|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ADSL na dva računala
Bok ! Imam nekoliko pitanja! Dal mi može neko objasniti kako najlakše spojiti dva računala da imaju ADSL ,a da glavno računalo ne treba biti upaljeno (po mogučnosti ) kasda modemom ? Što treba podesiti da to profunkcionira ? Tražio sam po postovima odgovore na moja pitanja ,ali samo neka komplicirana rješenja u kojima se nemogu snaći,pa mi nije preostalo ništa drugo nego otvoristi novi post ! sooory admin ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm nisi onda dobro pretrazio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da, svaki radi za sebe i neovisni su jedan o drugome, ali se mogu povezati da dijele neke svoje foldere.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
nadam se da se corsa neće ljutiti, ali da ne otvaram novi topic pitati cu ovdje. Moram spojiti dva kompa na ADSL. Trenutno imam siemens c-010-i koji radi u bridge modu. Tako funkcionira odlično. Nemam nikakvih problema, nema otvaranja portova. E sada koliko sam skuzio najbolje bi bilo uzeti switch i prebaciti siemens-a u router mode, ali onda moram otvarati portove za svaki program posebno. Dali je ikako moguće složiti da sve funkcionira kao sada (siemens bridge mode, bez otvaranja portova) i da oba računala mogu na internet.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako se ono "fino" kaže: Nemoš stisnit i p * * * Ili Bridge mode + switch = Samo jedno računalo trenutno na netu, netreba otvarati portove ili Route mode + switch = Sva računala mogu istovremeno na net ali za određene programe treba otvarati portove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Može i tako samo mi nikako ne "leži" Win ICS - Internet Conection Sharing. Drugim rječima kad to uspiješ postavit = sve 5, al kad mu pukne da neradi onda brzo postaneš čelav neovisno o godinama. I još, 1. komp mora radit da bi 2. mogao na net. Pročitaj malo stare postove, sve opcije su objašnjene i opisane. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|