![]() |
Glasan ventilator u napajanju
Ovako kupio sam polovno napajanje od bluestorm 550w.I ventilator mi se dosta cuje dok se komp pali. Kao da grebe po necem. I to prode nakon pola sata-sat.Valjda dok se ne ugrije. Pa me zanima dali pomaze tu mozda da ga podmazem kako ili cu morati uzeti drugi?
|
pa zamjeni ga drugim, vjerovatno je lažaj prozujao. možeš podmazati mašinskim uljem al to je kratkog vijeka (uglavnom)
|
Hmmm...ventilator u Bluestormu II se pokazao kao neloš. Još uvijek bezbrižno i tiho radi u desetak kompova, ne pisaćih mašina.
@legija Otvori napajanje, usput ga po potrebi očisti od prašine, skini naljepnicu s ventilatora, ako nema masti, stavi malo grafitne ili litijeve masti i kapni malo finog mašinskog ulja, aka ulja za šivače mašine, stavi kap-dvije. Zatim malo s prstima razradi ventilator i to je to. |
Citiraj:
ok hvala pokusat cu sutra |
bok ljudi!
kad upalim komp zuji oko 2 minute ventilator pa stane. zanima me sto da radim? kupio sam kompletnu kutiju u protisu prije cca 7 mjeseci, pa me zanima mogu li ga reklamirat ili sto već? da li je to vent od napajanja ili koji već? napajanje mi je 480W Xilence RedWing Edition |
Prvo pogledaj račun i vidi rokove garancija,
potom detektiraj jeli u pitanju napajanje (vent u njemu) ili neki drugi (npr. vent cpu hladnjaka), ako smiješ otvoriti komp onda ćeš ovo lakše napraviti, kontaktiraj Protisa, objasni situaciju i vidi šta oni kažu. Tek kad ovo obaviš možeš(mo) dalje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:57. |