|
![]() |
#1 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Problem, ne znam ni sma u čemu ....
E ovako, moja konfiguracija je p4 2,41 ghz soltek sl-85dir3/dr3 radeon 9600 xt 2*512 ddr I imam veliki problem.....Kad palim komp restarta mi s enekih 10 puta i kad s eupali imam neki proces "savedump.exe" upaljen..... i dobijem poruku od windowsa "System has recovered from a serious error" I ponekad kad igram igre ili sam na internetu sam od sebe se restarta... Odveo sam kompjuter na servis i kažu otišla je jedna pločica od 512 mb-a.... Nekoliko dana sam imao kompjuter samo s ajednom pločicom i radilo je sve ok.....jučer kad sam kupio novu pločicu od 512 ram-a opat imam isti problem i čak sam skužio d astari ram-i rade.... Inače imam 2 utora na matičnoj i ba su za ram-e......kad je smao jedna pločica u bilo kojem utoru sve je ok....čim stavim drugu odmah sere... molim pomoč...nadam se da ste skužili moj problem..... ![]() (ps. - ta konfiguracija je radila godinu dana i sa dje tek počela srat) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Daj malo popravi gramatiku ![]() Vezano za problem, probaj taj ispravni ram (jedan keks) stavit u jedan pa u drugi slot. Ako radi u oba, znaci da se memorija kolje kad su oba slota popunjena. Ako ti ispravni ram samo u drugom slotu ne radi, otisla je ploca, barem mislim. Nebi bilo prvi put ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
jesu jednaki su, imam ih više od godinu dana i radilo je sve ok do prije nekih mjesec dana.... i jučer sma kupio opet iste tako da imam 3 indentične pločice od 512 ![]() još neke ideje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
probaj kod nekog na drugoj ploci oba rama
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ovako... * Pokušaj sa resetiranjem biosa, jer u nekim situacijama bez obzira koliko ti se one glupe ili besmislene činile dodavanje novog hardvera zna izazvati gadne konflikte sa sa vec postojećom konfom. * Također pokušaj malo/puno propuhat memoriske slotove da nije možda upalo šta prašine u njih kad si dodavao novi ram. * Pokušaj još sve pločice testirat na drugoj konfi u svim kombinacijama (zajedno i odvojeno) ako si u mogućnosti. Kreni tim redosljedom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
preko baterije na ploči i preko đampera koji se također jako često nalazi u neposrednoj blizini sam baterije. Najbolje bi bilo oboje. Znači da premostiš na đamperu položaj 1-2 u 2-3 i izvadiš bateriju. Tako ostaviš par minuta (za svaki slučaj) i onda opet istim redoljedom ideš natrag. Vratiš bateriju i đamper premostiš u prvobitni položaj. I naravno kada pokreneš mašinu obavezno u biosu čitat Load optimized default settings,sejvat i izać. Tek onda možeš sigurno opet uci u bios i konfigurirat ga po vlastitoj želji... Sretno! ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Htio sam ti predložit da malo olabaviš latencije i onaj CR, ali vidim da će to teško ići... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|