|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2002
|
Athlon64 x2 4200+ sAM2 i 4x1024MB DDR2
Dakle zanima me kako bi se doticni athlon64 na nforce6100 nosio sa 4x1024MB DDR2 667 superTalent? Trenutno imam 2x1024MB supertalent ddr2 667 i razmisljao sam da dodam jos toliko potpuno istog RAM-a. Kako bi tu konfuguraciju podnjeo mem. kontroler na athlonu? Dali bi se usporio pristup memoriji ili...? Na ploci imam 4 utora za DDR i u manualu pise da za dual channel ide i da su sva 4 utora popunjena, tako da du ne vidim nikakav problem. Hvala unaprijed!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
malo bi ti se spusio max clock meme i eventualno bi pao na 2T,ali inače sve isto,duall chanell bi i dalje radio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
2T je normalno na DDR2 tako da se radi toga nemoj zamarat. Kontroler to mora progutat bez imalo problema, sve bi trebalo raditi kao podmazano. Chipset ovdje nije važan, memorijski kontroler je u procu, a X2 bi trebao raditi sa 4 stika bez ikakvog usporavanja memorije (tipa kao na Venicima kada su padali ne 333mhz i 2T ili što već). I ovo što kaže MAHER, možda ne bi izgubio toliko na OC-u meme (radile bi na onom taktu na kojem najslabiji stick može raditi), a možda bi za neki prijašnji OC koji je bio stabilan trebao dati malo više napona (jer je opterećenje na mem. kontroleru veće).
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Možeš ti to ubost, ali 4 GB vidjet nećeš... Ovdje se malo razglabalo o tome... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56523
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja dok sam imao kingmax 2×512 hardcore ddr500 i stavio na svoju plocu jos dvije takve plocice meme biose se nije htio bootati... dvije po dvije je radilo, ali sve zajedno ne! za tu memoriju koju ti pitas neznam, ali samo navodim da i ovakvih problema zna biti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Vidim da tu ima dosta stvari koje bi mogle ici na losu stranu... Sto se tice mog bios-a, u njemu postoji opcija i za nekakav ''flexibility option'' za koji kaze da kad je ukljucen povecava kompatibilnost sa memorijom, neznam sta radi jer i dalje mogu rucno podesavat sve opcije memorije i latenciju...valjda ako se nadu par modula razlicitih,nekako ih sredi da rade zajedno...valjda to pomaze i da 4 modula rade zajedno kako treba. zatim tu je jos i ''memory hole'' o cemu sam procitao u linku, sta se desi ako imam 4gb i ''memory hole'' je disabled?
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Flexibility smanjuje takt memorije i povećava latencije, a memory hole bi ti možda mogao pomoći oko prepoznavanja svih 4 GB, ali dosta je upitno... Isto tako je pitanje da li bi 32-bitni XP mogao prepoznati toliku memoriju jer mu je granica oko 4 GB. Trebat će ti 64-bitni Windowsi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
mislim da je limit windowsa xp 3gb. a gle probaj otići u dućan i pitat dali je moguće da se to isproba. nemaš kaj izgubit. samo nemoj prvo kupit i onda molit Boga da proradi
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
U manual-u za maticnu pise da je maximum 8Gb, a za dual channel 2x(2x2Gb) i da je pozeljno da budi isti kompleti od 2x2Gb (tj. pise ''please install all 4 identical modules'' pod to mislim da hoce reci da budu iste brzine i latencije, ali nista ne pise da je obavezno tako, sve se da iskemijat onda ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|