|
![]() |
#1 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
napajanje -> kondenzatori
vako imam jednu stariju kantu ali radi ok, ali primjetio sam da u napajanju koje je MSI "400w" 2 ona velika kondenzatora su na vrhu ko raketa onak ko da ce eksplodirati :P i naravno nebi volio sad da ode cjeli PC jer iako je sve dobro cicsceno svake god i odrzavano i radi kanta uredu, nije nist radjeno zahtjevno na njoj ali valjda je to napajanje sad kao "ticking bomb" e sad imam isto takvo u rezervnim djelovima fino ocisceno sve 5... ALI opet 2 ista kondenzatora u pitanju izvana izgledaju ok, nikakva nabubrenja ni ostecenja ali jedan od njih na samom dnu je ispustio onu "smolu" malo e sad sta ja znam o hardweru... nist :P jel pametnije ostaviti ono prvo napajanje ili ga zamjenit s ovim drugim jer oboje rade, samo neznam koje ce prije crknut... ???
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sam si rekao / priznao da nisi doma sa hw tj. elektronikom, ostavi se čorava posla da ne gruneš skupa sa tim starim napajanjima ![]() Lako je moguće da su svi koje navodiš za zamjenu (iz oba napajanja). Možda će biti jasnije ako napraviš dobre slike tih kondezatora ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
~~~
|
svi ostali elementi su ok na oba napajanja
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako su iscurili elektroliti na bilo kojem obavezno mijenjat, također bi bilo pametno nekog ako imaš da ti izmjeri multimetrom odlemi ih i provjeri jesu ok ako već sumnjaš u njih da izgledaju čudno od uobičajenog izgleda, novi koštaju kunu-dve i za zamjenu nekom frendu il neš platiš piće i riješio si problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
~~~
|
a vidi vec su godinama takvi (ovi sa špicem) mjerit nemam s cim zato i ocu zamjenit ovaj s onim samo sa smola sto je iscurila nije u velikim kolicinama u biti na tom napajanju sto zelim dati samo je iz jednog malo to iscurilo ali na dnu pri pločici
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Jasno je šta želiš napraviti al nikako da staviš dobre slike kako bi zaključili točno, osim toga treba i pročitati oznake na njima (kapacitet, r. napon i serija). Tu su u igri dvije "tekučine / smole"i nemoj ih miješati: jedno je smola kojom se učvršćuju elementi (obično veći), a drugo je šta iscurilo iz elektrolita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
~~~
|
budem dao, imao sam frku ovih dana, ispricavam se
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
~~~
|
ahh nest se promjenilo... prvom napajanju veliki kondići su splasnuli u normalu (vise nisu ko raketa) ALI manji smeđi imaju onu smolu ispuštenu dok ovaj koji ja zelim dati kao zamjenu ima na ispod tih velikih malo smole pa evo i slika: prva runda je napajanje koje je u kompu i radi (slike su velike) --------------------------------------------------------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() druga runda je ono koje ja zelim staviti: --------------------------------------------- ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma daj baci to sve u vražju mater ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
To su sve ispravni kondenzatori. Poslikajte još da se vide cijeli ti ulazni debeli Seacon kondenzatori. Ovo žuto za što mislite da je elektrolit je ustvari tekuća plastika kojom proizvođač fiksira elemente, neke s gornje, a neke s donje strane.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Zločin je stavljati to smeće u kompjuter . Baci to ili plati nekom da odnese u otpad ![]() MS napajanja vole spaliti komponente , zapravo to im je primarna funkcija . Zadnje izmijenjeno od: Kristijan1. 24.08.2015. u 10:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Dobro ti govore, oba su "načeta", mada donor izgleda "nešto bolje" sve je to za u smetje ... Za primjer imaš novi Fortron Hexa 400W od 340 Kn > http://www.nabava.net/napajanja__310...-vent__3783521 @Drvoje Nečeš razbojniče ! ![]() U zadnje vrijeme samo zezaš ljude na forumu, popravi prosjek sa korisnim informacijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Dobro veli Limbo. Mada sam imao isti slučaj sa MS 400W. Meni je spalio ploču za Tualatina/Celerona. Srećom, našao drugu ploču i maknuo MSshit napajanje iz kučišta. Otvorim unutra , ništa nije izgorilo i jednostavno nema znakove.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
~~~
|
ok sad sam odahnuo ![]() ja sam mislio da je ta smola nesto sto iscuri iz kondića sto se tice kvalitete, da znam da su msi najveca sr, ali to su sve ionak genericki kompjutori i jos mi nijedno msi napajanje nije nista skurilo tako da ono... drugo da sam gejmer ili nest pa da kupujem te profi napajanja a trece zasto bacati novce kad nesto jos radi... malo sagledajte iz drugog kuta stvari ![]() i hvala vam za pravi odgovor
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Ako se baš hoćeš igrati onda prebacuj iz donora, pazi na vrijednosti i polaritet. Nakon prebacivanja prvo ga upali "na stolu" bez kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Čovjek prodaje za 50 kn Enermaxa: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272180 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
~~~
|
ah rugajte se koliko hocete ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Znači, Libo je još jednom u pravu. ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Daj mi pojasni po kojem kriteriju taj Enermax nije bolji od ovih MS-a? A za Fortrone (i AOpene koji su Fortroni sa drugom naljepnicom) se slažem, imao sam 350 i 400w modele sa 12 cm ventovima i to su legendarna napajanja. Samo ih nigdje ne vidim po nekoj normalnoj cijeni, samo modele sa 8 cm ventovima koji jesu ok, ali nisu baš tiha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Inače nije pravilo da kondenzator mora biti napuhnut ako je loš, jest da je to često posljedica curenja elektrolita i napuhnuti je sigurno loš, ali moguće je da bude normalan izgledom, a da ima katastrofalan ESR. To se može sa sigurnošću utvrditi tek mjerenjem ESR-metrom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|