Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2009., 14:01   #1
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Stare LEGO kolekcije - jel netko prodaje?

Zanimaju me stari gusari i vitezovi s pocetka 90-ih. Osim u plavom oglasniku, molim savjet gdje da ih potrazim

Hvala svima
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 14:03   #2
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ebay, naravno, ako imaš mogućnost.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2009., 14:50   #3
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ovisno o stanju figurice,i oružju vidio sam ne tako davno i da su cijene od 5-20 eura po čovcu. Da sam to ranije znao,ccc,5 punih METRO kutija sam imao LEGića. Sve podijelio po domovima,nije mi žao ajd.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 15:26   #4
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Znači, to ima cijenu? OMG, punu kutiju toga imam. Šteta što čuvam za svoje senilne dane da se opet mogu igrati.
Staro 07.12.2009., 18:06   #5
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
guglaj, imas site kockice.hr ili nesto slično s pripadajućom forumskom tržnicom
Staro 07.12.2009., 18:07   #6
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Imam doma punu kutiju toga,mislim da je od 1997 nadalje .
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 18:24   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Amepshi Pregled postova
Zanimaju me stari gusari i vitezovi s pocetka 90-ih. Osim u plavom oglasniku, molim savjet gdje da ih potrazim Hvala svima
Da, eBay ili stavi nekoliko slika da ti se istakne oglas i baci u Plavi da to trazis. Mozda se javi netko kome stoji i ne zna sto sa time. Kad bi svi klinci iz centra ZG-a povadili svoje Lego stare kolekcije, bilo bi dosta za jednu zgradu. Samo prava LEGO berba jer iz 80-tih

Nego ovo me sjetilo da se podsjetimo.

Kako su se zvali oni "kinezi" tako smo ih zvali, koji su se prodavali u Nami ali i par ostalih ducana. Dolazio je svaki posebno u svojoj kutiji sa oblekom ili opremom. Sva moguca zanimanja tipa kauboj, murjak, pilot...

Na kutiji odozada je uvijek bila navlakusa sa ostalim nadolazecim ili tadasnjim modelima. Sjecam se da je svaki pojedinacno kostao jednu crvenu.

Nisu bili mali kao lego ljudi ali slicna koncepcija spajanja predmeta i opreme. Znam da sam dobio i neku kaubojsku kociju koje se morala narucivati i kostala je paprenih 500 dinara.

Uglavnom bili su standard i lako su odbijali sve povremene kopije. Izrada i kvaliteta je bila bez premca.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 19:27   #8
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Playmobil ?
Staro 07.12.2009., 19:39   #9
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
Playmobil ?
Da, vjerujem 99% da su to bili Playmobilci!

Bas gledam slike. Samo sto kod nas nisu postojali nikakvi dodatni programi tipa njihovog okruzenja. Samo likovi u posebnoj kutiji. Mozda mi se zato cini da su visinom bili nesto veci od ovih sa slika. Ali vjerovatno je tu bilo raznih serija.

Kako jednostavno izgledaju, a opet originalni.
Staro 07.12.2009., 19:45   #10
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Pa Playmeki su bili visine ispod 10 cm, ili 10 cm, ne znam, nije bilo većih. Išli su ili solo, čovječuljak i malo okruženje, ili par čovječuljaka i neka situacija. E sad, čega je sve bilo u Hrvatskoj, ne znam, jer je to moj buraz većinom dobivao iz dojčelan. A mene su trpali sa legićima. Imam playmobila hrpu istu, većinom indijanci i kauboji.

EDIT : Je,super su. Kad rasteš, počinje se sa playmobilima. Onda si dovoljno star za legiće. Zatim dođu Action Manovi (ali ne ova današnja sranja,nego dobra kvaliteta izrade), i onda počinje pubertet te druge stvari dolaze na mjesto.
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2009., 19:54   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Pa Playmeki su bili visine ispod 10 cm, ili 10 cm, ne znam, nije bilo većih. Išli su ili solo, čovječuljak i malo okruženje, ili par čovječuljaka i neka situacija.
Moguce da sam fulao velicinu. Sad si me sjetio neke Star Wars edicija, ajme koja je to kutijetina bila. Likovi posebno, pa okruzenje, pa brodovi

Citiraj:
E sad, čega je sve bilo u Hrvatskoj
U ovom slucaju u Yugi
Staro 07.12.2009., 19:58   #12
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Autor Visage
U ovom slucaju u Yugi
Istina, ali nemojmo se zavaravati. Koliko god bila to Juga, nitko nije izlazio iz svoje države ako baš nije morao.
Imalo se para očito tada, imalo.
Staro 07.12.2009., 20:04   #13
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Istina, ali nemojmo se zavaravati. Koliko god bila to Juga, nitko nije izlazio iz svoje države ako baš nije morao. Imalo se para očito tada, imalo.
Pa sad, kod mene je bio suprotan slucaj. Itekako sam izlazio. Jedino je kupovina ovakvih stvari i njihovo donosenje bila izniman kulturni šok kad bi nekome pokazivao. Doduse Playmobila je svakako bilo u spomenutoj kolicini kod nas.

Islo se itekako od ITA pa nadalje. To je bila mnogima dusevna hrana. Prvi free shop ducani su po prvi put, onako masovnije dali mali dasak atmosfere za mase. Mozda se ne sjecas, ali setati se limenkom Cole je bilo kao da si ET u ta vremena. Toga jednostavno kod nas nije bilo za kupiti. Znam da ovo zvuci nestvarno nekome mladjem koji sad ovo cita.
Staro 07.12.2009., 20:26   #14
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Ma Playmobil je brand za sebe,postoje i danas,to nije kopija ničega, čovci su duplo veći od legića i nisu toliko prilagodljivi,odnosno kocke i sve.

LEGO je unikatan,Playmobil je unikatan,ne možeš to uspoređivati,to su dvije različite igračke.

Iskreno,od tih IMBA igračaka, meni je G.I. Joe srce drapao,i to svaki kojeg sam ili kupio ili dobio. Obožavao sam ih,i mnoge imam i dan danas. To mi je bilo ono,ultimate igračka.

Još kad je bazuka mogla pucat,ili džip sa topom koji sam imao,pa zvek buraza posred čela,a mali 4g ima,ja 11. Cirkus.
Staro 07.12.2009., 20:40   #15
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Autor Visage
Pa sad, kod mene je bio suprotan slucaj. Itekako sam izlazio. Jedino je kupovina ovakvih stvari i njihovo donosenje bila izniman kulturni šok kad bi nekome pokazivao. Doduse Playmobila je svakako bilo u spomenutoj kolicini kod nas.

Islo se itekako od ITA pa nadalje. To je bila mnogima dusevna hrana. Prvi free shop ducani su po prvi put, onako masovnije dali mali dasak atmosfere za mase. Mozda se ne sjecas, ali setati se limenkom Cole je bilo kao da si ET u ta vremena. Toga jednostavno kod nas nije bilo za kupiti. Znam da ovo zvuci nestvarno nekome mladjem koji sad ovo cita.
Je, znam da jednostavno nije bilo. Ono što ne znaš ti ne nedostaje.
Ma mislio sam da se nije išlo previše u druge države Jugoslavije. Italija, Nagykanizsa, Graz su bili standard. Eh,to su sjećanja.
Staro 07.12.2009., 20:44   #16
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Ja sinu kupujem na ebayu iz UK, bas sam prije par mjeseci uzeo 10 tih oldskul vitezova + 4 crna konja sa onim crvenim maskama + cijelo cudo oruzja (macevi, sjekire itd) za cca 10 GBP sa shippingom. Uzimam malcima sigurno 10 puta godisnje legice i uvijek sa ebaya. Ako trebate preporuke sellera samo pucajte
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 20:46   #17
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Ima i dosta rariteta,plašteva,pa crveno gusarsko jedro,pa crno,pa od vojnika galija,uf..davno sam se time bavio. Moram si dijete nabavit.
Staro 08.12.2009., 20:07   #18
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Ma mislio sam da se nije išlo previše u druge države Jugoslavije.
Da ne odemo do zasjedanje AVNOJ-a, skratit cu da OT ne bude kilometarski

Hm, to je opet ovisilo od obitelji do obitelji. Da ne spominjem razne profesije koja su morale poslom obilaziti sve regije i ponekad povesti sa sobom suprugu ili potomka. Kod mene je bilo suprotno. Znao sam svake godine navracati po SLO i BiH a nesto manje i do SR. Prijatelji, poneki rodjak ali i kojekakva druzenja. Titova ulica je bila strah i trepet tehnike. Vjerovatno jedina ulica u Yu koja je bila po uzoru na zapadne mega poslovne ulice. Znaci sto vise firmi zgusnuto u jednu ulicu kako bih posjetioc mogao sve imati povezano. Cak su i neka skladista bila dostupna. Ne zaboravi i razmjene ucenika po skolama. U ZG-u je bilo najcesce iz NS, nesto manje SR i ponekad iz SLO. Banja Luka je recimo imala najstariji Music Shop na ovim prostorima koji je mogucnostima nabave parirao i mocnim DE ducanima. Vlasnik i pokretac, pokrenuo je casopis i danas drzi najvecu mrezu ducana u svim ex. Yu glavnim gradovima i sire. To su recimo bili neki od mojih razloga turizma

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Ma Playmobil je brand za sebe,postoje i danas,to nije kopija ničega, čovci su duplo veći od legića i nisu toliko prilagodljivi,odnosno kocke i sve.
Ne, pod kopije sam aludirao na ono sto smo zvali "Kinezi" naime povremeno su se pojavljivale kopije Playmobila. Aljkavo su bili napravljeni ali imali su prodju jer su bili 2x povoljniji. Jedan takav mi je dosao ruke i uzasnut sam bio naspram Playmobilcu. Taj naziv je nekako presao i na Playmobil jer su ih klinci zaokruzili pod isti naziv. Ovi drugi se nisu prodavali po Nami vec po raznim sajmovima i nekim slabijim ducanima.
Staro 08.12.2009., 20:10   #19
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

U Nami na trgu možda,gore?
Staro 08.12.2009., 20:23   #20
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
U Nami na trgu možda,gore?
Pa naravno. Znas li koliko je majki sa djecurlijom prolazilo pored Name? Znali su to trgovci inkasirati sa centralnim izlogom Kinezi su dozivali iz izloga kao atrakcija uz standardnu ponudu onoga sto je klincima bilo dostupno tada.

No LEGO se najvise par puta pojavio u Nami. Ali nikad kontinuirano. Zato smo ga jedino iz vana mogli kompletirati.
Staro 08.12.2009., 20:40   #21
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Iskreno,od tih IMBA igračaka, meni je G.I. Joe srce drapao,i to svaki kojeg sam ili kupio ili dobio. Obožavao sam ih,i mnoge imam i dan danas. To mi je bilo ono,ultimate igračka.
Nikada nisam imao G.I. Joe-a, ja sam se igrao He-Manom i kompanijom. Imao sam He-mana koji se bi se na pritisak zarotirao i zamahnuo macem, Skeletora, nekog nabildanog s kamenom na nekoj drsci s kojom bi na prisak dugmica opalio po zemlji i kamen se raspao po pola, te nekog vodozemca kojem su se navile ruke pa je mogai plivati.
Ne znam gdje su oni nestali, ali aj barem su kutije legica ostale na tavanu. Bas neki dan gledao od bratica legice - neki pauci (daleko veci nego klasicni covjeculjci) ovo ono... slozeni iz par dijelova

Da, imao sam i Playtoy-e... oni su isto dobri bili
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 20:51   #22
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Ne znam gdje su oni nestali,
Skeletoni i kompanija. Eh to je vec neka druga generacija. Sad sam se sjetio Marvel kolekcije koju smo iz US-a dobivali. E to je bila S klasa igracaka po faktoru nabavljivosti. Jer znam da ni u jacim DE robnim kucama koje su bile pojam nabave, nisu imali Marvele. Flash mi je bio favorit

Nije teorija zavjere, ali postavio si na kraju pitanje na koje vecina ljudi nema odgovor : kOd kOgA su zavrsile te silne igracke? LEGO, kutije i kutije serije Siku auticha i Marveli.... pojma nemam
Staro 09.12.2009., 00:04   #23
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Autor Visage

Nije teorija zavjere, ali postavio si na kraju pitanje na koje vecina ljudi nema odgovor : kOd kOgA su zavrsile te silne igracke? LEGO, kutije i kutije serije Siku auticha i Marveli.... pojma nemam

Kod mene na tavanu. Legići, Playmobili, He-čovjek i njegov pripadajući plašljivi tigar koji se pretvara u beštiju kad mu se stavi crveni oklop, te neki polu čovjek-polu rak.
Staro 09.12.2009., 00:26   #24
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ahh LEGO.
Ima sam svašta, čak i civilni aerodrom sa vatorogascima, ambulantom, jumbo-jetom, helikopterom i ambulantnim vozilom, naravno i gusare s brodom i tokom s blagom (s dvorcem )... dobra stara vremena.
Još uvijek imam oveću ladicu punu dijelova.
Staro 09.12.2009., 01:09   #25
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Imam na tavanu jedno 2 velke crne vrece. Cuvam za klince
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2009., 01:18   #26
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Eh sad me lovi nostalgija za legacima, znam da su mi prvi setovi bili Shell Service Station, Emergency Treatment Center i Universal Pneumatic Set. Sad nazalost svi su spremljeni u jednoj velikoj kutiji i cekaju bolje dane, mozda mi jednog dana bude dosadno pa ih sve slozim ili ce potomci naslijediti
veve je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2009., 01:42   #27
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks
Da,da. Ali kad će doći vrijeme da se igraju sa njima, pitanje je hoćeš li im pružiti to zadovoljstvo. Pa da ti zagubi pola stvari, a ti čuvao to cijeli život.
Staro 09.12.2009., 07:50   #28
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Ja sam imao Skeletora s placa,koji se rascjepao popola ,ali eto,i onda je bilo superljepila srećom,u vidu selotejpa ili izolirke.

Znam da sam iz He-mana imao neke polu kriplove tipa gušterske face i to,stisneš na leđima glava izleti i slična shema,sa očima,uber fora onda..
Gumeni plašt su imali,Mattel original,ma ono..groovy.

G.I.Joe uopće ne mogu s tim usporediti kažem,to mi je svijet za sebe bio, moraš skupit sve ko Pokemone.

A LEGO sam imao onaj jedrenjak,od soma i po kuna u vitrini,gusarski,ekipa je dolazila u to vrijeme na Nintendo kod mene,da halamo sensible world of soccer tako nešto,glupariju neku,pa smo se igrali.
Staro 09.12.2009., 08:58   #29
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Hehe, ja sam nećaku dao da se igra s legićima. Od mog Octan kamiona nije ostalo ni k! Sve je rasturio, za sad je u destruktivnoj fazi. Nadam se da će ga to ubrzo proći.
Staro 09.12.2009., 23:02   #30
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Kod mene na tavanu. Legići, Playmobili, He-čovjek i njegov pripadajući plašljivi tigar koji se pretvara u beštiju kad mu se stavi crveni oklop, te neki polu čovjek-polu rak.
Dobar si kad si sacuvao. Kod mene su se "prerasle" igracke uvijek trebale nekome pokloniti tko nije tako sretan. Tako je nekako isla prica i tuzna violina je svirala u pozadini dok me je ostetilo

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Veeeliko je pitanje hoces li ti do tada vec biti pohranjen u binariji, daleko od tijela

Citiraj:
Autor veve Pregled postova
Eh sad me lovi nostalgija za legacima, znam da su mi prvi setovi bili Shell Service Station, Emergency Treatment Center i Universal Pneumatic Set. Sad nazalost svi su spremljeni u jednoj velikoj kutiji i cekaju bolje dane, mozda mi jednog dana bude dosadno pa ih sve slozim ili ce potomci naslijediti
Pa imas ti staza i kilometraze isto onda! Ovo sto si nabrojao su duboko u osamdesetima i to rane 80-te. Dole je neki komentar da je stanica iz 1988. Tesko, jer tu stanicu sam prvi put vidio vec najkasnije 1982!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno