|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ebay, naravno, ako imaš mogućnost.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Ovisno o stanju figurice,i oružju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Znači, to ima cijenu? OMG, punu kutiju toga imam. ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
guglaj, imas site kockice.hr ili nesto slično s pripadajućom forumskom tržnicom ![]()
![]() |
#7 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Nego ovo me sjetilo da se podsjetimo. Kako su se zvali oni "kinezi" tako smo ih zvali, koji su se prodavali u Nami ali i par ostalih ducana. Dolazio je svaki posebno u svojoj kutiji sa oblekom ili opremom. Sva moguca zanimanja tipa kauboj, murjak, pilot... Na kutiji odozada je uvijek bila navlakusa sa ostalim nadolazecim ili tadasnjim modelima. Sjecam se da je svaki pojedinacno kostao jednu crvenu. Nisu bili mali kao lego ljudi ali slicna koncepcija spajanja predmeta i opreme. Znam da sam dobio i neku kaubojsku kociju koje se morala narucivati i kostala je paprenih 500 dinara. Uglavnom bili su standard i lako su odbijali sve povremene kopije. Izrada i kvaliteta je bila bez premca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
8-bit Gen.
|
Da, vjerujem 99% da su to bili Playmobilci! Bas gledam slike. Samo sto kod nas nisu postojali nikakvi dodatni programi tipa njihovog okruzenja. Samo likovi u posebnoj kutiji. Mozda mi se zato cini da su visinom bili nesto veci od ovih sa slika. Ali vjerovatno je tu bilo raznih serija. Kako jednostavno izgledaju, a opet originalni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Does youer dewg byte?
|
Pa Playmeki su bili visine ispod 10 cm, ili 10 cm, ne znam, nije bilo većih. Išli su ili solo, čovječuljak i malo okruženje, ili par čovječuljaka i neka situacija. E sad, čega je sve bilo u Hrvatskoj, ne znam, jer je to moj buraz većinom dobivao iz dojčelan. A mene su trpali sa legićima. ![]() EDIT : Je,super su. Kad rasteš, počinje se sa playmobilima. Onda si dovoljno star za legiće. Zatim dođu Action Manovi (ali ne ova današnja sranja,nego dobra kvaliteta izrade), i onda počinje pubertet te druge stvari dolaze na mjesto. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() U ovom slucaju u Yugi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
![]() Imalo se para očito tada, imalo. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Islo se itekako od ITA pa nadalje. To je bila mnogima dusevna hrana. Prvi free shop ducani su po prvi put, onako masovnije dali mali dasak atmosfere za mase. Mozda se ne sjecas, ali setati se limenkom Cole je bilo kao da si ET u ta vremena. Toga jednostavno kod nas nije bilo za kupiti. Znam da ovo zvuci nestvarno nekome mladjem koji sad ovo cita. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
Ma Playmobil je brand za sebe,postoje i danas,to nije kopija ničega, čovci su duplo veći od legića i nisu toliko prilagodljivi,odnosno kocke i sve. LEGO je unikatan,Playmobil je unikatan,ne možeš to uspoređivati,to su dvije različite igračke. Iskreno,od tih IMBA igračaka, meni je G.I. Joe srce drapao,i to svaki kojeg sam ili kupio ili dobio. Obožavao sam ih,i mnoge imam i dan danas. To mi je bilo ono,ultimate ![]() Još kad je bazuka mogla pucat,ili džip sa topom koji sam imao,pa zvek buraza posred čela,a mali 4g ima,ja 11. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
![]() Ma mislio sam da se nije išlo previše u druge države Jugoslavije. Italija, Nagykanizsa, Graz su bili standard. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
3.14zda ®
|
Ja sinu kupujem na ebayu iz UK, bas sam prije par mjeseci uzeo 10 tih oldskul vitezova + 4 crna konja sa onim crvenim maskama + cijelo cudo oruzja (macevi, sjekire itd) za cca 10 GBP sa shippingom. Uzimam malcima sigurno 10 puta godisnje legice i uvijek sa ebaya. Ako trebate preporuke sellera samo pucajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
8-bit Gen.
|
Da ne odemo do zasjedanje AVNOJ-a, skratit cu da OT ne bude kilometarski ![]() Hm, to je opet ovisilo od obitelji do obitelji. Da ne spominjem razne profesije koja su morale poslom obilaziti sve regije i ponekad povesti sa sobom suprugu ili potomka. Kod mene je bilo suprotno. Znao sam svake godine navracati po SLO i BiH a nesto manje i do SR. Prijatelji, poneki rodjak ali i kojekakva druzenja. Titova ulica je bila strah i trepet tehnike. Vjerovatno jedina ulica u Yu koja je bila po uzoru na zapadne mega poslovne ulice. Znaci sto vise firmi zgusnuto u jednu ulicu kako bih posjetioc mogao sve imati povezano. Cak su i neka skladista bila dostupna. Ne zaboravi i razmjene ucenika po skolama. U ZG-u je bilo najcesce iz NS, nesto manje SR i ponekad iz SLO. Banja Luka je recimo imala najstariji Music Shop na ovim prostorima koji je mogucnostima nabave parirao i mocnim DE ducanima. Vlasnik i pokretac, pokrenuo je casopis i danas drzi najvecu mrezu ducana u svim ex. Yu glavnim gradovima i sire. To su recimo bili neki od mojih razloga turizma ![]() Ne, pod kopije sam aludirao na ono sto smo zvali "Kinezi" naime povremeno su se pojavljivale kopije Playmobila. Aljkavo su bili napravljeni ali imali su prodju jer su bili 2x povoljniji. Jedan takav mi je dosao ruke i uzasnut sam bio naspram Playmobilcu. Taj naziv je nekako presao i na Playmobil jer su ih klinci zaokruzili pod isti naziv. Ovi drugi se nisu prodavali po Nami vec po raznim sajmovima i nekim slabijim ducanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
8-bit Gen.
|
Pa naravno. Znas li koliko je majki sa djecurlijom prolazilo pored Name? Znali su to trgovci inkasirati sa centralnim izlogom ![]() No LEGO se najvise par puta pojavio u Nami. Ali nikad kontinuirano. Zato smo ga jedino iz vana mogli kompletirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Ne znam gdje su oni nestali, ali aj barem su kutije legica ostale na tavanu. Bas neki dan gledao od bratica legice - neki pauci (daleko veci nego klasicni covjeculjci) ovo ono... slozeni iz par dijelova Da, imao sam i Playtoy-e... oni su isto dobri bili ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
8-bit Gen.
|
Skeletoni i kompanija. Eh to je vec neka druga generacija. Sad sam se sjetio Marvel kolekcije koju smo iz US-a dobivali. E to je bila S klasa igracaka po faktoru nabavljivosti. Jer znam da ni u jacim DE robnim kucama koje su bile pojam nabave, nisu imali Marvele. Flash mi je bio favorit ![]() Nije teorija zavjere, ali postavio si na kraju pitanje na koje vecina ljudi nema odgovor : kOd kOgA su zavrsile te silne igracke? LEGO, kutije i kutije serije Siku auticha i Marveli.... pojma nemam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
Kod mene na tavanu. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ahh LEGO. Ima sam svašta, čak i civilni aerodrom sa vatorogascima, ambulantom, jumbo-jetom, helikopterom i ambulantnim vozilom, naravno i gusare s brodom i tokom s blagom (s dvorcem ![]() Još uvijek imam oveću ladicu punu dijelova.
![]() |
#25 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Imam na tavanu jedno 2 velke crne vrece. Cuvam za klince ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Eh sad me lovi nostalgija za legacima, znam da su mi prvi setovi bili Shell Service Station, Emergency Treatment Center i Universal Pneumatic Set. Sad nazalost svi su spremljeni u jednoj velikoj kutiji i cekaju bolje dane, mozda mi jednog dana bude dosadno pa ih sve slozim ili ce potomci naslijediti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
Ja sam imao Skeletora s placa,koji se rascjepao popola ![]() ![]() ![]() ![]() Znam da sam iz He-mana imao neke polu kriplove tipa gušterske face i to,stisneš na leđima glava izleti i slična shema,sa očima,uber fora onda.. ![]() Gumeni plašt su imali,Mattel original,ma ono..groovy. ![]() G.I.Joe uopće ne mogu s tim usporediti kažem,to mi je svijet za sebe bio, moraš skupit sve ko Pokemone ![]() A LEGO sam imao onaj jedrenjak,od soma i po kuna ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Hehe, ja sam nećaku dao da se igra s legićima. Od mog Octan kamiona nije ostalo ni k! Sve je rasturio, za sad je u destruktivnoj fazi. Nadam se da će ga to ubrzo proći. ![]()
![]() |
#30 | ||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Veeeliko je pitanje hoces li ti do tada vec biti pohranjen u binariji, daleko od tijela ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|