PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   modem annex a za optimu preporuka (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=192272)

huurux 28.06.2010. 23:11

modem annex a za optimu preporuka

Dakle pukao mi je film...promjenio sam vec dosta modem u optimi,zadjii d-link je izgleda najgori...veza puca..ne spaja mi wireless uredjaje osim ako ga se ne resetira onda bude ok...Uglavnom kupio bi kvalitetan i pouzdan uredjaj na koji se moze u isto vrijeme spajat 5 uredjaja bez problema,sta zicno sta bezicno.

Lijepi pozdrav i hvala na pomoci.

Overclock 29.06.2010. 10:10

Koji tocno router imas? Jer i ja imam optimu, router D-link 2640r i radi savrseno. U zadnjih 6mj. kolko ga imam se bez greske spajalo sve i svasta na njega (oko 30 razlicitih laptopa).
Istovremeno je njemu bilo 4 uredjaja, 2 LAN i 2 WLAN, i to je radilo ko podmazano cak i bez fixnih IP adresa, stoga sumnjam da bi mu 5. bio problem.

Tak da su ti vjerojatno uvalili neispravan router ili je prdnul u rekordnom roku.

windfucker 29.06.2010. 15:09

Airlive WT-2000ARM koristim i to baš onako kako si opisao (meni je spojeno čak 5 računala u mrežu + 2 laptopa na wlan-u, nerijetko svi budu u pogonu istovremeno), od čega, naravno, tri direktno preko njega a četvrti mrežni priključak udomljuje jednoga Canyona sa ostala 2 kompa nakačena na njega.
Uglavnom, bilo je manjih poteškoća oko konfiguriranja u startu, ali evo kod mene je nešto više od 1,5god ako se ne varam, i stvar funkcionira predobro :)
Da, Optima, AnnexA itd.

Btw, moj je kupljen u Diskont24, oni su ga imali tada...prosurfaj malo za ostale trgovine ;)

xlr 29.06.2010. 16:49

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1678355)
Airlive WT-2000ARM

Potpis, osobno sam vrlo zadovoljan routerom.

Prošli su mi kroz ruke tek Kasda i neki žičani Edimax, a ovoga sam uzeo ponajprije zbog wlan-a. Također ga koristim skoro par godina i apsolutno nikakvih zamjerki nisam imao, pa čak ni s postavkama :) Sviđa mi se što ga mogu isključiti iz struje, otići na godišnji, a da se postavke ne izgube. Mislim da mi je Kasda ili Edimax radila probleme po tom pitanju - ali niš čudno.

omar 30.06.2010. 19:09

bežični ruter za optimu, kupnja i postavljanje pomoć :)

Pozdrav,

imam internet preko optime, preko nekog njihovog, žičnog rutera.

Sad mi hitno treba bežićni, a njihovi uvjeti (pretplata i čekanje da zamjene) mi nikako ne odgovaraju, pa bih samo otišao u dućan po to i zamjenio...

Molio bih vas da mi preporučite neki jeftiniji model, i upozorite na moguće 'cake' pri podešavanju i spajanju, kako nisam baš iskusan s tim podešavanjima...

Fala ;)

huurux 30.06.2010. 19:27

Citiraj:

Autor Overclock (Post 1678160)
Koji tocno router imas? Jer i ja imam optimu, router D-link 2640r i radi savrseno. U zadnjih 6mj. kolko ga imam se bez greske spajalo sve i svasta na njega (oko 30 razlicitih laptopa).
Istovremeno je njemu bilo 4 uredjaja, 2 LAN i 2 WLAN, i to je radilo ko podmazano cak i bez fixnih IP adresa, stoga sumnjam da bi mu 5. bio problem.

Tak da su ti vjerojatno uvalili neispravan router ili je prdnul u rekordnom roku.

Isti taj koji ti imas ja sam ih promjenio vec dosta (ocito si ubo dobar primjerak )....neznam imam 2 uredjaja u lanu + opti tv motorolu..preko wirelessa mi je brat na kompu i lapu plus ja imam lap...te telefone koji imaju wifi...i treba ga resetirat ako zelim da mi se to sve spoji ...promjenio sam vec 2 takva d-linka i nabavio 3 novog zapakiranog koje cu utpopit jer sumljam da bi bas taj bio odlican a ovako dok je u celofanu nesto i vrijedi....razgovarao sam sa njihovim tehnicarom ,rekao mi je da sagem radi odlicno i da ce mi ga dati kad ga dobiju.....ako i taj sagem bude radio lose bit cu prisiljen sam kupit taj air live...jer radi opti tv na njemu???

hvala i lijepi pozdrav

Nikky 30.06.2010. 19:57

@omar
Bitno da si otvorio novu temu a da nisi pogledao jel ima "blizu" sa istim pitanjem / problemom.

Overclock 01.07.2010. 20:57

Citiraj:

Autor huurux (Post 1679331)
Isti taj koji ti imas ja sam ih promjenio vec dosta (ocito si ubo dobar primjerak )....neznam imam 2 uredjaja u lanu + opti tv motorolu..preko wirelessa mi je brat na kompu i lapu plus ja imam lap...te telefone koji imaju wifi...i treba ga resetirat ako zelim da mi se to sve spoji ...promjenio sam vec 2 takva d-linka i nabavio 3 novog zapakiranog koje cu utpopit jer sumljam da bi bas taj bio odlican a ovako dok je u celofanu nesto i vrijedi....razgovarao sam sa njihovim tehnicarom ,rekao mi je da sagem radi odlicno i da ce mi ga dati kad ga dobiju.....ako i taj sagem bude radio lose bit cu prisiljen sam kupit taj air live...jer radi opti tv na njemu???

hvala i lijepi pozdrav

Pa ti imas cuda doma, nije cudno da ne radi (bar malo bi se trebali kositi medjusobno svi ti uredjaji sa svojim signalima) :D

, si probal ustekati jos jedan router i na njega podesit drukcije wireless kanale, npr. kompove na jedan router a telefone na drugi da se spajaju, a routere medjusbno povezes kablom?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:12.