PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Stare LEGO kolekcije - jel netko prodaje? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=169406)

Amepshi 07.12.2009. 14:01

Stare LEGO kolekcije - jel netko prodaje?

Zanimaju me stari gusari i vitezovi s pocetka 90-ih. Osim u plavom oglasniku, molim savjet gdje da ih potrazim

Hvala svima

Facelessone 07.12.2009. 14:03

Ebay, naravno, ako imaš mogućnost.

thedream 07.12.2009. 14:50

Ovisno o stanju figurice,i oružju :D vidio sam ne tako davno i da su cijene od 5-20 eura po čovcu. Da sam to ranije znao,ccc,5 punih METRO kutija sam imao LEGića:D. Sve podijelio po domovima,nije mi žao ajd.

m4dm4n 07.12.2009. 15:26

Znači, to ima cijenu? OMG, punu kutiju toga imam. :) Šteta što čuvam za svoje senilne dane da se opet mogu igrati. :)

fran123456 07.12.2009. 18:06

guglaj, imas site kockice.hr ili nesto slično s pripadajućom forumskom tržnicom ;)

Majo 07.12.2009. 18:07

Imam doma punu kutiju toga,mislim da je od 1997 nadalje :D.

Visage 07.12.2009. 18:24

Citiraj:

Autor Amepshi (Post 1505200)
Zanimaju me stari gusari i vitezovi s pocetka 90-ih. Osim u plavom oglasniku, molim savjet gdje da ih potrazim Hvala svima

Da, eBay ili stavi nekoliko slika da ti se istakne oglas i baci u Plavi da to trazis. Mozda se javi netko kome stoji i ne zna sto sa time. Kad bi svi klinci iz centra ZG-a povadili svoje Lego stare kolekcije, bilo bi dosta za jednu zgradu. :) Samo prava LEGO berba jer iz 80-tih :)

Nego ovo me sjetilo da se podsjetimo.

Kako su se zvali oni "kinezi" tako smo ih zvali, koji su se prodavali u Nami ali i par ostalih ducana. Dolazio je svaki posebno u svojoj kutiji sa oblekom ili opremom. Sva moguca zanimanja tipa kauboj, murjak, pilot...

Na kutiji odozada je uvijek bila navlakusa sa ostalim nadolazecim ili tadasnjim modelima. Sjecam se da je svaki pojedinacno kostao jednu crvenu.

Nisu bili mali kao lego ljudi ali slicna koncepcija spajanja predmeta i opreme. Znam da sam dobio i neku kaubojsku kociju koje se morala narucivati i kostala je paprenih 500 dinara.

Uglavnom bili su standard i lako su odbijali sve povremene kopije. Izrada i kvaliteta je bila bez premca.

m4dm4n 07.12.2009. 19:27

Playmobil ?

Visage 07.12.2009. 19:39

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1505503)
Playmobil ?

Da, vjerujem 99% da su to bili Playmobilci!

Bas gledam slike. Samo sto kod nas nisu postojali nikakvi dodatni programi tipa njihovog okruzenja. Samo likovi u posebnoj kutiji. Mozda mi se zato cini da su visinom bili nesto veci od ovih sa slika. Ali vjerovatno je tu bilo raznih serija.

Kako jednostavno izgledaju, a opet originalni.

m4dm4n 07.12.2009. 19:45

Pa Playmeki su bili visine ispod 10 cm, ili 10 cm, ne znam, nije bilo većih. Išli su ili solo, čovječuljak i malo okruženje, ili par čovječuljaka i neka situacija. E sad, čega je sve bilo u Hrvatskoj, ne znam, jer je to moj buraz većinom dobivao iz dojčelan. A mene su trpali sa legićima. :) Imam playmobila hrpu istu, većinom indijanci i kauboji.

EDIT : Je,super su. Kad rasteš, počinje se sa playmobilima. Onda si dovoljno star za legiće. Zatim dođu Action Manovi (ali ne ova današnja sranja,nego dobra kvaliteta izrade), i onda počinje pubertet te druge stvari dolaze na mjesto. :)

Visage 07.12.2009. 19:54

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1505517)
Pa Playmeki su bili visine ispod 10 cm, ili 10 cm, ne znam, nije bilo većih. Išli su ili solo, čovječuljak i malo okruženje, ili par čovječuljaka i neka situacija.

Moguce da sam fulao velicinu. Sad si me sjetio neke Star Wars edicija, ajme koja je to kutijetina bila. Likovi posebno, pa okruzenje, pa brodovi :fiju:

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1505517)
E sad, čega je sve bilo u Hrvatskoj

U ovom slucaju u Yugi :)

m4dm4n 07.12.2009. 19:58

Citiraj:

Autor Visage
U ovom slucaju u Yugi :)

Istina, ali nemojmo se zavaravati. Koliko god bila to Juga, nitko nije izlazio iz svoje države ako baš nije morao. :)
Imalo se para očito tada, imalo. :)

Visage 07.12.2009. 20:04

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1505538)
Istina, ali nemojmo se zavaravati. Koliko god bila to Juga, nitko nije izlazio iz svoje države ako baš nije morao. :) Imalo se para očito tada, imalo. :)

Pa sad, kod mene je bio suprotan slucaj. Itekako sam izlazio. Jedino je kupovina ovakvih stvari i njihovo donosenje bila izniman kulturni šok kad bi nekome pokazivao. Doduse Playmobila je svakako bilo u spomenutoj kolicini kod nas.

Islo se itekako od ITA pa nadalje. To je bila mnogima dusevna hrana. Prvi free shop ducani su po prvi put, onako masovnije dali mali dasak atmosfere za mase. Mozda se ne sjecas, ali setati se limenkom Cole je bilo kao da si ET u ta vremena. Toga jednostavno kod nas nije bilo za kupiti. Znam da ovo zvuci nestvarno nekome mladjem koji sad ovo cita.

thedream 07.12.2009. 20:26

Ma Playmobil je brand za sebe,postoje i danas,to nije kopija ničega, čovci su duplo veći od legića i nisu toliko prilagodljivi,odnosno kocke i sve.

LEGO je unikatan,Playmobil je unikatan,ne možeš to uspoređivati,to su dvije različite igračke.

Iskreno,od tih IMBA igračaka, meni je G.I. Joe srce drapao,i to svaki kojeg sam ili kupio ili dobio. Obožavao sam ih,i mnoge imam i dan danas. To mi je bilo ono,ultimate:D igračka.

Još kad je bazuka mogla pucat,ili džip sa topom koji sam imao,pa zvek buraza posred čela,a mali 4g ima,ja 11. :) Cirkus.

m4dm4n 07.12.2009. 20:40

Citiraj:

Autor Visage
Pa sad, kod mene je bio suprotan slucaj. Itekako sam izlazio. Jedino je kupovina ovakvih stvari i njihovo donosenje bila izniman kulturni šok kad bi nekome pokazivao. Doduse Playmobila je svakako bilo u spomenutoj kolicini kod nas.

Islo se itekako od ITA pa nadalje. To je bila mnogima dusevna hrana. Prvi free shop ducani su po prvi put, onako masovnije dali mali dasak atmosfere za mase. Mozda se ne sjecas, ali setati se limenkom Cole je bilo kao da si ET u ta vremena. Toga jednostavno kod nas nije bilo za kupiti. Znam da ovo zvuci nestvarno nekome mladjem koji sad ovo cita.

Je, znam da jednostavno nije bilo. Ono što ne znaš ti ne nedostaje. :)
Ma mislio sam da se nije išlo previše u druge države Jugoslavije. Italija, Nagykanizsa, Graz su bili standard. :) Eh,to su sjećanja. :)

Dizel 07.12.2009. 20:44

Ja sinu kupujem na ebayu iz UK, bas sam prije par mjeseci uzeo 10 tih oldskul vitezova + 4 crna konja sa onim crvenim maskama + cijelo cudo oruzja (macevi, sjekire itd) za cca 10 GBP sa shippingom. Uzimam malcima sigurno 10 puta godisnje legice i uvijek sa ebaya. Ako trebate preporuke sellera samo pucajte ;)

thedream 07.12.2009. 20:46

Ima i dosta rariteta,plašteva,pa crveno gusarsko jedro,pa crno,pa od vojnika galija,uf..davno sam se time bavio. Moram si dijete nabavit:D. :chears:

Visage 08.12.2009. 20:07

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1505582)
Ma mislio sam da se nije išlo previše u druge države Jugoslavije.

Da ne odemo do zasjedanje AVNOJ-a, skratit cu da OT ne bude kilometarski :)

Hm, to je opet ovisilo od obitelji do obitelji. Da ne spominjem razne profesije koja su morale poslom obilaziti sve regije i ponekad povesti sa sobom suprugu ili potomka. Kod mene je bilo suprotno. Znao sam svake godine navracati po SLO i BiH a nesto manje i do SR. Prijatelji, poneki rodjak ali i kojekakva druzenja. Titova ulica je bila strah i trepet tehnike. Vjerovatno jedina ulica u Yu koja je bila po uzoru na zapadne mega poslovne ulice. Znaci sto vise firmi zgusnuto u jednu ulicu kako bih posjetioc mogao sve imati povezano. Cak su i neka skladista bila dostupna. Ne zaboravi i razmjene ucenika po skolama. U ZG-u je bilo najcesce iz NS, nesto manje SR i ponekad iz SLO. Banja Luka je recimo imala najstariji Music Shop na ovim prostorima koji je mogucnostima nabave parirao i mocnim DE ducanima. Vlasnik i pokretac, pokrenuo je casopis i danas drzi najvecu mrezu ducana u svim ex. Yu glavnim gradovima i sire. To su recimo bili neki od mojih razloga turizma :)

Citiraj:

Autor thedream (Post 1505574)
Ma Playmobil je brand za sebe,postoje i danas,to nije kopija ničega, čovci su duplo veći od legića i nisu toliko prilagodljivi,odnosno kocke i sve.

Ne, pod kopije sam aludirao na ono sto smo zvali "Kinezi" naime povremeno su se pojavljivale kopije Playmobila. Aljkavo su bili napravljeni ali imali su prodju jer su bili 2x povoljniji. Jedan takav mi je dosao ruke i uzasnut sam bio naspram Playmobilcu. Taj naziv je nekako presao i na Playmobil jer su ih klinci zaokruzili pod isti naziv. Ovi drugi se nisu prodavali po Nami vec po raznim sajmovima i nekim slabijim ducanima.

thedream 08.12.2009. 20:10

U Nami na trgu možda,gore?:)

Visage 08.12.2009. 20:23

Citiraj:

Autor thedream (Post 1506510)
U Nami na trgu možda,gore?:)

Pa naravno. Znas li koliko je majki sa djecurlijom prolazilo pored Name? Znali su to trgovci inkasirati sa centralnim izlogom :) Kinezi su dozivali iz izloga kao atrakcija uz standardnu ponudu onoga sto je klincima bilo dostupno tada.

No LEGO se najvise par puta pojavio u Nami. Ali nikad kontinuirano. Zato smo ga jedino iz vana mogli kompletirati.

Srdan 08.12.2009. 20:40

Citiraj:

Autor thedream (Post 1505574)
Iskreno,od tih IMBA igračaka, meni je G.I. Joe srce drapao,i to svaki kojeg sam ili kupio ili dobio. Obožavao sam ih,i mnoge imam i dan danas. To mi je bilo ono,ultimate:D igračka.

Nikada nisam imao G.I. Joe-a, ja sam se igrao He-Manom i kompanijom. Imao sam He-mana koji se bi se na pritisak zarotirao i zamahnuo macem, Skeletora, nekog nabildanog s kamenom na nekoj drsci s kojom bi na prisak dugmica opalio po zemlji i kamen se raspao po pola, te nekog vodozemca kojem su se navile ruke pa je mogai plivati.
Ne znam gdje su oni nestali, ali aj barem su kutije legica ostale na tavanu. Bas neki dan gledao od bratica legice - neki pauci (daleko veci nego klasicni covjeculjci) ovo ono... slozeni iz par dijelova

Da, imao sam i Playtoy-e... oni su isto dobri bili :)

Visage 08.12.2009. 20:51

Citiraj:

Autor Srdan (Post 1506540)
Ne znam gdje su oni nestali,

Skeletoni i kompanija. Eh to je vec neka druga generacija. Sad sam se sjetio Marvel kolekcije koju smo iz US-a dobivali. E to je bila S klasa igracaka po faktoru nabavljivosti. Jer znam da ni u jacim DE robnim kucama koje su bile pojam nabave, nisu imali Marvele. Flash mi je bio favorit :)

Nije teorija zavjere, ali postavio si na kraju pitanje na koje vecina ljudi nema odgovor : kOd kOgA su zavrsile te silne igracke? LEGO, kutije i kutije serije Siku auticha i Marveli.... pojma nemam :stoopid:

m4dm4n 09.12.2009. 00:04

Citiraj:

Autor Visage

Nije teorija zavjere, ali postavio si na kraju pitanje na koje vecina ljudi nema odgovor : kOd kOgA su zavrsile te silne igracke? LEGO, kutije i kutije serije Siku auticha i Marveli.... pojma nemam :stoopid:

Kod mene na tavanu. :) Legići, Playmobili, He-čovjek i njegov pripadajući plašljivi tigar koji se pretvara u beštiju kad mu se stavi crveni oklop, te neki polu čovjek-polu rak. :)

Mar 09.12.2009. 00:26

Ahh LEGO.
Ima sam svašta, čak i civilni aerodrom sa vatorogascima, ambulantom, jumbo-jetom, helikopterom i ambulantnim vozilom, naravno i gusare s brodom i tokom s blagom (s dvorcem :))... dobra stara vremena.
Još uvijek imam oveću ladicu punu dijelova.

Fleks 09.12.2009. 01:09

Imam na tavanu jedno 2 velke crne vrece. Cuvam za klince :D

veve 09.12.2009. 01:18

Eh sad me lovi nostalgija za legacima, znam da su mi prvi setovi bili Shell Service Station, Emergency Treatment Center i Universal Pneumatic Set. Sad nazalost svi su spremljeni u jednoj velikoj kutiji i cekaju bolje dane, mozda mi jednog dana bude dosadno pa ih sve slozim ili ce potomci naslijediti :D

m4dm4n 09.12.2009. 01:42

Citiraj:

Autor Fleks

Da,da. Ali kad će doći vrijeme da se igraju sa njima, pitanje je hoćeš li im pružiti to zadovoljstvo. Pa da ti zagubi pola stvari, a ti čuvao to cijeli život. :)

thedream 09.12.2009. 07:50

Ja sam imao Skeletora s placa,koji se rascjepao popola :D:D:D,ali eto,i onda je bilo superljepila srećom,u vidu selotejpa ili izolirke.:fiju:

Znam da sam iz He-mana imao neke polu kriplove tipa gušterske face i to,stisneš na leđima glava izleti i slična shema,sa očima,uber fora onda..:D
Gumeni plašt su imali,Mattel original,ma ono..groovy.:roller:

G.I.Joe uopće ne mogu s tim usporediti kažem,to mi je svijet za sebe bio, moraš skupit sve ko Pokemone:D.

A LEGO sam imao onaj jedrenjak,od soma i po kuna :D u vitrini,gusarski,ekipa je dolazila u to vrijeme na Nintendo kod mene,da halamo sensible world of soccer tako nešto,glupariju neku:D,pa smo se igrali.

Matt 09.12.2009. 08:58

Hehe, ja sam nećaku dao da se igra s legićima. Od mog Octan kamiona nije ostalo ni k! Sve je rasturio, za sad je u destruktivnoj fazi. Nadam se da će ga to ubrzo proći. :(

Visage 09.12.2009. 23:02

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1506735)
Kod mene na tavanu. :) Legići, Playmobili, He-čovjek i njegov pripadajući plašljivi tigar koji se pretvara u beštiju kad mu se stavi crveni oklop, te neki polu čovjek-polu rak. :)

Dobar si kad si sacuvao. Kod mene su se "prerasle" igracke uvijek trebale nekome pokloniti tko nije tako sretan. Tako je nekako isla prica i tuzna violina je svirala u pozadini dok me je ostetilo :D

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1506767)

Veeeliko je pitanje hoces li ti do tada vec biti pohranjen u binariji, daleko od tijela :)

Citiraj:

Autor veve (Post 1506770)
Eh sad me lovi nostalgija za legacima, znam da su mi prvi setovi bili Shell Service Station, Emergency Treatment Center i Universal Pneumatic Set. Sad nazalost svi su spremljeni u jednoj velikoj kutiji i cekaju bolje dane, mozda mi jednog dana bude dosadno pa ih sve slozim ili ce potomci naslijediti :D

Pa imas ti staza i kilometraze isto onda! Ovo sto si nabrojao su duboko u osamdesetima i to rane 80-te. Dole je neki komentar da je stanica iz 1988. Tesko, jer tu stanicu sam prvi put vidio vec najkasnije 1982!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07.