|
![]() |
#1 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Prime95 - postavke
Zanimaju me postaveke za Prime95 jer sam vidio par razlicitih shema pa da vidim s vama koja je najbolja. Vrijanta prva: Ovako po onom sto ja znam trebao bi u Options-> CPU staviti available memory pola od onog sto imam. Dakle imam 1G ja stavim 500. ILI? Tako isto i u drugom Prime95 jer trebam 2 zbog HT. ![]() Onda bi trebao u prvom pokrenut Blend da testira rame a u drugom Small FFT s, te ostavit da radi. Varijanta druga. Nista kao neprckam s tom memorijom nego stavim u oba Primea In-Place large FFT s i tako ostavim da rade. Na ovaj nacin sam dosad baco testove. Dakle jel to valja cemu ili sam fulo lagano. Dajte onako u par koraka tocnu proceduru da se vidi stabilnost. THX!
![]() |
#2 |
Dark side Moderator
|
dajte ekipa sigurno znate. Recite jel mi sema valja il nevalja nije valjd tolki bed. THX ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
prvo pokreni oba prime-a (ne testove! nego samo program), zatim task manager, onda pod performance tab pogledaj koliko imaš prazne memorije. (available memory). od te brojke još malo oduzmi (10-tak mb recimo) i ostatak podijeli sa 2. to je brojka koliko želiš staviti na svaki instance prime-a, ako želiš testirati memoriju. Ako želiš testirati samo proc, onda stavi 32 ili 64 mb, to je prime-u dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
što želiš testirati? procesor ili memoriju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
|
onda što manji fft length, tako da ti stane u cache procesora. u task manageru možeš vidjeti opterećenje na svakom logičkom procesoru, oba bi trebala biti na 100%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Dark side Moderator
|
ja sam dosad testiro na gore navedeni nacin 2. , pratio sam u task manageru i opterecenje je bilo 100 % tak da kontam da sam otprilike pogodio. Bitno mi je bilo dakle kojui da od one 3 postavke za test odaberem. Ja sam stavljo srednju, dakle in place larg fft s. Jel bi trebo mozda stavit ovu small fft s zbog cachea? ![]()
![]() |
#9 |
PC Ekspert
|
pa čuj, sa raznim procesorima bi trebalo biti drugačije zbog veličine cache-a. kao i kod svega, najbolje ja isprobavati, pa vidjeti na kojem testu ti se najviše grije, pa taj test i koristiti kao test stabilnosti o/c-anog sistema. ako si koristio 3. test, onda ti sigurno nije cijelo vrijeme na 100% opterećenje, nego samo kada počne koristiti manje fft-e, no taj je test po meni možda najbolji ako ga se ostavi barem 12-24 sata - tada opterećuje sve - kao što i piše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dark side Moderator
|
Ovajn screenshot gore nije adekvatan to sam samo pokrenuo na poslu da bacim sliku. Ja sam koristio drugi od gore in-place large FFT s. Bas sam pratio i tem i pocessor usage (u task manageru) jer imam prescotta pa me zanimalo kako to sve izgleda. Uglavnom temp je bila oko 60-62 pri opterecenju 100 %.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |