![]() |
Prescott cooler
Situacija je sljedeca:
Imam Asrock 775V88 maticnu i preskija na 3.0 sa box coolerom. Maticna u biosu nema opciju rucne kontrole brzine okretaja nego moze samo automatski preko onog 4pina na ventu ovisno o temperaturi proca. Problem je u tome sto je ta ploca malo troma pa ga prakticki drzi cijelo vrijeme na min. okretaja cak i onda kada meni zdrav razum govori da je procu vruce i da mu ne bi skodio koji okretaj vise (konkretno ga cijelo vrijeme drzi na oko 2000 a taj vent moze i do 4000). Probao sam ga spojit direktno na 12V (bez onog 4tog pina) ali i onda se vrti na minimumu... Ako vec ne mogu postici veci prag osjetljivosti, jel ga ikako moguce natjerat da se cijelo vrijeme vrti na maxu? |
neznam dali na asrocku postoji unutar biosa opcija dali je konektor 3pina ili 4 na jednoj Asus ploči sam to primjetio i kad sam stavio na 3 pina iako je konektor bio na 4 cooler je radio ko lud na 3500-3800 okr. Mana je bila buka pa smo prebacili na četri pina i ACPi2 i opet se pojavila tišina sve dok proc nismo opteretili ali je sam nakon toga ubrzavao cooler.
Pozdrav |
jesi probo novi bios? Meni se to dogadalo na jednoj intelovoj ploci al ni sa najnivijim biosom nisam nis rjesio.
|
nemam nista tog tipa u biosu, a flashao nisam jer je vec najnovija verzija bila gore.
Ne kuzim zasto je tako kretenski bazdaren jer se pod ful opterecenjem penje do nekih 67-70C a vent ni da mrdne, nego lagano sece na nekih 2000 rpm. Tek kad pocupam ventove od kucista onda pocne ubrzavat... |
Rijeseno!
uzeo thermaltake silent 775 za 150 kn i skinuo mi temperaturu za punih 20C. Sad mi je i idlu 35C, a kod kodiranja u tmpgenc-u 3.0 (koristi HT) na 100% opterecenja 47-50C. I to sve na 2500 rpm. Sa stockom je iso na 48C/70C. Stvarno odlican cooler za malo para. Jedino ne podrzava druge sockete... Preporucujem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:10. |