PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Nakon paljenja BSOD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=185445)

New One 09.04.2010. 09:43

(riješeno) Nakon paljenja BSOD

Svako jutro kad se probudim i idem upalit komp digne se najnormalnije do windowsa. No, pokretanje bilo kojeg programa: MSN, Firefox, Outlook itd. rezultira BSODom. (točnije piše begining dump of physical memory, kao da je problem vezan za ram).

Kad se sam restarta nakon bsod-a nema nikakvih problema, radi dalje ko suza, nikakvo usporavanje u igricama, generalnom radu ili ičemu.

Pomoc, hvala.

coconut 09.04.2010. 09:51

Istestiraj ram.

Doink the Clown 09.04.2010. 09:52

Kakvih errora imaš u Event Vieweru (Control Panel -> Administrative tools -> System)?
Vjerovatno ti Bullšitixi rikavaju pa bi mogao memtest malo provrtit.

New One 09.04.2010. 18:30

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1616676)
Kakvih errora imaš u Event Vieweru (Control Panel -> Administrative tools -> System)?
Vjerovatno ti Bullšitixi rikavaju pa bi mogao memtest malo provrtit.

Event viewer mi ne radi, nekakav error :S

Istestiram rame pa javim dal je bacilo kakav error.

PS test rama prošao bez ijedne greške

Doink the Clown 09.04.2010. 22:46

Nadam se da si pustio da test provrti bar 2 passa.
Klikni desnom tipkom miša na My Computer->Properties->Advanced->(opcija Startup&Recovery)->Settings->(opcija System failure)->skini kvačicu s opcije Automatically restart. Kad se sljedeći put komp sruši i pojavi se BSOD ostati će ti na ekranu, iščitaj točno o kojem erroru se radi i navedi tu.

New One 10.04.2010. 11:19

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1617385)
Nadam se da si pustio da test provrti bar 2 passa.
Klikni desnom tipkom miša na My Computer->Properties->Advanced->(opcija Startup&Recovery)->Settings->(opcija System failure)->skini kvačicu s opcije Automatically restart. Kad se sljedeći put komp sruši i pojavi se BSOD ostati će ti na ekranu, iščitaj točno o kojem erroru se radi i navedi tu.

Sorry, na Win 7 sam, al uglavnom imam tu opciju ugašenu i piše samo begining of physical memory dump, i trilijun brojeva, nije onaj standard BSODa di piše npr. sys_xyz_bla.dll
Poslikam na slijedećem i postam da vidiš.
Odvrtio memtest 35min, odvrtio onaj ugrađeni memory diagostics kaj ima win 7 i niti jedan error:stoopid:
Radije bi da ram rikava nego da je to nekakav pokazatelj da matična oće prdnut.

New One 11.04.2010. 12:45

Danas ujutro se prvo pojavio prozor- DW20.exe failed to initialize, kada sam stisnuo ok odma BSOD koji izgleda ovako:

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_cc7d88a1.jpg

Doink the Clown 11.04.2010. 12:57

Još uvijek mislim da ti je problem s memorijom, izvrti ponovo memtest, 35 minuta je premalo, pusti da odvrti bar 2 passa.

Wolverine 11.04.2010. 14:00

Citiraj:

Autor New One (Post 1618507)
Danas ujutro se prvo pojavio prozor- DW20.exe failed to initialize, kada sam stisnuo ok odma BSOD koji izgleda ovako:

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_cc7d88a1.jpg

Reko bi da je tebe neki drek napao i syebo ti postavke unutar registrya vezane za memory managment ili si ti nekaj pokušavao tvikat pa si zayebo.

IMHO reinstal OS-a ti ne gine.

BTW ne bi bilo zgorega idući puta uslikat kompletan monitor ;)

Doink the Clown 11.04.2010. 14:02

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1618593)
Reko bi da je tebe neki drek napao i syebo ti postavke unutar registrya vezane za memory managment ili si ti nekj pokušavao tvikat pa si zayebo.

IMHO reinstal OS-a ti ne gine.

BTW ne bi bilo zgorega idući puta uslikat kompletan monitor ;)

Možda bi System Restore pomogao? Vrijedi pokušati ili je uzaludno?

New One 11.04.2010. 16:56

Malo guglao i vele da je to neki error report od microsoft office-a :stoopid:

Probao reinstal officea, ak ne upali onda bu išao reinstall windowsa, ionak iam 3 programa gore pa sam gotov za 30min.

Bitno mi je bilo da nije hardverski ili da se bar ta mogućnost eliminira, ak je neki virus, program i slično reinstall je kikiriki posao.

Wolv, kako misliš cijeli monitor? hehe pa već siga ziher vidio taj model, a i ovo sve kaj piše u bsodu :D

Wolverine 11.04.2010. 17:22

Citiraj:

Autor New One (Post 1618739)
Wolv, kako misliš cijeli monitor? hehe pa već siga ziher vidio taj model, a i ovo sve kaj piše u bsodu :D

Mislim upravo onako kako sam i napisao. Cijeli monitor, puna širina i visina ;)

New One 17.04.2010. 11:34

Napravio fresh install novih wondowsa sa formatom cijelog harda (morao jer ostao bez particije hihihihi) i danas ga palim a ima gore svega 3 programa te opet BSOD. Znači hardware grrr

@Wolv sorry, malo sam grogi još pa mi zbrisao BSOD ekran a šugavi mob nema auto fokus....

Sad je pitanje da li išta osim memorije može biti krivo? (da ne krenem sa njom prčkat a onda je ipk dobra)
Kako to da samo kod startanja to radi? Zašto ne tokom čitavog dana radnji i igranja itd?
Da li moža utorrent? Radio je čitavu noć do 6 kad sam ga ugasio?

zippo 17.04.2010. 12:34

http://forums.cnet.com/5208-6142_102...threadID=23383

BIOS ? Flesaj plocu najnovijim BIOS-om
odvrti memtest ako treba i cijelu noc

Doink the Clown 17.04.2010. 12:39

Izvrti taj god damn memtest kako treba već jednom, nije da moraš kopati kanal :D
Kao što kolega zippo kaže, pusti test da vrti preko noći.
Crucial memorije, posebno Bullšitixi, nisu baš poznati po pouzdanosti, eventualno možeš memoriji u biosu pokušati dati malo više napona...

New One 17.04.2010. 13:34

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1623333)
Izvrti taj god damn memtest kako treba već jednom, nije da moraš kopati kanal :D

Hehehe YES SIR!!! :D
Noćas onda ostavim prek noći.
Napon je ok, jer uvije dam .1V više.

BIOS nebi dirao jer na istim ovim postavkama clockanim komp radi već godinu i pol tak da odjednom da je BIOS hmmm.

Javim se sa detaljima sutra ujutro nakon 7-satnog memtesta.

Joke 17.04.2010. 13:55

Citiraj:

Autor New One (Post 1623369)
Hehehe YES SIR!!! :D
Noćas onda ostavim prek noći.
Napon je ok, jer uvije dam .1V više.

BIOS nebi dirao jer na istim ovim postavkama clockanim komp radi već godinu i pol tak da odjednom da je BIOS hmmm.

Javim se sa detaljima sutra ujutro nakon 7-satnog memtesta.

Obicno kod ovakvih situacija (kad nesto zapinje), se vracaju sve postavke na default.
Bolje ti je vrati sve postavke na default, pa se onda igraj..

New One 18.04.2010. 14:51

Testirano memtesto na 5 sati i dobio nekoliko errora.
Thx svima!

Doink the Clown 18.04.2010. 14:52

Citiraj:

Autor New One (Post 1623971)
Testirano memtesto na 5 sati i dobio nekoliko errora.
Thx svima!

Told you so :p

Braja 18.04.2010. 15:03

Citiraj:

Autor Joke (Post 1623381)
Obicno kod ovakvih situacija (kad nesto zapinje), se vracaju sve postavke na default.
Bolje ti je vrati sve postavke na default, pa se onda igraj..

potpisujem izjavu

ne znam za ostale ali tako barem ja radim
prvo se riješi problem a onda se kloka
i meni se to desavalo
npr pokrenem 3dmark06 i dobijem BSOD
kada je procesor klokan
stavio sve na default i radi kao beba
onda sam postepeno dizao i dao mu još zrno struje na proc
i sve radi savršeno

sa fleshanjem biosa ne možeš izgubiti samo dobiti
(naravno tu mislim na originalni bios da se razumijemo)
pod uslovom da ti ne nestane struje, hehe

MOD: Nisi samo informatički nepismen nego i gramatički, nije ovo MSN ili Facebook nego forum!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:17.