![]() |
Gigabyte ga-ma785gt-ud3h
Pozdrav
Mislim da sam uništio ploču upravo. Ne može boot napraviti nikakav, sva nepotrebna periferija je vani. Problem se javio nakon promjene memorije i tu mislim da sam zeznuo. Ploča je na sebi imala 2 modula ddr3 koji rade na 1.9v tvornički. Stavio sam nonšarlatno i bez razmišljanja jedne druge kekse, 3x2gb koji rade na 1.65volti ali nisam napravio clear CMOS:rtfm: Nakon toga pouluspješni boot....smrznuo se...nakon toga ništa pa ništa..pa nakon resetiranja cmos-a evo slike ali zablokirao se u biosu..nakon toga slike nije bilo uopće više. Eto još jedan način kako neopreznim rukovanjem uništiti opremu. |
Možda je memoriju uništilo, iako bi trebala ploča prepoznati automatski i staviti neke def vrijednosti (osim ako nisu bile unesene manualno pa su novi rami dobili prženje)
Jesi probao vratiti prijašnje rame nakon ccmosa? |
3 vrste ddr3 probao....na sve utore..jedan po jedan keksić...sve se grije kak spada samo nema slike. Probao prištekat zvučnik za beep...nema beepa bila memorija ili ne unutra.
Ventilator od cpu-a se ni ne vrti na full speed nakon clear cmos-a.... Ne znam...probat ću danas napajanje možda. Imam jedno od 400wata noname u dobrom stanju valjda će biti dovoljno gore je phenomx4, integrirana grafika i ništa više. Edit : probana još jedna memorija, probano napajanje, simptomi identični. Stavio PCI grafičku ništa, kad stavim u PCI-express grafičku ventilator od grafičke se stalno ubrzava i usporava i dalje ništa, tipkovnica ništa ne blinda, kad se drži short na resetu ventilatori se max vrte....nemrem vjerovat da od promjene memorije se takvo nešto može desit :( edit 2 postoji malena šansa da mi je 10 lipa ostalo ispod ploče pri onom famoznom paljenju kad su problemi počeli edit 3 memorija hladna...zagrije se tek nakon sat vremena.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:10. |