|
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
preko čega si spojio? je li ti na kartici s-video izlaz ili cinch izlaz, odnosno žuta ili crna rupica? ![]() cinch konektorima, ili s-video kablom? ako ideš preko s-video kabla, 99 posto će ti bit crna slika... rješenje - spoji preko cincha i scart adaptera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Hvala svima. Probao sam nać NTSC/PAL opciju u CCCu ali nema. Kartica ima samo S-video izlaz, na koji je prikopčan kabel 5m i on ide u scart adapter, oboje 100% ispravno. "fino štelanje kabla na TVu" ne pomaže. Probao sam i OMEGA i W1zzar-ove drivere i našao NTSC/PAL. Ali kako god postavio slika je i dalje c/b... Usput se i nešto sa soft-modom zaplelo, pa sad karticu javlja kao 9700 (8pipe/256bit) i bez drivera : stoopid ...sad tražim još i kako to riješit jer kad instaliram drivere dobijem šarenilo mjesto slike... @ Gabre: koja je to fora sa S-videom i da li može kombinacija S-video -> chinch -> scart adapter ?
Zadnje izmijenjeno od: dDario. 01.04.2006. u 01:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Upravo to ti i treba - S-video -> chinch (RCA) -> SCART adapter. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Po meni je lakse sejvati bios sa Atitoolom, promijeniti postavke s NTSC u PAL sa Radeditom i vratiti bios na karticu. Posto se se sve moze napraviti iz Windows-a to ti je ukupno tocno 3 minute posla. Poslije toga nikad neces imat frku s c/b slikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Imat će i dalje jer problem nije u njegovoj grafi nego TV-u. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Napravi S-video-> composite adapter koji se sastoji od jednog malog kondenzatora izmedju crome i luminiscencije (zapravo ponovno spojis to dvoje koji su u s-video kabelu razdvojeni ne bi li dali bolju sliku). Evo sto kaze google nas svakdasnji: http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/c...eo2cvideo.html
![]() |
#10 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
ja sam imao te probleme sa starim tv-om, i onda sam spajao sisitemom koji je naveo gore Domy a ovaj novi Sony tv mi ima opcije za ulaze, u kojim abiram s čim spajam, pa imam opcije, s-video, s-video neki drugi, composite... tako da sada mogu direktno spojit s-video kabel na tv i imat boju.. ali sam neki promijenio karticu, koja ima odmah konvertere na cinch, pa moram preko cincha.... iako je sa s-video kablom najkvalitetnija slika, i nema konvertera koji stvaraju smetnje i pogoršavaju sliku. provjereno - isprobano... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Citiraj:
S-video/chinch nemam, to će morat pričekat do ponedjeljka. Može pomoć oko ovoga: Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ovako...na radeonkama 9500 (bar sam ja imao na sovojoj PRO verziji) jedan mali prekidac na grafickoj, gdje biras NTSC ili PAL, meni je po defaultu bilo na NTSC-u i onda sam s cackalicom pomaknuo na PAL.... pa probaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Force TV detection u opcijama CCC??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() U zadnje vrijeme koristim samo IN preko s-videa (scartom iz videa pa preko adaptera) a OUT mi je direktno u telki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Dakle, nabavio sam origigi ATI S-video/chinch i eto boja: goood : Inače od ATI Control Panel-a i CCC-a sam izgubio kilu živaca. Jer, CCC ima Force TV i kod njega radi Extend Desktop. U ACPu nema Force TV, a Ext. Desktop ne radi. CCC nema podešavanje TV slike (visina-širina/gore-dole), ACP ima ali to ne radi kak spada. I ni jedan ni drugi nikako da na TVu pokaže cijelu sliku odjednom. Ko da je reza prevelika, slika je tu, ali se nemože vidit cijela na TVu nego ju scrolla gore-dole/ljevo-desno ovisno o tome kak se ide mišem po monitoru. S obzirom da sam sa GF2MX400 dobio sliku za 5min i nije bilo nikakvih problema :2 thumbs down: za ATI.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|