|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
abit kd7 problem sa memorijom
e ovak,komp u radioni prilikom paljenja ne podize sistem nek stane na memori testing i tam zaglavi,ima opcija da stisnem escape i prekinem mem test i stisnut del da se udje u setup,nece ni jedno ni drugo,sa istom tom memorijom(512mb ddr400)komp doma radi normalno,dok sa memorijom donesenom od doma ovaj u radioni javlja istu gresku,probal sam i sa drugim procesorom,i sa vadjenjem baterije iz biosa,i sa rastavljanjem i ciscenjem od prasine,prestekavanjem konektora itd,nece... sumnjam da je ploca rikardo patrese.... molim savjete!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ako je rika onda je rika pretpostavljam da si je vec probao setati po slotovima? vjerovatno da ako si dosao do faze da ides mjenjati procesor ![]() da li je memorija koja je u tom stroju nova ili je vec radila prije u njemu? ako je ovo drugo nemas sto razmiljat, znas di je trznica, trazi drugu plocu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Kupio sam dotičnu ploču od zweitakta i problem je bio izgleda u držaču CMOS baterije, umetnuo sam novu bateriju i vidio da nema napona, pa sam omotao sa izolir trakom i radi sasvim uredu sa 2*256 MB sticka... Sad pak ima drugi problem, neće spremati neke postavke u CMOS, poput frekvencije procesora, dok datum pamti. Flashat ću drugi BIOS pa ću vidjeti što će onda biti...
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|