|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Gigabyte ga-ma785gt-ud3h
Pozdrav Mislim da sam uništio ploču upravo. Ne može boot napraviti nikakav, sva nepotrebna periferija je vani. Problem se javio nakon promjene memorije i tu mislim da sam zeznuo. Ploča je na sebi imala 2 modula ddr3 koji rade na 1.9v tvornički. Stavio sam nonšarlatno i bez razmišljanja jedne druge kekse, 3x2gb koji rade na 1.65volti ali nisam napravio clear CMOS ![]() Nakon toga pouluspješni boot....smrznuo se...nakon toga ništa pa ništa..pa nakon resetiranja cmos-a evo slike ali zablokirao se u biosu..nakon toga slike nije bilo uopće više. Eto još jedan način kako neopreznim rukovanjem uništiti opremu. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 10.06.2013. u 01:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
#define yes no;
Datum registracije: Jan 2009
|
Možda je memoriju uništilo, iako bi trebala ploča prepoznati automatski i staviti neke def vrijednosti (osim ako nisu bile unesene manualno pa su novi rami dobili prženje) Jesi probao vratiti prijašnje rame nakon ccmosa? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
3 vrste ddr3 probao....na sve utore..jedan po jedan keksić...sve se grije kak spada samo nema slike. Probao prištekat zvučnik za beep...nema beepa bila memorija ili ne unutra. Ventilator od cpu-a se ni ne vrti na full speed nakon clear cmos-a.... Ne znam...probat ću danas napajanje možda. Imam jedno od 400wata noname u dobrom stanju valjda će biti dovoljno gore je phenomx4, integrirana grafika i ništa više. Edit : probana još jedna memorija, probano napajanje, simptomi identični. Stavio PCI grafičku ništa, kad stavim u PCI-express grafičku ventilator od grafičke se stalno ubrzava i usporava i dalje ništa, tipkovnica ništa ne blinda, kad se drži short na resetu ventilatori se max vrte....nemrem vjerovat da od promjene memorije se takvo nešto može desit ![]() edit 2 postoji malena šansa da mi je 10 lipa ostalo ispod ploče pri onom famoznom paljenju kad su problemi počeli edit 3 memorija hladna...zagrije se tek nakon sat vremena.. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 10.06.2013. u 17:41. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|