|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Glasan mi disk...
Danas ubacio pasivnu 6200LE, proc odavno hladjen freezeom moddanim sa 92mm GlacialTech-om na 7V (2.2GHz, Vcore 1.3V), napajanje jedno od najtisih ikad-Chief Delta od 350W i to tisa verzija sa izrezanim otvorom za vent, chipset hladjen coolerom vrlo slicnim Spire Coolforce-u(vrti se na 2500rpm i prilicno je tih, a dobro hladi, temp. chipseta je cca 33-35C)... Kuciste je sa svih strana zatvoreno(papir zalijepljen preko otvora za hladjenje ![]() ![]() A jedini vent koji izbacuje zrak je 12cm vent sa Chief-a. Dakle zrak ulazi sprijeda preko diska i izlazi kroz napajanje. Sad me muci sto se disk cuje(kad se prebacim u stand-by, jedva, jedva da se cuje komp), a i temp mu nisu neke...38C u idle-u... Evo trenutno je 34C, s tim sto sam prozracio sobu ![]() Zanima me da li bi u ovako ubitacno tihoj konfi stanje popravio jedan Samsung P120 od 250GB? Sorry na podugom postu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Sigurno da bi Samsung popravio stanje...Meni su isto moji malo prebučni (WD i Maxtor) al ajd, zdržim to...Nisu tolko glasni kod čitanja/pisanja jer sam ih stišo s onim program (zaboravio sam kak se zove)... Samo, di ćeš nabavit Samsunga od 250GB? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ne bi...imao sam taj WD, nije puno glasniji od Samsunga...čak su tu negdje po glasnoći... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
A jesi samsunga imo? On kaže da mu je DISK glasan, znači da nije zadovoljan s njim...A navodi da su mu ostale komponente tihe...Hm, sad...Ja mislim da bi Samsung riješio stvar, al dobro, nek on odluči... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
bed mi je ako ga stavim u spuzvu bit ce lose hladjen ![]() Citao sam da se Samsung osim sto je tih, jako malo grije? Da li bih njega mogao ubacit u spuzvu a da nista ne puse po njemu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vjeruj mi, Sami je i tih i hladan. Pogledaj mi sig pa će ti biti jasno da znam šta pričam.
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
imam Samsunga također, i ne znam koji bi ti drugi disk preporućio, stavrno se ništa ne čujm a tamperature su 7-8 stupnjeva niže od WD-a, (onako u prosjeku, ne znam baš točno) ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
Eto nadam se da ce Sami radit u spuzvi i da nista ne puse po njemu ![]() Kako god, ispalti mi se. Samija kupim za cca 600kn, a ovaj prodam za 250kn. Znaci za 350kn dobijem 250-80=170GB... Tako cu i uradit. Hvala na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
disk se ne može zatvarati u spužvu... preporuka je da ga strpaš dole negdje nize u kanti tako da ti nije odmah na otvoru.... dosta pomogne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Premium
|
Citiraj:
A kad bih ga dole stavio bio bi "hard mounted" tj. zasarafljen kako se disk inace stavlja. A tad je (pre)glasan. I opet ne bi bio hladjen, jer dole nemam nikakav vent na kucistu. U biti ima otvor za 80mm, kojeg sam zatvorio ![]() Velis da ne moze ic u spuzvu? Vidio sam da je Lihto svog Raptora i jos dva WD-ejca ubacio u spuzvu... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja sam napravio copy/paste od domy_osa. ![]() (domy nigdje nisi stavio autorska prava pa ![]() btw. Ovo je serija onih barica koje su kao traktori. Oni šta stvarno roštaju i nakon šta sam ih stavio ovako u spužvu buka je sigurno duplo manja ![]() A hlađenje je još uvijek odlično možda čak i bolje jer ovako ventilator puše po više površine. Uglavnom oba 29 u idleu. Domy_os ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
majke ti šta si radio s diskovima da su tako pogrebani ![]() @SRV - ako staviš dolje, pa kako god stavio, bit će ti tiše. probaj maknut kavez ili stavit disk okomito... šta se tiče hlađenja, nije potrebno da baš izvana vuče, dosta da ima cirkulaciju preko diska... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi probao stišat hard sa AAM? Skini ga stavi na disketu i igraj se sa njim http://www.samsung.com/Products/Hard...ties/hutil.htm
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Kradete moje izume, sunce vam... ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Razmisljao sam o sljedecem: disk ubacim u spuzvu, a na njega nakalemim bazu coolera sa starog P4. Baza je prilicno glatka, mo's se ogledat u njoj. Tada bih na disk s gornje strane namazao tanak sloj AC Ceramique te tu nakalemio taj pasivac. A disk bi inace bio u spuzvu, koju bih prorezao na tom mjestu di bih stavio pasivac. Ne znam da li bi to funkcioniralo, cisto sumnjam...ali eto svakakve ideme mi se motaju po glavi ![]() @buljo, jos nisam kupio Sami-ja, je li taj utility moze i za WD? BTW seek noise je smanjen pomocu Systool-a, negdje je Vuco dao link za taj prog. @Smartguy, hvala za sliku. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Ma da sam čuo da se barice nemogu stišat da im je AAM zaključan: stoopid
![]() |
![]() |
#26 | |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() I btw ja sam postavljajući ih ovako dobio još više mjesta u svom malom kućištu tako da kad budem uzima nešto od DX10 grafa valjda će stat. I izgrebani su zato šta je kućište s***ano i ovi kavezi su mrvu manji ali nije im ništa : lol2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() evo wd is signa je uber tih tj ko samsung je tih samo je malo topliji nekih 4c ali nis strasno . i da brzi je od samsunga.
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
KS serija WD-ova je jako dobra. Opcenito, brzina mi nista ne znaci, da bas hocu brzinu pravio bih raid 0 polje ![]() Uglavnom svi se slazu da je Samsung najhladniji(i najtisi)? A gdje je tu Hitachi? Ipak imam jos vremena do kupnje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Danas ubacio Samija i ostao razocaran. Naime, disk nije da je glasan nego svako malo ispusta zvuk vrlo visoke frekvencije... Taj zvuk cujem bas zato sto imam samo dva venta u kucistu, ultra-tihi u napajanju i 92mm GT na 7V na freezeru, kuciste je u ovom trenutku otvoreno. Sranje, valja mu ubacit koji vent u kuciste da ne slusam ovo pistanje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|