|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
(riješeno) Nakon paljenja BSOD
Svako jutro kad se probudim i idem upalit komp digne se najnormalnije do windowsa. No, pokretanje bilo kojeg programa: MSN, Firefox, Outlook itd. rezultira BSODom. (točnije piše begining dump of physical memory, kao da je problem vezan za ram). Kad se sam restarta nakon bsod-a nema nikakvih problema, radi dalje ko suza, nikakvo usporavanje u igricama, generalnom radu ili ičemu. Pomoc, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Istestiraj ram.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Kakvih errora imaš u Event Vieweru (Control Panel -> Administrative tools -> System)? Vjerovatno ti Bullšitixi rikavaju pa bi mogao memtest malo provrtit.
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Istestiram rame pa javim dal je bacilo kakav error. PS test rama prošao bez ijedne greške Zadnje izmijenjeno od: New One. 09.04.2010. u 19:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Nadam se da si pustio da test provrti bar 2 passa. Klikni desnom tipkom miša na My Computer->Properties->Advanced->(opcija Startup&Recovery)->Settings->(opcija System failure)->skini kvačicu s opcije Automatically restart. Kad se sljedeći put komp sruši i pojavi se BSOD ostati će ti na ekranu, iščitaj točno o kojem erroru se radi i navedi tu.
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Poslikam na slijedećem i postam da vidiš. Odvrtio memtest 35min, odvrtio onaj ugrađeni memory diagostics kaj ima win 7 i niti jedan error ![]() Radije bi da ram rikava nego da je to nekakav pokazatelj da matična oće prdnut. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Reko bi da je tebe neki drek napao i syebo ti postavke unutar registrya vezane za memory managment ili si ti nekaj pokušavao tvikat pa si zayebo. IMHO reinstal OS-a ti ne gine. BTW ne bi bilo zgorega idući puta uslikat kompletan monitor ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
|
Možda bi System Restore pomogao? Vrijedi pokušati ili je uzaludno?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Malo guglao i vele da je to neki error report od microsoft office-a ![]() Probao reinstal officea, ak ne upali onda bu išao reinstall windowsa, ionak iam 3 programa gore pa sam gotov za 30min. Bitno mi je bilo da nije hardverski ili da se bar ta mogućnost eliminira, ak je neki virus, program i slično reinstall je kikiriki posao. Wolv, kako misliš cijeli monitor? hehe pa već siga ziher vidio taj model, a i ovo sve kaj piše u bsodu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#13 |
Premium
|
Napravio fresh install novih wondowsa sa formatom cijelog harda (morao jer ostao bez particije hihihihi) i danas ga palim a ima gore svega 3 programa te opet BSOD. Znači hardware grrr @Wolv sorry, malo sam grogi još pa mi zbrisao BSOD ekran a šugavi mob nema auto fokus.... Sad je pitanje da li išta osim memorije može biti krivo? (da ne krenem sa njom prčkat a onda je ipk dobra) Kako to da samo kod startanja to radi? Zašto ne tokom čitavog dana radnji i igranja itd? Da li moža utorrent? Radio je čitavu noć do 6 kad sam ga ugasio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
http://forums.cnet.com/5208-6142_102...threadID=23383 BIOS ? Flesaj plocu najnovijim BIOS-om odvrti memtest ako treba i cijelu noc
![]() |
#15 |
|
Izvrti taj god damn memtest kako treba već jednom, nije da moraš kopati kanal ![]() Kao što kolega zippo kaže, pusti test da vrti preko noći. Crucial memorije, posebno Bullšitixi, nisu baš poznati po pouzdanosti, eventualno možeš memoriji u biosu pokušati dati malo više napona...
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Noćas onda ostavim prek noći. Napon je ok, jer uvije dam .1V više. BIOS nebi dirao jer na istim ovim postavkama clockanim komp radi već godinu i pol tak da odjednom da je BIOS hmmm. Javim se sa detaljima sutra ujutro nakon 7-satnog memtesta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Bolje ti je vrati sve postavke na default, pa se onda igraj.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
ne znam za ostale ali tako barem ja radim prvo se riješi problem a onda se kloka i meni se to desavalo npr pokrenem 3dmark06 i dobijem BSOD kada je procesor klokan stavio sve na default i radi kao beba onda sam postepeno dizao i dao mu još zrno struje na proc i sve radi savršeno sa fleshanjem biosa ne možeš izgubiti samo dobiti (naravno tu mislim na originalni bios da se razumijemo) pod uslovom da ti ne nestane struje, hehe MOD: Nisi samo informatički nepismen nego i gramatički, nije ovo MSN ili Facebook nego forum!
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.04.2010. u 15:28. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|