PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Nema boja na TV-Out (9500@9700 Softmod) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36777)

dDario 31.03.2006. 21:09

Nema boja na TV-Out (9500@9700 Softmod)

Kako dobit boju na TV-Outu?

Gabre 31.03.2006. 22:04

preko čega si spojio? je li ti na kartici s-video izlaz ili cinch izlaz, odnosno žuta ili crna rupica? ;)

cinch konektorima, ili s-video kablom?
ako ideš preko s-video kabla, 99 posto će ti bit crna slika...
rješenje - spoji preko cincha i scart adaptera

h3lld 31.03.2006. 22:12

stavi si u driverima pal mjesto ntsc i stvar rijesena... :)

Smartguy 31.03.2006. 22:31

a meni je u boji sa oba adaptera.

Bilo mi je slučaja da je CB ali riješio sam to tako šta sam malo namješta(izvukao) konektor kod TVa

dDario 01.04.2006. 01:04

Hvala svima. Probao sam nać NTSC/PAL opciju u CCCu ali nema.
Kartica ima samo S-video izlaz, na koji je prikopčan kabel 5m i on ide u scart adapter, oboje 100% ispravno.
"fino štelanje kabla na TVu" ne pomaže.
Probao sam i OMEGA i W1zzar-ove drivere i našao NTSC/PAL. Ali kako god postavio slika je i dalje c/b... Usput se i nešto sa soft-modom zaplelo, pa sad karticu javlja kao 9700 (8pipe/256bit) i bez drivera : stoopid ...sad tražim još i kako to riješit jer kad instaliram drivere dobijem šarenilo mjesto slike...

@ Gabre: koja je to fora sa S-videom i da li može kombinacija S-video -> chinch -> scart adapter ?

domy_os 01.04.2006. 02:41

Upravo to ti i treba - S-video -> chinch (RCA) -> SCART adapter. ;)

spawn 01.04.2006. 10:01

Po meni je lakse sejvati bios sa Atitoolom, promijeniti postavke s NTSC u PAL sa Radeditom i vratiti bios na karticu. Posto se se sve moze napraviti iz Windows-a to ti je ukupno tocno 3 minute posla. Poslije toga nikad neces imat frku s c/b slikom.

domy_os 01.04.2006. 10:58

Imat će i dalje jer problem nije u njegovoj grafi nego TV-u. ;)

LAcy 01.04.2006. 11:37

Napravi S-video-> composite adapter koji se sastoji od jednog malog kondenzatora izmedju crome i luminiscencije (zapravo ponovno spojis to dvoje koji su u s-video kabelu razdvojeni ne bi li dali bolju sliku).
Evo sto kaze google nas svakdasnji:
http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/c...eo2cvideo.html

Gabre 01.04.2006. 11:43

Citiraj:

Autor domy_os
Imat će i dalje jer problem nije u njegovoj grafi nego TV-u. ;)

Uprabo tako. stvar je do TV-a...

ja sam imao te probleme sa starim tv-om, i onda sam spajao sisitemom koji je naveo gore Domy

a ovaj novi Sony tv mi ima opcije za ulaze, u kojim abiram s čim spajam, pa imam opcije, s-video, s-video neki drugi, composite... tako da sada mogu direktno spojit s-video kabel na tv i imat boju..

ali sam neki promijenio karticu, koja ima odmah konvertere na cinch, pa moram preko cincha....

iako je sa s-video kablom najkvalitetnija slika, i nema konvertera koji stvaraju smetnje i pogoršavaju sliku.

provjereno - isprobano...

:)

dDario 01.04.2006. 11:59

Citiraj:

Autor Bruno_Rv
Po meni je lakse sejvati bios sa Atitoolom, promijeniti postavke s NTSC u PAL sa Radeditom i vratiti bios na karticu. Posto se se sve moze napraviti iz Windows-a to ti je ukupno tocno 3 minute posla. Poslije toga nikad neces imat frku s c/b slikom.

I to sam probao, editirat original (sa RaBiT-om), pa skinuo sa Techpowerup gotovi PAL, pa mufuP... nije ni do BIOSa.

S-video/chinch nemam, to će morat pričekat do ponedjeljka.

Može pomoć oko ovoga:
Citiraj:

Autor dDario
Usput se i nešto sa soft-modom zaplelo, pa sad karticu javlja kao 9700 (8pipe/256bit) i bez drivera : stoopid ...sad tražim još i kako to riješit jer kad instaliram drivere dobijem šarenilo mjesto slike...

(Probao DriverCleaner3 i ručno maknut ati2mtag)

dDario 01.04.2006. 12:08

Da i kod mene je stariji TV i prije je preko chincha i scart adaptera radio u boji.

nicko 01.04.2006. 15:03

ovako...na radeonkama 9500 (bar sam ja imao na sovojoj PRO verziji) jedan mali prekidac na grafickoj, gdje biras NTSC ili PAL, meni je po defaultu bilo na NTSC-u i onda sam s cackalicom pomaknuo na PAL....
pa probaj...

Jelc 01.04.2006. 15:32

Force TV detection u opcijama CCC???

domy_os 01.04.2006. 15:54

Citiraj:

Autor Jelc
Force TV detection u opcijama CCC???

Čovjek je dobio sliku, al crno-bijelu, a to služi ako TV nije prepoznat od strane kompa.

Jelc 01.04.2006. 16:05

Citiraj:

Autor domy_os
Čovjek je dobio sliku, al crno-bijelu, a to služi ako TV nije prepoznat od strane kompa.

Da ti prav velim-nemam pojma, inače ne koristim CCC, samo sam vidio tu opciju kad sam ga jedamput instalirao:)

U zadnje vrijeme koristim samo IN preko s-videa (scartom iz videa pa preko adaptera) a OUT mi je direktno u telki.

dDario 02.04.2006. 12:13

Dakle, nabavio sam origigi ATI S-video/chinch i eto boja: goood :
Inače od ATI Control Panel-a i CCC-a sam izgubio kilu živaca. Jer, CCC ima Force TV i kod njega radi Extend Desktop. U ACPu nema Force TV, a Ext. Desktop ne radi. CCC nema podešavanje TV slike (visina-širina/gore-dole), ACP ima ali to ne radi kak spada. I ni jedan ni drugi nikako da na TVu pokaže cijelu sliku odjednom. Ko da je reza prevelika, slika je tu, ali se nemože vidit cijela na TVu nego ju scrolla gore-dole/ljevo-desno ovisno o tome kak se ide mišem po monitoru. S obzirom da sam sa GF2MX400 dobio sliku za 5min i nije bilo nikakvih problema :2 thumbs down: za ATI.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:33.