Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.01.2006., 23:44   #1
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Prescott cooler

Situacija je sljedeca:

Imam Asrock 775V88 maticnu i preskija na 3.0 sa box coolerom. Maticna u biosu nema opciju rucne kontrole brzine okretaja nego moze samo automatski preko onog 4pina na ventu ovisno o temperaturi proca. Problem je u tome sto je ta ploca malo troma pa ga prakticki drzi cijelo vrijeme na min. okretaja cak i onda kada meni zdrav razum govori da je procu vruce i da mu ne bi skodio koji okretaj vise (konkretno ga cijelo vrijeme drzi na oko 2000 a taj vent moze i do 4000). Probao sam ga spojit direktno na 12V (bez onog 4tog pina) ali i onda se vrti na minimumu...
Ako vec ne mogu postici veci prag osjetljivosti, jel ga ikako moguce natjerat da se cijelo vrijeme vrti na maxu?
nexus-6 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2006., 23:37   #2
shadow
Premium

Datum registracije: Nov 2001
neznam dali na asrocku postoji unutar biosa opcija dali je konektor 3pina ili 4 na jednoj Asus ploči sam to primjetio i kad sam stavio na 3 pina iako je konektor bio na 4 cooler je radio ko lud na 3500-3800 okr. Mana je bila buka pa smo prebacili na četri pina i ACPi2 i opet se pojavila tišina sve dok proc nismo opteretili ali je sam nakon toga ubrzavao cooler.

Pozdrav
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2006., 10:24   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
jesi probo novi bios? Meni se to dogadalo na jednoj intelovoj ploci al ni sa najnivijim biosom nisam nis rjesio.
Staro 31.01.2006., 20:04   #4
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

nemam nista tog tipa u biosu, a flashao nisam jer je vec najnovija verzija bila gore.
Ne kuzim zasto je tako kretenski bazdaren jer se pod ful opterecenjem penje do nekih 67-70C a vent ni da mrdne, nego lagano sece na nekih 2000 rpm. Tek kad pocupam ventove od kucista onda pocne ubrzavat...
Staro 02.02.2006., 17:29   #5
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Rijeseno!
uzeo thermaltake silent 775 za 150 kn i skinuo mi temperaturu za punih 20C.
Sad mi je i idlu 35C, a kod kodiranja u tmpgenc-u 3.0 (koristi HT) na 100% opterecenja 47-50C. I to sve na 2500 rpm.
Sa stockom je iso na 48C/70C. Stvarno odlican cooler za malo para. Jedino ne podrzava druge sockete...
Preporucujem.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno