Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.06.2010., 23:11   #1
huurux
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2009
modem annex a za optimu preporuka

Dakle pukao mi je film...promjenio sam vec dosta modem u optimi,zadjii d-link je izgleda najgori...veza puca..ne spaja mi wireless uredjaje osim ako ga se ne resetira onda bude ok...Uglavnom kupio bi kvalitetan i pouzdan uredjaj na koji se moze u isto vrijeme spajat 5 uredjaja bez problema,sta zicno sta bezicno.

Lijepi pozdrav i hvala na pomoci.
huurux je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2010., 10:10   #2
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Koji tocno router imas? Jer i ja imam optimu, router D-link 2640r i radi savrseno. U zadnjih 6mj. kolko ga imam se bez greske spajalo sve i svasta na njega (oko 30 razlicitih laptopa).
Istovremeno je njemu bilo 4 uredjaja, 2 LAN i 2 WLAN, i to je radilo ko podmazano cak i bez fixnih IP adresa, stoga sumnjam da bi mu 5. bio problem.

Tak da su ti vjerojatno uvalili neispravan router ili je prdnul u rekordnom roku.

Zadnje izmijenjeno od: Overclock. 29.06.2010. u 12:32. Razlog: Upisan tocan model routera
Overclock je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.06.2010., 15:09   #3
windfucker
Guest

Airlive WT-2000ARM koristim i to baš onako kako si opisao (meni je spojeno čak 5 računala u mrežu + 2 laptopa na wlan-u, nerijetko svi budu u pogonu istovremeno), od čega, naravno, tri direktno preko njega a četvrti mrežni priključak udomljuje jednoga Canyona sa ostala 2 kompa nakačena na njega.
Uglavnom, bilo je manjih poteškoća oko konfiguriranja u startu, ali evo kod mene je nešto više od 1,5god ako se ne varam, i stvar funkcionira predobro
Da, Optima, AnnexA itd.

Btw, moj je kupljen u Diskont24, oni su ga imali tada...prosurfaj malo za ostale trgovine
  Reply With Quote
Staro 29.06.2010., 16:49   #4
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Airlive WT-2000ARM
Potpis, osobno sam vrlo zadovoljan routerom.

Prošli su mi kroz ruke tek Kasda i neki žičani Edimax, a ovoga sam uzeo ponajprije zbog wlan-a. Također ga koristim skoro par godina i apsolutno nikakvih zamjerki nisam imao, pa čak ni s postavkama Sviđa mi se što ga mogu isključiti iz struje, otići na godišnji, a da se postavke ne izgube. Mislim da mi je Kasda ili Edimax radila probleme po tom pitanju - ali niš čudno.
Staro 30.06.2010., 19:09   #5
omar
Registered User

Datum registracije: Dec 2005
bežični ruter za optimu, kupnja i postavljanje pomoć :)

Pozdrav,

imam internet preko optime, preko nekog njihovog, žičnog rutera.

Sad mi hitno treba bežićni, a njihovi uvjeti (pretplata i čekanje da zamjene) mi nikako ne odgovaraju, pa bih samo otišao u dućan po to i zamjenio...

Molio bih vas da mi preporučite neki jeftiniji model, i upozorite na moguće 'cake' pri podešavanju i spajanju, kako nisam baš iskusan s tim podešavanjima...

Fala
omar je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2010., 19:27   #6
huurux
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Koji tocno router imas? Jer i ja imam optimu, router D-link 2640r i radi savrseno. U zadnjih 6mj. kolko ga imam se bez greske spajalo sve i svasta na njega (oko 30 razlicitih laptopa).
Istovremeno je njemu bilo 4 uredjaja, 2 LAN i 2 WLAN, i to je radilo ko podmazano cak i bez fixnih IP adresa, stoga sumnjam da bi mu 5. bio problem.

Tak da su ti vjerojatno uvalili neispravan router ili je prdnul u rekordnom roku.

Isti taj koji ti imas ja sam ih promjenio vec dosta (ocito si ubo dobar primjerak )....neznam imam 2 uredjaja u lanu + opti tv motorolu..preko wirelessa mi je brat na kompu i lapu plus ja imam lap...te telefone koji imaju wifi...i treba ga resetirat ako zelim da mi se to sve spoji ...promjenio sam vec 2 takva d-linka i nabavio 3 novog zapakiranog koje cu utpopit jer sumljam da bi bas taj bio odlican a ovako dok je u celofanu nesto i vrijedi....razgovarao sam sa njihovim tehnicarom ,rekao mi je da sagem radi odlicno i da ce mi ga dati kad ga dobiju.....ako i taj sagem bude radio lose bit cu prisiljen sam kupit taj air live...jer radi opti tv na njemu???

hvala i lijepi pozdrav
huurux je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2010., 19:57   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
@omar
Bitno da si otvorio novu temu a da nisi pogledao jel ima "blizu" sa istim pitanjem / problemom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2010., 20:57   #8
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor huurux Pregled postova
Isti taj koji ti imas ja sam ih promjenio vec dosta (ocito si ubo dobar primjerak )....neznam imam 2 uredjaja u lanu + opti tv motorolu..preko wirelessa mi je brat na kompu i lapu plus ja imam lap...te telefone koji imaju wifi...i treba ga resetirat ako zelim da mi se to sve spoji ...promjenio sam vec 2 takva d-linka i nabavio 3 novog zapakiranog koje cu utpopit jer sumljam da bi bas taj bio odlican a ovako dok je u celofanu nesto i vrijedi....razgovarao sam sa njihovim tehnicarom ,rekao mi je da sagem radi odlicno i da ce mi ga dati kad ga dobiju.....ako i taj sagem bude radio lose bit cu prisiljen sam kupit taj air live...jer radi opti tv na njemu???

hvala i lijepi pozdrav
Pa ti imas cuda doma, nije cudno da ne radi (bar malo bi se trebali kositi medjusobno svi ti uredjaji sa svojim signalima)

, si probal ustekati jos jedan router i na njega podesit drukcije wireless kanale, npr. kompove na jedan router a telefone na drugi da se spajaju, a routere medjusbno povezes kablom?
Overclock je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno