|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ježevi za memoriju
prvo me zanima koje kupiti?? zalmanove ili coolermasterove?? i s čim ih pričvsrstiti na grafičku?? nemojte mi govorit cijanofix ili sl, jer bi ih htio po potrebi i skinut s grafičke, bez da mi ostane memorija na pasivcu ![]() hvala!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Zalmanovo ljepilo sa malo paste. Bolje ti je od pasivaca skombinirat neki vent na boku da puše po grafi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
ja imam coolermasterove, i preporucam ti ih... a zaljepis ih tako sto imaju ljepljivu trakicu nasebi, sam odljepis to i stavis na memoriju i gotovo...
![]() |
#4 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
takodjer preporucam skidaju se "lagano" i jos ok hlade
![]() |
![]() |
#5 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
I zalmanovi ti imaju ljepljivu trakicu! samo da ti napomenem da ti je odvođenje topline svedeno na minimum jer je premala površina ježa! Po meni bolje se hladi bez njih, staviš 80.. da puše po memi i milina! jest da dobro izgleda.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
ja ću stavit stock 40mm vent od grafičke (nečujan je, a puše)...a ipak mislim da je bolje kad puše po pasivcima, nego direkt na memu... uglavnom, jel bolje stavit paste u sredinu čipa, a na rub malo te "žvake" tek toliko da drži ježa...jer nekako mi se čine da je tim žvakama svrha samo da se zalijepe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
the luda ribetna
|
oces ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni na grafi su zalmanovi ježeki. i ako nema venta na boku. a karticu žežem pošteno, ježeki se malo zgriju... nije da ima neke koristi, al ajde.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Meni su svi ti kupovni pasivnjaci ništkoristi, najbolje je napraviti sam. Izrezati od nekog starog pasivnjaka 5cm visoke pasivce-e to je posao. Ovi mali imaju granicu do koje mogu koliko-toliko izračivati toplinu, nakon toga je sve više štete nego koristi, zagriju se i oni i mema i PCB grafe... Ja nikada nisam keljio pasivce na grafu, iskustvo je pokazalo da je bolje bez. Ili staviš iza na grafu 8cm vent i clockaš ![]() Uzneš fino npr. ATT i narihtaš si frekvu GPU i meme posebno za 2D, posebno za 3D (svaku igru i bench kak ti odgovara). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the luda ribetna
|
ma znam i zato ponavljam ako se dada ljepilu paste se lako skidaju malo ih zaokrenes i to je to...a bez sam jednom stko skinuo nb : lol2 : ![]() inace to sto kazes jedan vent nek puse direktno po njima i sve 5 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Po meni je najbolje uzeti AC cooler i još lupit 8cm vent gore na nju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() meni soobno su cm-ovi najbolji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja sam sa zalmanovih ježeka skinuo onu naljepnicu i zalijepio pasivce sa onim dvokomponentnim ljepilom/pastom od Zalmana.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
inače, sad mi puše po njima taj 40mm vent, ali planiram sad kad ispiti završe, izrezat bočnu stranicu i stavit 120mm da puše direkt po njima, grafi i nb-u.. inače hvala mc_fish, dobra ideja s ljepilom i pastom! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
možda ja nisam dobro gledo, al sad kad sam si stavio ove coolermasterove, ostalo mi je još 1-2mm slobodnog mjesta do silencera....a ustvari, brijem si da ni nema neke velike razlike između njih |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|