|
![]() |
#1 |
Banned, teška spamara
Datum registracije: Dec 2007
|
Gigaset Simens SE555 - ne mogu se ŽIČNO spojit sa PC-ijem da sam gospa!
Problem: Kada spojim Ethernet kabel između PC i routera ,PC ne reagira. Non stop se u Network Connections nalazi ikonica Local Area Connection i to sa malim crvenim križičem (network cable unpluged). Bez obzira što je router non stop online, ne mogu uspostavit žičnu komunikaciju sa Gigaset SE555,a time i internet pogotovo. Do sada sam spojen bežično sa routerom pomoću USB gigaset bežičnog adaptera Kabel je priključujem na pozicije LAN1 ili LAN2 u routeru koje trepere kad je kabel jednoj od njih. Uvjeren sam da su network kartica i kabel ispravni jer kad spojio laptop i isti PC prepoznaju se međusobno,doduše sa limited connectivity,ali to lako srediv problm.Također spajao sam žično router i laptop i opet isto. Imate li ideje kako ovo rješiti? Postoji li mogućnost ukoliko je sve ispravnio(kabel ,router, kartica) da kad spojim router žično da ga komp ne prepoznaje u Local Area Connection i da treb a nešto podesit dodatno. Zadnje izmijenjeno od: Marin@. 19.12.2007. u 23:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Fixne ip adrese ili DHCP uključen ? Svejedno probaj sa drugim kabelom. Probaj sve LAN utore na routeru, pazi da ti nije upisana IP adresa u postavke kartice. Ne trebaš ništa podesiti osim ispravne IP adrese ukoliko ti nije DHCP uključen. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned, teška spamara
|
Citiraj:
Sve sam lanove probao portove . Pokušavao sam ono obtain automatski i kad ručno upišeš one 3 adrese i ništa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sa istim kabelom si spojio laptop i PC? Ako je odgovor potvrdan onda imaš ispravan kabel ali krivi tip. Da pojasnim, to je vjerojatno crossower tip kabela, a tebi treba straigth-thru tip kabela. Potonji ćeš prepoznati da su iste boje na istim mjestima (pin) na oba kraja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned, teška spamara
|
Citiraj:
Ovo je funkcioniralo kad je T-com-ov radnik sve prvi put podesio. Postoji mala mogučnost da sam promjenio kabele. Da, sa 2 čak kabela koja imam uspostavio sam vezu između laptopa i pc. Evo pogledaj na 3. stranici pdf-a koji kabel ide uz ovaj router. Jel to taj straigth-thru, a ja mislim da nije. http://www.t-com.hr/pdf/main/Interne...5_WLAN_dsl.pdf Ako možeš dat link kako izgleda taj straigth-thru na nekoj sličici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kiflica sa sezamom
Datum registracije: Dec 2005
|
Nebitno, routerima je potpuno svejedno spoji li se računalo na njih crossover ili patch kabelom, prepozna oba i oba rade. Konkretno imam kod sebe se555 i 2 računala su spojena crossoverima na njega, jedno patch kabelom i 2 wirelessom i sve skupa funkcionira besprijekorno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned, teška spamara
|
u koji lan ti je kabel 1-4? Stvarno ne znam šta mi je s ovim. I na laptop i na pc ka priključim ovaj kabel iz routera sa poz. lan 1 ili 2 uvjek mi je ikonica nepromjenjena Local Area Connection (network cable unplugged , križić) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kiflica sa sezamom
|
U sva 4 imam kablove ali na 4. nije ništa spojeno. Svijetli li LAN1 indikator na se555 kad spojiš računalo na njega? S obzirom da piše network cable unplugged, najvjerojatnije je problem u kablu, pokušaj nabavit drugi kabel pa njime spojiti. Pokušaj u sva 4 porta na se555 spajat kabel, ako na ijednom zasvijetli indikator i na računalu se pojavi connected znači da su oni portovi na kojima ne radi izgorili. Ako niti na jednom ne radi, onda je jako mala vjerojatnost da je sve izgorilo, iako nije nemoguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned, teška spamara
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Kiflica sa sezamom
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned, teška spamara
|
koja je razlika između http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...naopr&c=C20107 ove dvije vrste kabela: 1)BELKIN CAT5E Patch kabel s pregibnicom 4PAIR RJ45M/M 2)Cat5e Snagless Patch kabel 4PAIR;RJ45M/M 3)UTP-patch kabel 0.5m siv |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Kiflica sa sezamom
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |