|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
problem s kabelom na Samsungu 793df
Monitor sa zadnje strane izgleda ovako(VGA kabel je unutra negdje ustekan), a drugi kraj VGA kabela gubi signal kod konektora. Jel bi se moglo odrezat VGA kabel nekolko cm od monitora i onda zalemit drugi zenski VGA konektor i na njega ustekat novi kabel, i da naravno to sve radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
night shift
Datum registracije: Aug 2007
|
Rekao bih da je lakse kupiti nov 15-pinski konektor, iseci "drugi kraj VGA kabela gubi signal kod konektora" i zalemiti nov konektor. Nisu neophodne sve zice, samo r,g,b,masa,H,V. Znaci 6 od 15. Nadji nekoga "tu negdje..." ko je vican sa lemilicom, zamena konektora ne bi trebalo da kosta puno. pozdrav.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
heh, krivo si ti skuzio. pa to sam ja i mislio, ali nisam bio siguran jel bi radilo to tak... nije to meni problem zalemit, samo.. jel znas mozda di bi u zgu mogao kupiti vga konektor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ili u Chipoteci kupi VGA kabel (na oba kraja je konektor), opet ocvikaš jedan i zalemi direktno na pcb u monitoru (gdje je sadašnji neispravni). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
jos par pitanja.... lemim po ovom(nisam nasao muski konektor, pa lemim na zenski i u njega se onda bude ustekao VGA kabel). Kolko sam skuzio prve 3 zice su one deblje i idu na 1,2 i 3. Dalje.. 4 i 11 idu na 5(GND), a 9 i 12 nisu nigdje spojeni ako se ne varam.. Sad mene zanima sljedece: 1.) s kojima zicama spojiti 4,11 i 5 2.)jel na 6,7 i 8 idu one tanje crvena, zelena i plava ili idu one koje su omotane oko onih debljih? 3.) koje zice idu na 13 i 14 (horizontal sync i vertical sync - mislim na boju) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Opet se spavalo u školi ili vas nisu ni učili kak treba. Za RGB se koriste tanki koaksijalci (u "debelom" kabelu), stoga na 1, 2 i 3 idu srednji (živi, nazovi kak hoćeš) krajevi tankih koaksijalca a na 6, 7 i 8 vanjski tj. oplet. Opet kažem, bolje da si spajanje / lemljenje napravio u samom monitoru. Trebaš spojit kako je bio spojen bivši kabel, ako treba "raskopaj" bivši krajnji konektor jer boje pojedinih žica nisu definirane nekim standardom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|