![]() |
Problem sa starim kompom
Dakle, mislio sam poklonit svoju poprilično staru konfiguraciju:
P4@1.8Ghz Asrock matična sa intel 848 chipsetom 512MB ddr ram radeon 9600xt Problem je što je stari IDE hard crknuo, a nikako nemogu upogoniti "novi" IDE od 120GB. Bios ga detektira i sve, ali kad pokušam instalirati windowse, installer zapne odma nakon onog press F6 to install raid or.... Probao sam čak windowse i na drugom kompu instalirati pa pokrenut na ovom, ali daje error "NTLDR missing, press ctrl+alt+del to reboot". Probao sam hard na svoj ide kabel ko master/slave/cs, probao sam da dijeli sa dvd čitačem, ništa. Jel moguće da ova stara matična nemože čitat HDD od 120gb jel joj je prevelik ili neka druga glupost sa kompatibilnošću? I stari i novi diskovi su maxtorovi, s tim da je stari bio 60GB. |
Zar opet?
Odi u BIOS i nađi negdje stavku SATA Mode ili sl., prebaci joj vrijednost u IDE Mode i snimi takav BIOS. |
Pa jesi ti pročitao što sam napisao, disk je isto IDE tj. PATA a ne SATA, tako da ne vidim kako bi to točno pomoglo.
|
ubaci hard kod sebe u komp i formatiraj ga. u bilo koji format. pa probaj opet na ovome, pa javi da li se sto promijenilo.
|
Već jesam, na trenutno kompu radi formatiranje, kopiranje i čitanje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |