![]() |
sto je to "system idile process"?
cesto mi se desi sljedeca situacija:
koristim 3d max, pa onda malo photoshop (u isto vrijeme) i tak ja preskacem izmedu ta dva programa i u jednom trenutku mi komp pocne stekat - odem u task manager i vidim da "system idile process" koristi 98% CPU-a i onda moram restartat komp da bi nastavio radit jel mi moze netko objasnit kaj se desava s tim? |
System Idle Process prikazuje mirovanje CPU-a, tj. prikazuje vrijednost obrnutu od CPU usagea. Kad bi CPU usage bio 0%, System Idle Process će biti 100%, ali to nije moguće kad je komp uključen nego je CPU usage uvijek nešto više od 0% pa je time i System Idle Process nešto manji od 100% što daje 99% kad se zaokruži.
Zbog njega sigurno ne šteka komp, traži problem negdje drugdje. |
ok, razumio
al onda fakat ne znam zakaj mi se to desava tnx na objasnjenju |
Eto tocno tako kako ti je domy napisao. I pazi, IDLE, ne "idile". To ti je na engleskom izraz za "prazan hod" ili ti ga cisto seljacko-mehanicarski -> "ler" :)
Sto se tice stekanja: Da li ti komp pocne pristupat hard disku? Koji Photoshop koristis? CS2? Koliko se sjecaqm, ovdje na forumu je bilo nesto malo price da je bugovit i zna se rusit i za***avat. No mozda se krivo sjecam, osobno ga ne koristim. No u svakom slucaju, tek toliko da ti dam smjer u kojem da pocnes traziti :) |
Ima jedna slična tema pa probaj nešto što sam odgovorio...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62871 |
da, idle je a ne idile(my bad)
koristim photoshop cs2, al brijem da nije u njemu problem jer mi se tak nes desavalo i prosle god (tad se nisam bas bavio photoshopom) pa sam formatrirao komp i bio miran par mjeseci tj do sada. budem probao sa svim onim testovima koje je domy_os naveo pa cemo vidjeti al jos nes ne kuzim: ak system idle process oznacava suprotno od cpu usage (znaci cpu mi skoro nis ne radi kad je system idle proces na 98%) zasto je onda spor i zasto steka ak cpu nis ne radi? |
Može biti 100 razloga... Kako se disk ponaša tada?
|
ne kuzim na sto tocno mislis pod tim pitanjem - nisam primjetio nis cudno osim da je sve 10puta sporije (onda ja fino resetiram komp i sve ok, al vec me pocelo iritirat svakih 2 sata resetirat pa sam odlucio sredit taj problem, no ocito ne postoji neko lagano rjesenje za tu cudnu pojavu)
tnx ipak |
Hmmm...inače 3D Studio je dosta bugovit.
Koji procesor imaš? ------------------- Virtual memory size? Tj. pazi da imaš dovoljno mjesta na C:\ pariticiji ------------------- RAM? 3D programi su gladni memorije. Ja sam za potrebe Maye u ono vrijeme nabacio 2GB RAM...a bila je to vezija 6.0 ------------------- E, ako ti scena obiluje poligonima, a u Photoshopu RAW format na 2024x6000000 uz 64 layera...? ------------------- Skeniraj hard.... ------------------- Kao što je netko rekao, može biti 100 razloga |
Koja je verzija Photoshopa? Jel CS2? Ako je CS2 da li je 9.0.2 (zadnji update) ili nije?
|
Nije nužno da bude 9.0.2 jer i 9.0 radi OK, ali bilo je nekih verzija koje su nakon malo rada ispunile cijeli RAM što je dovelo do nenormalnog gušenja i nestabilnosti sustava.
|
updejtan mi je photoshop
a sto se tice procesora i ram - imam amd 3200+ i samo jednu gigu rama, al namjeravam uskoro kupit neki dvojezgreni i bar 2 gige rama nadam se da cu time rjesit problem (naravno, pod pretpostavkom da nemam neki virus) |
Nećeš time riješiti problem jer ti ga ne uzrokuje Photoshop nego nešto drugo.
|
Citiraj:
Izgasi taj 3DStudio i pređi na Maya daleko je bolja. Kada se navikneš na node arhitekturu workflow doslovce leti, a ionako ti je (nažalost) sada u vlasništvu :Machineg: Autodeska. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:43. |