|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
king HC500
kolika vam je max frekvencija sa ovom memom?
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
2,5 3 3 9 @ 500 mhz
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Koji je q-rac s tom memorijom??:confused: I da li netko zna kakav je službeni stav Kingmaxa prema modelima koji nose oznaku HC500 a imaju Hynix-ove čipove? Čini mi se da je jednom davno baš na ovom forumu bilo postano: da je Kingmax odgovarao preko e-maila da oni nemaju proizvode s čipovima drugih proizvođača (Hynix,...) I sam imam jedne takve. No nije mi jasno kako ta memorija dolazi u 10+ oblika: sa HS, bez HS, u zelenoj boji, u zlatnoj boji, sa Kingmax čipovima, sa Hynix čipovima, sa doživotnom garacijom, s trogodišnjom garancijom, upakirani u ambalažu, u a la "s placa" izdanju... a u svemu tome o preformansama tih modela ne treba trošiti rječi jer se razlikuju nebo i zemlja... ![]() Imali među tima krivotvorina? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
partibrejker
|
Eh da... još samo da nadopunim - kako bi se vidio sav sjaj i lepeza HC500 modela: čak niti fizičke dimenzije (duljina - širina) nisu jednake, kao niti smještaj čipova (s jedne strane, s obje strane), kao ni broj čipova i njihov međusobni razmak... >>KFS<< |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Imas dvije osnovne vrste te memorije... Prva je sa kingmaxovim TinyBGA cipovima... ta je bolja... bolje se clocka, manje se grije te stoga nema HS... ali te bas ni nema u Hrvatskoj... Druga je ona u TSOP varijanti... koji nose oznaku MPTC22D-38HT.. na tima se nalazi zeleni HS... prije je bilo i nekih primjeraka sa zlatnim, koji su se dobro OCali, ali tog vise nema... Ova memorija dodje lijepo zapakirana u zlatnoj kutijici... unutra imas i kingmaxovu knjizicu... i mislim da u njoj pise da imas dozivotnu garanciju... Ja imam ovu drugu... a vjerojatno ju imaju i ostali... i memorija nis nevalja... onaj kome to smece radi na 500Mhz sa latencijama 2.5-3-3-x ima puno srece... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
partibrejker
|
Citiraj:
:confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Ovi drugi, sa zelenim HSom, imaju Hynix cipove... Ne znam s kolko strana... ali oni uvijek imaju HS... Kingmax Hardcore DDR500 sa Hynix cipovima, bez HSa ne postoji... Jedino ako je netko skinuo HS s njih... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|