PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Prime95 - postavke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21104)

Darth Vader 25.05.2005. 17:51

Prime95 - postavke

Zanimaju me postaveke za Prime95 jer sam vidio par razlicitih shema pa da vidim s vama koja je najbolja.

Vrijanta prva:

Ovako po onom sto ja znam trebao bi u Options-> CPU staviti available memory pola od onog sto imam. Dakle imam 1G ja stavim 500. ILI?
Tako isto i u drugom Prime95 jer trebam 2 zbog HT.

Image Hosted by ImageShack.us

Onda bi trebao u prvom pokrenut Blend da testira rame a u drugom Small FFT s, te ostavit da radi.

Varijanta druga.

Nista kao neprckam s tom memorijom nego stavim u oba Primea In-Place large FFT s i tako ostavim da rade. Na ovaj nacin sam dosad baco testove.

Dakle jel to valja cemu ili sam fulo lagano. Dajte onako u par koraka tocnu proceduru da se vidi stabilnost.

THX!

Darth Vader 26.05.2005. 09:38

dajte ekipa sigurno znate. Recite jel mi sema valja il nevalja nije valjd tolki bed.

THX:D

shimpa 26.05.2005. 11:06

prvo pokreni oba prime-a (ne testove! nego samo program), zatim task manager, onda pod performance tab pogledaj koliko imaš prazne memorije. (available memory).

od te brojke još malo oduzmi (10-tak mb recimo) i ostatak podijeli sa 2. to je brojka koliko želiš staviti na svaki instance prime-a, ako želiš testirati memoriju.

Ako želiš testirati samo proc, onda stavi 32 ili 64 mb, to je prime-u dosta.

Darth Vader 26.05.2005. 11:12

Znaci puknem recimo 64MB u prime u svaku instancu i odaberem onda In-Place large FFT s test i pokrenem u oba dva???

shimpa 26.05.2005. 12:54

što želiš testirati? procesor ili memoriju?

Darth Vader 26.05.2005. 13:02

procesor bi testirao. Memoriju kontam opalit u memtestu.

shimpa 26.05.2005. 13:16

onda što manji fft length, tako da ti stane u cache procesora.

u task manageru možeš vidjeti opterećenje na svakom logičkom procesoru, oba bi trebala biti na 100%.

Darth Vader 26.05.2005. 14:06

ja sam dosad testiro na gore navedeni nacin 2. , pratio sam u task manageru i opterecenje je bilo 100 % tak da kontam da sam otprilike pogodio. Bitno mi je bilo dakle kojui da od one 3 postavke za test odaberem. Ja sam stavljo srednju, dakle in place larg fft s. Jel bi trebo mozda stavit ovu small fft s zbog cachea?

Image Hosted by ImageShack.us

shimpa 26.05.2005. 14:39

pa čuj, sa raznim procesorima bi trebalo biti drugačije zbog veličine cache-a.

kao i kod svega, najbolje ja isprobavati, pa vidjeti na kojem testu ti se najviše grije, pa taj test i koristiti kao test stabilnosti o/c-anog sistema.

ako si koristio 3. test, onda ti sigurno nije cijelo vrijeme na 100% opterećenje, nego samo kada počne koristiti manje fft-e, no taj je test po meni možda najbolji ako ga se ostavi barem 12-24 sata - tada opterećuje sve - kao što i piše.

Darth Vader 26.05.2005. 14:49

Ovajn screenshot gore nije adekvatan to sam samo pokrenuo na poslu da bacim sliku. Ja sam koristio drugi od gore in-place large FFT s. Bas sam pratio i tem i pocessor usage (u task manageru) jer imam prescotta pa me zanimalo kako to sve izgleda. Uglavnom temp je bila oko 60-62 pri opterecenju 100 %.

ikocuba 28.05.2005. 15:50

prvi test ti je za procesor
drugi za memoriju
treči testira sve

Sam Fischer 28.05.2005. 20:45

Citiraj:

Originally posted by ikocuba
prvi test ti je za procesor
drugi za memoriju
treči testira sve

Khm, meni drugi test uspije puuno vuše zagrijat proc, tako da se s ovim ne bih složio...:beer:

Darth Vader 28.05.2005. 23:17

Citiraj:

Originally posted by Sam Fischer
Khm, meni drugi test uspije puuno vuše zagrijat proc, tako da se s ovim ne bih složio...:beer:
I ja kontam!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:16.