![]() |
Gigaset Simens SE555 - ne mogu se ŽIČNO spojit sa PC-ijem da sam gospa!
Problem: Kada spojim Ethernet kabel između PC i routera ,PC ne reagira. Non stop se u Network Connections nalazi ikonica Local Area Connection i to sa malim crvenim križičem (network cable unpluged). Bez obzira što je router non stop online, ne mogu uspostavit žičnu komunikaciju sa Gigaset SE555,a time i internet pogotovo. Do sada sam spojen bežično sa routerom pomoću USB gigaset bežičnog adaptera
Kabel je priključujem na pozicije LAN1 ili LAN2 u routeru koje trepere kad je kabel jednoj od njih. Uvjeren sam da su network kartica i kabel ispravni jer kad spojio laptop i isti PC prepoznaju se međusobno,doduše sa limited connectivity,ali to lako srediv problm.Također spajao sam žično router i laptop i opet isto. Imate li ideje kako ovo rješiti? Postoji li mogućnost ukoliko je sve ispravnio(kabel ,router, kartica) da kad spojim router žično da ga komp ne prepoznaje u Local Area Connection i da treb a nešto podesit dodatno. |
Fixne ip adrese ili DHCP uključen ? Svejedno probaj sa drugim kabelom. Probaj sve LAN utore na routeru, pazi da ti nije upisana IP adresa u postavke kartice.
Ne trebaš ništa podesiti osim ispravne IP adrese ukoliko ti nije DHCP uključen. |
Citiraj:
Sve sam lanove probao portove . Pokušavao sam ono obtain automatski i kad ručno upišeš one 3 adrese i ništa. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo je funkcioniralo kad je T-com-ov radnik sve prvi put podesio. Postoji mala mogučnost da sam promjenio kabele. Da, sa 2 čak kabela koja imam uspostavio sam vezu između laptopa i pc. Evo pogledaj na 3. stranici pdf-a koji kabel ide uz ovaj router. Jel to taj straigth-thru, a ja mislim da nije. http://www.t-com.hr/pdf/main/Interne...5_WLAN_dsl.pdf Ako možeš dat link kako izgleda taj straigth-thru na nekoj sličici. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
koja je razlika između http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...naopr&c=C20107
ove dvije vrste kabela: 1)BELKIN CAT5E Patch kabel s pregibnicom 4PAIR RJ45M/M 2)Cat5e Snagless Patch kabel 4PAIR;RJ45M/M 3)UTP-patch kabel 0.5m siv |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:44. |