|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Kasda ADSL spajanje na net
Imam PC s Zyxel modemom i sve radi za 5. Nabavio sam drugi PC i router Kasda KD318MUI,na kompu nemam ulaz za mreznu,pa spajam Kasdu prek usb-a. Instaliram pppoe i driver za kasdu s t-com stranice...i stvar ne radi..samo daje ono connecting WAN miniport i ne spaja se..na istom kompu Zyxel radi bez frke.. Da li trebam stvar drukcije instalirat il sta bi mogo bit bed s tom Kasdom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Dobrodošao na forum, probaj se na kasdu spojit prek lana a ne usb-a
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Jesi li ispunio IP, subnet mask i defoult getaway 192.1681.100 255.255.255.0 192.168.1.1 te preferred DNS: 195.29.150.3 alternate DNS: 195.29.150.4 Probaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ček, ček, polako Koji Zyxel modem imaš i radi ok (napiši model)? Pogledaj susjedne postove u mreži, tebi treba taj modem prebacit u router mode, spojit sve preko dodatnog switch - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Imam Zyxel model 600 i za njega ne treba apsolutno nis nastimavat..samo instalacija s cd-a i make new connection.. doduse od kasde nemam cd pa sam downloadao s neta driver..mozda mi treba neka instalacija za kasdu : CoolRamb |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
A zašto si za 25 KN ne kupiš mrežnu karticu za taj komp i riješiš se muke sa USB-om??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisam našao točan Zyxel model. Okreni ga naopako i pročitaj točnu punu oznaku. Napiši pa možemo nastaviti. Samo za napomenu, nemožeš koristiti dva modema na istoj liniji. Od ova dva šta spominješ Zyxel je bolji. Tu Kasdu trampi za neki switch 4 - 8 portova. Fizički treba spojiti tako da linija iz razdjelnika ide u Zyxel modem, iz Zyxel modema u switch, a onda kompovi u switch (normalno mrežom, nikakvi usb shrot). Zyxel modem treba prebacit u router mode. Potraži ovdje po forumu detalje postavki (vrijede ista ko i za Kasdu) samo mi se čini da će Zyxel taj posao raditi bolje. Ako ne ovako onda zamjeni Zyxel sa Kasd - om, također naštimaj router mode i moli boga da oće tako stabilno radit (otprilike svaka 5. ili 10.). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|