|
![]() |
#1 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
Glasan ventilator u napajanju
Ovako kupio sam polovno napajanje od bluestorm 550w.I ventilator mi se dosta cuje dok se komp pali. Kao da grebe po necem. I to prode nakon pola sata-sat.Valjda dok se ne ugrije. Pa me zanima dali pomaze tu mozda da ga podmazem kako ili cu morati uzeti drugi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
pa zamjeni ga drugim, vjerovatno je lažaj prozujao. možeš podmazati mašinskim uljem al to je kratkog vijeka (uglavnom) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Hmmm...ventilator u Bluestormu II se pokazao kao neloš. Još uvijek bezbrižno i tiho radi u desetak kompova, ne pisaćih mašina. @legija Otvori napajanje, usput ga po potrebi očisti od prašine, skini naljepnicu s ventilatora, ako nema masti, stavi malo grafitne ili litijeve masti i kapni malo finog mašinskog ulja, aka ulja za šivače mašine, stavi kap-dvije. Zatim malo s prstima razradi ventilator i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
Citiraj:
ok hvala pokusat cu sutra |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2012
|
bok ljudi! kad upalim komp zuji oko 2 minute ventilator pa stane. zanima me sto da radim? kupio sam kompletnu kutiju u protisu prije cca 7 mjeseci, pa me zanima mogu li ga reklamirat ili sto već? da li je to vent od napajanja ili koji već? napajanje mi je 480W Xilence RedWing Edition Zadnje izmijenjeno od: cuko. 26.11.2012. u 21:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo pogledaj račun i vidi rokove garancija, potom detektiraj jeli u pitanju napajanje (vent u njemu) ili neki drugi (npr. vent cpu hladnjaka), ako smiješ otvoriti komp onda ćeš ovo lakše napraviti, kontaktiraj Protisa, objasni situaciju i vidi šta oni kažu. Tek kad ovo obaviš možeš(mo) dalje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|