|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Problem sa starim kompom
Dakle, mislio sam poklonit svoju poprilično staru konfiguraciju: P4@1.8Ghz Asrock matična sa intel 848 chipsetom 512MB ddr ram radeon 9600xt Problem je što je stari IDE hard crknuo, a nikako nemogu upogoniti "novi" IDE od 120GB. Bios ga detektira i sve, ali kad pokušam instalirati windowse, installer zapne odma nakon onog press F6 to install raid or.... Probao sam čak windowse i na drugom kompu instalirati pa pokrenut na ovom, ali daje error "NTLDR missing, press ctrl+alt+del to reboot". Probao sam hard na svoj ide kabel ko master/slave/cs, probao sam da dijeli sa dvd čitačem, ništa. Jel moguće da ova stara matična nemože čitat HDD od 120gb jel joj je prevelik ili neka druga glupost sa kompatibilnošću? I stari i novi diskovi su maxtorovi, s tim da je stari bio 60GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zar opet? Odi u BIOS i nađi negdje stavku SATA Mode ili sl., prebaci joj vrijednost u IDE Mode i snimi takav BIOS.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ubaci hard kod sebe u komp i formatiraj ga. u bilo koji format. pa probaj opet na ovome, pa javi da li se sto promijenilo.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Već jesam, na trenutno kompu radi formatiranje, kopiranje i čitanje. |
![]() |
![]() |
|
|