorije. Ja sam za potrebe Maye u ono vrijeme nabacio 2GB RAM...a bila je to vezija 6.0 ------------------- E, ako ti scena obiluje poligonima, a u Photoshopu RAW format na 2024x6000000 uz 64 layera...? ------------------- Skeniraj hard.... ------------------- Kao što je netko rekao, može biti 100 razloga |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Koja je verzija Photoshopa? Jel CS2? Ako je CS2 da li je 9.0.2 (zadnji update) ili nije?
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Nije nužno da bude 9.0.2 jer i 9.0 radi OK, ali bilo je nekih verzija koje su nakon malo rada ispunile cijeli RAM što je dovelo do nenormalnog gušenja i nestabilnosti sustava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
updejtan mi je photoshop a sto se tice procesora i ram - imam amd 3200+ i samo jednu gigu rama, al namjeravam uskoro kupit neki dvojezgreni i bar 2 gige rama nadam se da cu time rjesit problem (naravno, pod pretpostavkom da nemam neki virus) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Nećeš time riješiti problem jer ti ga ne uzrokuje Photoshop nego nešto drugo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
|