PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Zakaj nemam boot selection (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6880)

Isus 30.11.2003. 14:42

Zakaj nemam boot selection

Meni zatrebali Win 98 uz XP i ja instalirao na drugu particiju,ali nemam izbor pri dizanju. Nakon toga ja to stavio na istu particiju al opet nema izbora.
98 mi nije podrzavala opcije ploce i nij htjela vrtit Driver CD.
Pa sam bi prisiljen stavit WIN Many Errors, al opet nemam izbor OS-a.

Prije na MSI ploci sam imao izbor koji sistem zelim dic, i mao sma i jednom na ovoj ploci, zakaj?
Jel moram negdje nekaj napravit, pomoc!!!

Veky 30.11.2003. 14:47

trebas promijenit boot.ini u C:\

probaj ovak npr:

Code:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /FASTDETECT

pod "partition" stavis redni broj particije na kojoj su drugi windowsi
naziv mozes isto promijenit
timeout znaci kolko dugo ce meni biti prikazan, nakon njega starta one win. koje su default

[edit] za ovo fastdetect nisam ziher jel treba ili ne treba

tor 30.11.2003. 15:11

Ček malo. Od kad 98 može da se boota s particije koja nije C?
Inače boot loader dolazi s XP ali tek kad ih instaliraš naknadno, nakon 98. XP imaju mogučnost detekcije drugog OS-a i izbacivanje boot loadera. Inče PM ima boot izbornik pa možeš instalirati njega. Iako 98 ne ide s nijedne osim C particije.

Isus 30.11.2003. 15:13

Dizali su se oni s druge particije.
AL mi nije jasno zakaj nisma imao izbor kad sam ih imao na istoj particiji xP je bio prvi!

Veky 30.11.2003. 15:38

Citiraj:

Originally posted by Isus
Dizali su se oni s druge particije.
AL mi nije jasno zakaj nisma imao izbor kad sam ih imao na istoj particiji xP je bio prvi!

ak je xp prvi, ovo moje mora radit. :D

Isus 30.11.2003. 16:11

Bum vidio sad imam Me ( Many Errors), i cekam da frnd dojde s XP-om, jer kad instaliarm ili 98 ili Me mi se samo oni dignu.A od XP-a nis!:grrr: :grrr: :rambo: :argue:

Virus7 30.11.2003. 16:31

Moraš prvo instalirat 98 a tek onda xp ili onako kako je Veky reko!!:beer: :beer: :smoke:

Isus 30.11.2003. 16:41

AL mi i dlaje nije jasno kak je to bilo prije funkcioniralo kad sam stavio prvo XP a tek onda Me.
Ovu 98 necu vise stavljat jer je totalno u qurcu.Nie mi htjela ucita driver za mreznu s diskete!/(Windows was unable to find a driver for your device):rambo: :fuming:
Budem vidio kaj äu napravit prvo cu formatirat C: particiju, napravit novu samo za Me, a onda na c: XP

horza 30.11.2003. 17:09

tor... mogu se dizati s druge particije ako je prva NTFS (znamo zakaj)
eh sad...
isuse... kad su ti se dizali s druge to je bilo zato kaj ME isto kao XP, 2k i NT detektira druge OS-ove i editira boot.ini
98 to ne zna.
inače ME je zakon ako mu se sviđa konfiguracija i radi bez greške.. many errors je zato kaj mu se puno konfi baš i ne sviđa (pogotovo amd platforme i ocani sustavi)
ali je ME najizdržljiviji. to je jedini OS koji u preko 70% slučajeva preživljava promjenu cijele konfiguracije (ploče, proca i grafulje istovremeno). nemam pojma zakaj XP svaki drugi put umire od toga.

Isus 30.11.2003. 17:50

Znam to mi je i frend reko njemu su Me bili najstabilniji sustav u dve godine veli da je jednom imao blue screen! Onu 98 necu stavljat jer nis ne dela,al apsolutno nis!
( Se=some/serious errors, Me=Many errors,NT=Nice try, XP= experimantal)

tor 30.11.2003. 18:10

Citiraj:

Originally posted by Horza
tor... mogu se dizati s druge particije ako je prva NTFS (znamo zakaj)
eh sad...
isuse... kad su ti se dizali s druge to je bilo zato kaj ME isto kao XP, 2k i NT detektira druge OS-ove i editira boot.ini
98 to ne zna.
inače ME je zakon ako mu se sviđa konfiguracija i radi bez greške.. many errors je zato kaj mu se puno konfi baš i ne sviđa (pogotovo amd platforme i ocani sustavi)
ali je ME najizdržljiviji. to je jedini OS koji u preko 70% slučajeva preživljava promjenu cijele konfiguracije (ploče, proca i grafulje istovremeno). nemam pojma zakaj XP svaki drugi put umire od toga.

Eh da, ne vidi NTFS pa misli da je D primarna...Davno je to bilo kad sam bio na 9x sustavima...:D

horza 30.11.2003. 22:15

Citiraj:

Originally posted by tor
Eh da, ne vidi NTFS pa misli da je D primarna...Davno je to bilo kad sam bio na 9x sustavima...:D
ma i ja se već gubim... iako mi je work-related slagati te damn dual-bootove jer se ljudima tak sviđa jedna stara igrica.

tor 30.11.2003. 23:30

Da, što češ...:smoke:

Isus 01.12.2003. 00:16

Citiraj:

Originally posted by Horza
ma i ja se već gubim... iako mi je work-related slagati te damn dual-bootove jer se ljudima tak sviđa jedna stara igrica.
Ma nije meni sam zbog stare igrice već zbog frenodove Web-digitalke kod koje jedan dio drivera niej kompatibilan s XP-om:rambo:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:59.