|
![]() |
#1 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Zakaj nemam boot selection
Meni zatrebali Win 98 uz XP i ja instalirao na drugu particiju,ali nemam izbor pri dizanju. Nakon toga ja to stavio na istu particiju al opet nema izbora. 98 mi nije podrzavala opcije ploce i nij htjela vrtit Driver CD. Pa sam bi prisiljen stavit WIN Many Errors, al opet nemam izbor OS-a. Prije na MSI ploci sam imao izbor koji sistem zelim dic, i mao sma i jednom na ovoj ploci, zakaj? Jel moram negdje nekaj napravit, pomoc!!!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
trebas promijenit boot.ini u C:\ probaj ovak npr: Code:
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /FASTDETECT naziv mozes isto promijenit timeout znaci kolko dugo ce meni biti prikazan, nakon njega starta one win. koje su default [edit] za ovo fastdetect nisam ziher jel treba ili ne treba
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ček malo. Od kad 98 može da se boota s particije koja nije C? Inače boot loader dolazi s XP ali tek kad ih instaliraš naknadno, nakon 98. XP imaju mogučnost detekcije drugog OS-a i izbacivanje boot loadera. Inče PM ima boot izbornik pa možeš instalirati njega. Iako 98 ne ide s nijedne osim C particije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
|
Dizali su se oni s druge particije. AL mi nije jasno zakaj nisma imao izbor kad sam ih imao na istoj particiji xP je bio prvi!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
|
Bum vidio sad imam Me ( Many Errors), i cekam da frnd dojde s XP-om, jer kad instaliarm ili 98 ili Me mi se samo oni dignu.A od XP-a nis! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Moraš prvo instalirat 98 a tek onda xp ili onako kako je Veky reko!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
|
AL mi i dlaje nije jasno kak je to bilo prije funkcioniralo kad sam stavio prvo XP a tek onda Me. Ovu 98 necu vise stavljat jer je totalno u qurcu.Nie mi htjela ucita driver za mreznu s diskete!/(Windows was unable to find a driver for your device) ![]() ![]() Budem vidio kaj äu napravit prvo cu formatirat C: particiju, napravit novu samo za Me, a onda na c: XP
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
tor... mogu se dizati s druge particije ako je prva NTFS (znamo zakaj) eh sad... isuse... kad su ti se dizali s druge to je bilo zato kaj ME isto kao XP, 2k i NT detektira druge OS-ove i editira boot.ini 98 to ne zna. inače ME je zakon ako mu se sviđa konfiguracija i radi bez greške.. many errors je zato kaj mu se puno konfi baš i ne sviđa (pogotovo amd platforme i ocani sustavi) ali je ME najizdržljiviji. to je jedini OS koji u preko 70% slučajeva preživljava promjenu cijele konfiguracije (ploče, proca i grafulje istovremeno). nemam pojma zakaj XP svaki drugi put umire od toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
|
Znam to mi je i frend reko njemu su Me bili najstabilniji sustav u dve godine veli da je jednom imao blue screen! Onu 98 necu stavljat jer nis ne dela,al apsolutno nis! ( Se=some/serious errors, Me=Many errors,NT=Nice try, XP= experimantal)
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|