Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.08.2021., 13:37   #1
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Smart card problem

Pozdrav,
Imam problem sa smart card readerom na laptopu. Radi se o HP Elitebook 850 G5. Identičan problem je sa USB smart card readerom kao i sa ugrađenim readerom u laptopu. USB reader funkcionira normalno na PC-u sa istom karticom (e osobna).
OS je Windows 10.

Opis problema:
Umetnem karticu u čitač, u device manageru se pojavi card reader. U onom Middleware softwareu od AKD-a se kartica normalno vidi te sam ju uspio aktivirati (PIN, PUK i to sve), informacije sa kartice normalno čita te se sve vidi.
Problem je u uvozu certifikata, odnosno čitanju istih sa kartice. Windows ne prepoznaje karticu (ne pojavi se u device manageru) nego samo vidi card reader (nebitno koji, probao sa oba).

Što sam probao:
Certificate propagation service je u "runningu" (probao sam ga zaustavljati i pokretati opet).
Probao sam uninstall card readera sa i bez restarta, i uvijek isto.
Zvao sam AKD tehničku podršku i tehničar mi se spojio sa team viewerom na laptop i probao sve ovo isto i kaže da to još nikad nije vidio da se kartica ne pojavi u device manageru i samo rekao da ne zna o čemu se radi i neka probam s drugim računalom.
Code:
certutil -scinfo
vraća slijedeće errore:

Možda ovdje ima netko s nekom idejom što se događa? Sumnjao bi u neispravan card reader kada isti ne bi radio na PC-u, dok na laptopu ne radi ni taj ni ugrađeni.
Hvala svima na pomoći!

Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 16.08.2021. u 14:33.
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2021., 13:41   #2
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
isti problem imam, odustao sam, čak sam i čovjeka koji nam održava sustav u firmi tražio pomoć, nije uspio

odustao sam, ako riješiš javi

jednostavnije mi je bilo nać laptop na kojem radi bez problema i mirna bosna

Oglas
Staro 17.08.2021., 09:14   #3
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
@njuskalo: da li možeš ugasiti interni čitač kartica, tipa u BIOS-u i probati onda? Ja sam imao tih problema prije par godina da se windows smrda i ne zna kojem čitaču da pristupi, ima procedura da su registry-u odabere koji čitač da bude primarni
Alister je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno