|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
pa da vidimo do kuda ide...
evo, otisao moj dobar stari pentium 2.4c Renciju i dosao novi...prescott 3.0E po svemu sudeci, mozda bi ga i mogao natjerati na 4.0.... ![]() nadam se...:confused: za sada je ovakva situacija... ako neko ima kakvu ideju, ili kakvu korisnu informaciju neka napise... ![]() idem ga sada probati... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
samo da bude stabilno... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
kolko taj proc kosta u ducanu?
__________________ |
![]() |
#6 |
pUtNiK
Datum registracije: Feb 2004
|
kolka je temp na 3.0 a kolka na 4.0. lijepo ide ak je stabilan naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo sad sam dosao s posla, nisam mogao jucer navecer vise izdrzati... sada krecemo u lov na megaherce... ![]() ![]() proc je kupljen u linksu, cijena - 1350kn a sto se tice temperature...joj...bolje da ne napisem... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Pa vidim da imaš vodeno, al ziher sam da ti ne treba grijanje u sobi. Kolke su temp? 65-70? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
evo, ovo je max kaj sam ga uspio dici, ovak na brzinu... temperature nisam za sada niti gledao, ali negdje mislim da bi moglo doci i do 65 stupnjeva... mislim da znam zakaj nece vise... ![]() evo screenshot, obratite paznju na voltazu...a ja sam u biosu stavio 1,625V... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
To ti je vjerojatno voltaža chipseta, tak je barem kod mene na epoxu nforce2
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ja nisam siguran, ali mislim da mi ploca ne daje stabilne napone, barem sto se tice overclockinga... ako je ovo tocno, undervolt je evidentan... ja sam u biosu postavio vcore na 1,500V, a ovakva je situacija sa voltazama nakon 5 minuta dual prime-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Imaš iste probleme ko Lord Clockan. On već dosta vremena s tim muku muči. Ako se ne varam već je 3 ploče sredio radeći vdroop mod.... dosta zeznuta stvar za riješit. Lord sad fura P4C800-E tako da bi vam sheme trebale bit iste, nema vam druge nego se udružit... I ti ćeš se morat bacit na lemljenje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja svoju ploču zajebo. Radim ali ništa od droop moda. Imaš thread na Overclocking, prekjučer sam ga stavio
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ma da, toga sam si i bojao... cak i kad stavim u biosu vcore na cca 1,700V, kad se dignu windowsi, ocitavam u cpuz, mbm5 i asusprobe-u oko 1,500V, sto je gadan pad... ![]() vec sam ja gledao taj vdroop mod, ali ja u zivotu nisam nikaj lemio tak da... jedino bi lordu dao (mozda) da mi lemi po ploci... ![]() neznam, sad cu ga probati stabilizirati na 4.0, mislim da bi to mogao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
stavi u lemilicu iglu ili komad bakrene zice i lemis ko profic ![]() inace ta mala sranja zavaja smd tj smt su gadna...nemaju tinola da ga ubijes...a kad ih malo pipnes otpadnu...ccc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
od LemilicE
|
To se meni desilo. Ja sam svoju Wellericu davno prošao po brusu da joj stanjim vrh ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member
|
kaj se desava s drugim naponima? padaju i oni? Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
od LemilicE
|
Svi su stabilni... Samo VCore padne, kao da je loše sređen PWM circuit za napajanje CPU-a
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
ostale voltaze variraju kao i obicno, samo vcore poblesavi... ![]() jel postoji bilo kakav nacin, mozda, da se to sredi, a da ne moram lemiti po ploci??? koliko taj undervolt ima veze sa napajanjem, a koliko sa plocom??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
ak ti s edrugi naponi ne mjenjaju onda nema veze s napajanjem... A kaj se digodi ak stavis napon na 1,8? jel poraste na ocitanju... a kolko pokazuje kad ti je na 1,5 u biosu? pokazuje li 1,5?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
a kada dignem vcore na 1,700V, opet pada napon, za cca 1-1,5V!!! a na 1,8V ga nisam niti probao...bojim se da mi ne izgori i porcesor i vodeni blok i kanta i kuca i ja skupa sa svim...:clap: ![]() mislim da nema smisla dizati vcore u nebesa, budem isprobao sa 1,8V pa cu vidjeti kak se ponasa voltaza u windowsima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() a nije ju bed brusit...sam se mora stavit opet zastitni sloj(koji je tak i ta samo tinol)sturpija se i onda se pokositri...niej neka tehnologija... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
MOzda ti ploce i to programi samo mjere da je napon manji???:confused: Ah stvar radi mislim da nije bitno kaj ti pise...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Meni je u BIOS-u na 1.675 i verira između 1.65 i 1.678. @ Masni - daj ti njemu još voltaže. Ja išo do 1.9, al mi nije padalo na pamet da ga full opteretim jer je na 0% opterećenja temp bila skoro 60. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
od LemilicE
|
Ja to brusim i zaboli me ako ne radi. Za sada radi najnormalnije. Cinol pasta sve počisti i vrh je kao nov. Nakon brušenja na velikom brusu, prošao sam je sa finim brusnim do skoro poliranja. Badave dizat voltaže jer ploča i dalje neća radit kako spada. Voltaža pada samo upotrebom Prescotta jer imaju puno veću potrošnju Watta. Da si stavio Northwooda, voltaža bipadala puno manje, kao dok si imao 2.4C
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Junior Member
|
Onda je ploca sroteks, ili nije kompatibilna sa potrosnjama prescota.... Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
od LemilicE
|
I na Abitici je bio dosta izražen Droop sa Prescottom, ali manje nego na Asusu. Za DFI da ne govorim. Imao sam Lanparty 875B RevB i padala je za 0.2 i više V
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
izgleda da nema drugog rješenja za undervolt osim lemljenja po ploci... ![]() malo me strah da si ne skurim plocu, a za novu nemam para... Lorde, kakva je tvoja inspiracija da probamo napraviti mod na mojoj ploci... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|