|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
(riješeno) Problem sa grafikom, crne linije, čudne boje, gublenje tekstura, glitch
Pozdrav. U poslijednjih nekoliko mjeseci javlja mi se problem u igrama. Npr u COD4 , AOC, PES 2008 i drugm 3D igrama, nakon par minuta igranja javljau mi se crne ili linije u bojama na ekranu, gube se boje, teksture, dolazi do glitcheva, treptanja slike. Čak mi se pri bootanju računala, čim ga uplaim znaju pojaviti pojedinčni pikseli bijele boje, na mjestima gdje bi tebalo bit sve crno - kada se podižu Windowsi. Znaju se pojaviti i pojedinačna slova ružičaste boje, na boot up screen gdje bi trebala biti bijela. Računalo je staro oko godinu i pol, prije nisam imao takve probleme, npr COD 4 i druge zahtjevne igre sam igrao bez teškoća. Moja konfiguracija je: AMD X2, 4200+ Gainward Bliss 7950gt 256MB matična DFI Infinity NF SLI M2 2x 1GB rama Kingmax 800 HDD Seagate Baracuda SATA II, 250 Napajanje 450W Chieftec Monitor Samsung Syncmaster 997, 19" Prema Everestu temperature su: Matična - 64C bez opterečenja Procesor - 40C bez, malo preko 50C full load Aux - 36C bez opterečenja Grafička 59C bez opterečenja, 75-80 ili malo preko toga full load HDD 44C idle Da li je uzrok problema možda pregrijavanja neke od komponenti? Molio bih pomoć, Hvala!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Grafa ti je osla. Mozes probati s novim driverima. Ali uglavnom je crkla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Temperature su dosta visoke pa ne bi bilo loše privremeno staviti neki vent sa strane, tek toliko da vidiš je li problem u temperaturama ili nečemu drugom. Reci kad uključiš komp nakon par sati mirovanja, ima li onda tih artefakata ili se pojave tek kad se komp malo zagrije?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Underclockirao sam karticu maksimalno sa 580/750 na 550/700. Stanje je vidljivo bolje, ali još ne dovoljno da bi bilo prihvatljivo. Vjerojatno bi pravi test bio da otvorim bočnu stranicu, i stavim neki sobni ventilator da puše na komp, međutim bojim se otvoriti stranicu jer na njoj zaštitna naljepnica od trgovne, ako ju skinem upuštam se u rizik eventualnog problema sa jamstvom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Onda vrati karticu na tvornicke frekvencije i nosi na servis. Oni ti jedini mogu pomoci tj zamijeniti karticu ili popraviti bez gubljenja gar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Uspio sam rješiti problem!! ![]() ![]() ![]() Bez otvaranja kučišta sam komprimiranim zrakom kroz rešetke dobro ispirio grafičku, ventilatore, matičnu i procesor. Problemi su nestali sve je normalno, nema više artefakata i linija, čak ni sa punim opterečenjem kartice. Temperature grafe su pale za oko 10 stupnjeva, sad je 48-50C idle, 68-69C pod punim opterečenjem. Artefakti i glitchevi su bili izazvani pregrijavanjem, valjda je prašina nakupljena tokom vremena otežavala hlađenje. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|