![]() |
dajte ekipa sigurno znate. Recite jel mi sema valja il nevalja nije valjd tolki bed.
THX:D |
prvo pokreni oba prime-a (ne testove! nego samo program), zatim task manager, onda pod performance tab pogledaj koliko imaš prazne memorije. (available memory).
od te brojke još malo oduzmi (10-tak mb recimo) i ostatak podijeli sa 2. to je brojka koliko želiš staviti na svaki instance prime-a, ako želiš testirati memoriju. Ako želiš testirati samo proc, onda stavi 32 ili 64 mb, to je prime-u dosta. |
Znaci puknem recimo 64MB u prime u svaku instancu i odaberem onda In-Place large FFT s test i pokrenem u oba dva???
|
što želiš testirati? procesor ili memoriju?
|
procesor bi testirao. Memoriju kontam opalit u memtestu.
|
onda što manji fft length, tako da ti stane u cache procesora.
u task manageru možeš vidjeti opterećenje na svakom logičkom procesoru, oba bi trebala biti na 100%. |
ja sam dosad testiro na gore navedeni nacin 2. , pratio sam u task manageru i opterecenje je bilo 100 % tak da kontam da sam otprilike pogodio. Bitno mi je bilo dakle kojui da od one 3 postavke za test odaberem. Ja sam stavljo srednju, dakle in place larg fft s. Jel bi trebo mozda stavit ovu small fft s zbog cachea?
![]() |
pa čuj, sa raznim procesorima bi trebalo biti drugačije zbog veličine cache-a.
kao i kod svega, najbolje ja isprobavati, pa vidjeti na kojem testu ti se najviše grije, pa taj test i koristiti kao test stabilnosti o/c-anog sistema. ako si koristio 3. test, onda ti sigurno nije cijelo vrijeme na 100% opterećenje, nego samo kada počne koristiti manje fft-e, no taj je test po meni možda najbolji ako ga se ostavi barem 12-24 sata - tada opterećuje sve - kao što i piše. |
Ovajn screenshot gore nije adekvatan to sam samo pokrenuo na poslu da bacim sliku. Ja sam koristio drugi od gore in-place large FFT s. Bas sam pratio i tem i pocessor usage (u task manageru) jer imam prescotta pa me zanimalo kako to sve izgleda. Uglavnom temp je bila oko 60-62 pri opterecenju 100 %.
|
prvi test ti je za procesor
drugi za memoriju treči testira sve |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:16. |