|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
North Bridge??
situacija se gadno zahuktala... ![]() sad kad sam si sredio vodeno, kanta mi je otvorena i nemam više niti jedan vent, osim na grafičkoj gdje je vga silencer... sve temperature su ok, ali mi se north bridge grije ko svinja, a na njemu je samo onaj asusov pasivac... e sad, šta bi bilo pametnije, kupiti vodeni blok za nb, ili neka druga solucija nemam pojma?? mislio sam na nb nekak pripasati onaj mali vent sa 9800se (zujalica) pa da ga barem malo ohladi, ali neznam kako ga spojiti:clap: pasivac je toliko vruć da ga ne mogu dotaknuti prstom!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
mislim da bi jedan TR NB1-C sa ventom jako dobro (odlično) odradio posao... ili ako možeš složi vodenjaču... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
imaš za 20kn mali cooler za grafičku/northbridge prišarafiš ga na pasivni hladnjak(al nemoj prejako) i to je to! imamo isti čipset i isto se griju... meni je taj mali cooler smanjio temp sa 32 na 24-27c! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
budem još jednom probao pa javim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Stane, zguraj ga dokle ide. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
act of God
|
I to ce ti malo smece od par centimetara zujati i bucati kao uspaljena slonica. Radije si kupi blok.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
što se tiče vodenog bloka, malo sam čitao, ima i tu po forumu, da će mi blok na nb-u samo zagrijavati vodu u sistemu a da u principu neću dobiti ništa... to mi baš nema smisla, ja sam mislio da ako se temperatura na čipsetu smanji, overclock će biti stabilniji i u najbolju ruku, može se izvući i još pokoji MHz... ili sam zabrijao... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Meni se moj NB užari nakon 20min. 3 sekunde da držim prst na njemu i žigosan sam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Slobodno stavi blok na NB jer će ti se temp vode neće previše povećat, možda 3-4 stupnja, al to ne bi trebalo igrat neku ulogu, al će ti za NB biti zahvalan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ja sad imam coolermaster blue ice 35 kn kosta, na 7V necujan radi perfektno!
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() evo slika... prije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
i poslije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Džabe si krečio!
|
S običnim UHU ljepilom, al ne onim za papir, neg onim običnim uredskim(višenamjenskim). Dobro je, jel kad se stvrdne, nije jako kruto, nego je još onako malo rastezljivo, kao guma. Mislim, obavlja funkciju dobro, još niko nije došo na ideju "čupat" da isproba kak drži. Al moraš pazit(kad zaljepiš), ostavit polegnut komp vodoravno jedno najmanje pol sate, meni se nije dalo čekat, pa sam ga odmah uspravio, pa je malo spuzno s idealnog položaja. Al ne vrijedi ti taj mali ventilatorčić ak nemaš dotok svježeg zraka. Ja imam 2x80 mm blowhole sa strane. Tek onda ovaj mali ima smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
ja sad trenutno nemam niti jedan vent u kanti jel imam vodeno i sve mi je otvoreno (samo je mali vent na vga silenceru ![]() ali mislim da imaš pravo, temperatura nb mi se smanjila za 2-3 stupnja, nije nešto, ali barem mi nije više onako vruć kako je bio (fakat ga nisam mogao dotaknuti prstom ![]() budem sada vratio antecov 12cm vent natrag u kantu, s prednje strane, spojio ga na 7v i neka malo puše po hardu, nb-u i grafi, pa ćemo onda vidjeti... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() imam već vga silencer, al onaj prvi... di ima tih pasivaca, koji su najbolji i kak da ih zaljepim (s čim?)?? ajd nek neko prikelji neku sliku da vidim... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
Za tiny BGA memu su ti najbolji pasivci od Zalmana ali su dosta skupi (~75 kn). Ja sam svoje ljepio 3M trakom.
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ja to nisam nikako uspio rješiti da valja... Pa sam : -ispod zaljepio zalmanovim dvokomponentnim ljepilom pasivce malo veće od memorije + 80mm vent -odozgor stavio onaj komad aluminija sa silencera 4 + 120mm vent i tek tada dobio 28 celzija na memoriji |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |