![]() |
Problem, ne znam ni sma u čemu ....
E ovako,
moja konfiguracija je p4 2,41 ghz soltek sl-85dir3/dr3 radeon 9600 xt 2*512 ddr I imam veliki problem.....Kad palim komp restarta mi s enekih 10 puta i kad s eupali imam neki proces "savedump.exe" upaljen..... i dobijem poruku od windowsa "System has recovered from a serious error" I ponekad kad igram igre ili sam na internetu sam od sebe se restarta... Odveo sam kompjuter na servis i kažu otišla je jedna pločica od 512 mb-a.... Nekoliko dana sam imao kompjuter samo s ajednom pločicom i radilo je sve ok.....jučer kad sam kupio novu pločicu od 512 ram-a opat imam isti problem i čak sam skužio d astari ram-i rade.... Inače imam 2 utora na matičnoj i ba su za ram-e......kad je smao jedna pločica u bilo kojem utoru sve je ok....čim stavim drugu odmah sere... molim pomoč...nadam se da ste skužili moj problem.....;) (ps. - ta konfiguracija je radila godinu dana i sa dje tek počela srat) |
Daj malo popravi gramatiku :D
Vezano za problem, probaj taj ispravni ram (jedan keks) stavit u jedan pa u drugi slot. Ako radi u oba, znaci da se memorija kolje kad su oba slota popunjena. Ako ti ispravni ram samo u drugom slotu ne radi, otisla je ploca, barem mislim. Nebi bilo prvi put;) |
E to me brine.....:D
Kad stavim jednu pločicu radi u bilo kojem utoru i nema problema...kad stavim drugu odmah sere... |
Citiraj:
|
jesu jednaki su, imam ih više od godinu dana i radilo je sve ok do prije nekih mjesec dana....
i jučer sma kupio opet iste tako da imam 3 indentične pločice od 512 ;) još neke ideje ? |
Citiraj:
|
probaj kod nekog na drugoj ploci oba rama
|
Citiraj:
Ovako... * Pokušaj sa resetiranjem biosa, jer u nekim situacijama bez obzira koliko ti se one glupe ili besmislene činile dodavanje novog hardvera zna izazvati gadne konflikte sa sa vec postojećom konfom. * Također pokušaj malo/puno propuhat memoriske slotove da nije možda upalo šta prašine u njih kad si dodavao novi ram. * Pokušaj još sve pločice testirat na drugoj konfi u svim kombinacijama (zajedno i odvojeno) ako si u mogućnosti. Kreni tim redosljedom. :) |
hvala što mi pomažete......sad sam reinstaliro windowse ali ne znam kak restartat bios pa mi to pomozite ;)
|
Citiraj:
preko baterije na ploči i preko đampera koji se također jako često nalazi u neposrednoj blizini sam baterije. Najbolje bi bilo oboje. Znači da premostiš na đamperu položaj 1-2 u 2-3 i izvadiš bateriju. Tako ostaviš par minuta (za svaki slučaj) i onda opet istim redoljedom ideš natrag. Vratiš bateriju i đamper premostiš u prvobitni položaj. I naravno kada pokreneš mašinu obavezno u biosu čitat Load optimized default settings,sejvat i izać. Tek onda možeš sigurno opet uci u bios i konfigurirat ga po vlastitoj želji... Sretno! :) |
hahaha, nisam ništa skužio o čem se radi :D :D :D :D
mislim hvala ali to je previše za mene :D probat ču ostatak tvojih preporuka pa ču vam javit |
|
Htio sam ti predložit da malo olabaviš latencije i onaj CR, ali vidim da će to teško ići... :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:19. |