![]() |
Kasda ADSL spajanje na net
Imam PC s Zyxel modemom i sve radi za 5. Nabavio sam drugi PC i router Kasda KD318MUI,na kompu nemam ulaz za mreznu,pa spajam Kasdu prek usb-a. Instaliram pppoe i driver za kasdu s t-com stranice...i stvar ne radi..samo daje ono connecting WAN miniport i ne spaja se..na istom kompu Zyxel radi bez frke.. Da li trebam stvar drukcije instalirat il sta bi mogo bit bed s tom Kasdom?
|
Dobrodošao na forum, probaj se na kasdu spojit prek lana a ne usb-a
|
Jesi li ispunio IP, subnet mask i defoult getaway
192.1681.100 255.255.255.0 192.168.1.1 te preferred DNS: 195.29.150.3 alternate DNS: 195.29.150.4 Probaj |
Ček, ček, polako
Koji Zyxel modem imaš i radi ok (napiši model)? Pogledaj susjedne postove u mreži, tebi treba taj modem prebacit u router mode, spojit sve preko dodatnog switch - a. |
Imam Zyxel model 600 i za njega ne treba apsolutno nis nastimavat..samo instalacija s cd-a i make new connection..
doduse od kasde nemam cd pa sam downloadao s neta driver..mozda mi treba neka instalacija za kasdu : CoolRamb |
A zašto si za 25 KN ne kupiš mrežnu karticu za taj komp i riješiš se muke sa USB-om???
|
Citiraj:
Samo za napomenu, nemožeš koristiti dva modema na istoj liniji. Od ova dva šta spominješ Zyxel je bolji. Tu Kasdu trampi za neki switch 4 - 8 portova. Fizički treba spojiti tako da linija iz razdjelnika ide u Zyxel modem, iz Zyxel modema u switch, a onda kompovi u switch (normalno mrežom, nikakvi usb shrot). Zyxel modem treba prebacit u router mode. Potraži ovdje po forumu detalje postavki (vrijede ista ko i za Kasdu) samo mi se čini da će Zyxel taj posao raditi bolje. Ako ne ovako onda zamjeni Zyxel sa Kasd - om, također naštimaj router mode i moli boga da oće tako stabilno radit (otprilike svaka 5. ili 10.). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38. |