|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) Crknula matična?
Problem je sljedeći. Iz nekog razloga se napajanje počelo pregrijavat i resetirat komp nakon nekog vremena rada. To sam riješio tako što sam stavio još jedan ventilator na napajanje. Međutim, dan poslije komp je ostao uključen preko noći i ujutro više nije bilo slike na monitoru. Pokušavao sam resetirat ručno ali slika se ne pojavljuje i nema onog kratkog zvučnog signala kad se uključuje. Kad izvadim grafičku opet se isto ponaša, a tek kad skinem RAM-e čuje se onaj dugi zvučni signal da fali RAM memorija. Pokušao sam i sa drugom grafičkom na PCI Ex i sa jednom PCI ali bezuspješno. Jeli moguće da je napajanje na neki način spalilo matičnu ploču? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I.H.S.V.
Datum registracije: Feb 2008
|
Jel konfa ista kao i pod moj komp? Koje napajanje imaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ma ja osobno ne vjerujem da je matična, ok može bit ali... Na matičnoj radi post, što znači da su cpu NB i SB ispravni....ram ne mora bit(prvo probaj s jednom pločicom pa s drugom pa ponovit za svaki utor da budeš siguran da nije ram) Jasno promjeni/provjeri problematično napajanje Stavio si još jedan vent na psu...ok, ali s tim nisi riješio uzrok pregrijavanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Sad je ista, nisam dugo bio aktivan na ovom forumu pa je zastarila. Znam da je napajanje smeće ali do sad je radilo i još uvijek "radi". Jer komp se uključi samo što se slika ne prikazuje. Citiraj:
Rame sam isto već bio pokušavao stavljat u raznim kombinacijama i ništa ne dobijem s time osim kad ih sve izvadim prepozna da ih nema. Mene jedino brine to što ništa ploča ne javlja kad nema/ima grafičke, zato sam i pomislio da je ona. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
moglo bi biti da je napajanje ostalo bez 12v, možda, treba testirati.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
nova matična i novo napajanje, sada imaš pola kompa novog.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|