|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
Problem s napajanjem?
Prije tjedan dana sam kupio novo računalo. U Windowsima sve radi kako treba,ali kad pokrenem neku 3D igru počnu problemi. Nakon nekih 5 minuta igranja igre znaju zablokati na otprilike 5 sekundi te se ponovno vrate u normalu,i tako svakih 5 minuta. Također znaju se pojaviti artefakti koji nestanu istu sekundu. Ni jedan dio računala nije overclockan. Mislim da je problem u lošem napajanju,ali htio bi da vi kažete svoje mišljenje. Unaprijed zahvaljujem. Konfiguracija: Matična ploča:ASUS A8N5X,nForce4 Procesor:AMD Athlon64 BOX 3200+ ,s939,Venice RAM:2x512MB PC3200 (400MHz),SuperRAM Kingmax HDD:Seagate ST3160827AS,160GB,NCQ,SATA DVD±RW:NEC ND-3540ABL Grafička kartica:Gigabyte GF 6600GT 128MB DDR3 PCIx (GV-NX66T128D) Kućište:Codegen midi tower 6097-CA,BRIZA Napajanje: (Dobio s kućištem) Codegen 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Problem s napajanjem?
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Re: Re: Problem s napajanjem?
Citiraj:
Naponi: CPU jezgra: 1.44V +3.3V:3.26V +5V: 5.00V +12V: 11.78V Temperature: CPU: 34ºC (pod opterećenjem 41ºC) Matična:34ºC (pod opterećenjem 40ºC) GPU:39ºC (pod opterećenjem 61ºC) Instaliran Win XP Home SP2,najnoviji driveri za matičnu i grafičku. Reflashan BIOS grafičke na najnoviju verziju. U BIOS postavkama matične ploče sam isključio opciju PEG Link mode te se dosad računalo nije restartalo ili zablokiralo,ali su u prvom postu opisani artefakti još uvijek prisutni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Nije bas karakteristicno za lose napajanje. Mislim da je napajanje zadnje sto trebas gledat.
__________________ |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Da li je SP2 bio integriran u instalaciju, ili si ga naknadno instalirao, i kada...odmah poslje installa windowsa, ili on, prvo driveri za zvuk, pa za matičnu, pa za grafu, malo odigro NFS pa onda SP2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Prvo sam instalirao sve drivere pa onda SP2,pa NFS. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Re: Re: Problem s napajanjem?
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Re: Re: Re: Re: Problem s napajanjem?
Citiraj:
Pa zato jer nisam znao što ću više napraviti pa sam skinuo BIOS sa Gigabytove stranice. Otad mi se računalo ne resetira u igrama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
probaj ako ti se da napravit slipstream sp2 na cd od wina, pa onda reinstalirat win... napravi i mem test, za svaki slučaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Testirao sam RAM memoriju u memtest86+ v1.65 i pokazao je da imam 9 grešaka na RAM memoriji. Da li to znači da je memorija tehnički neispravna i da zbog toga imam problema jer u BIOS-u nisam ništa dirao sve je po defaultu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
vrlo moguće...kingmax je lutrija (nekima radi odlično, nekima uopce ne radi)...ako imaš garanciju, odnesi ga na zamjenu... jesi stavio najnoviji bios? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nisam,probat ću pa ću vidjeti što će biti. |
|
![]() |
![]() |