![]() |
abit kd7 problem sa memorijom
e ovak,komp u radioni prilikom paljenja ne podize sistem nek stane na memori testing i tam zaglavi,ima opcija da stisnem escape i prekinem mem test i stisnut del da se udje u setup,nece ni jedno ni drugo,sa istom tom memorijom(512mb ddr400)komp doma radi normalno,dok sa memorijom donesenom od doma ovaj u radioni javlja istu gresku,probal sam i sa drugim procesorom,i sa vadjenjem baterije iz biosa,i sa rastavljanjem i ciscenjem od prasine,prestekavanjem konektora itd,nece...
sumnjam da je ploca rikardo patrese.... molim savjete!!! |
a ako je rika onda je rika
pretpostavljam da si je vec probao setati po slotovima? vjerovatno da ako si dosao do faze da ides mjenjati procesor :) da li je memorija koja je u tom stroju nova ili je vec radila prije u njemu? ako je ovo drugo nemas sto razmiljat, znas di je trznica, trazi drugu plocu |
ma radila je u tom kompu normalno,radi i doma kod mene,dosla mi druga ploca pa cemo vidjeti u cem je problem...:chears:
|
kod mene ti je isti problem...stavim 512 i neće se sustav dići!
ali uz tu stavim i 256 i onda sve radi jedino se komp neki put restarta kad igram igru! |
Citiraj:
|
ma...kupis novi proizvod i misliš da radi kad ono nije tako...zamjeniš za drugi opet neradi...
memtest mi ne želi bootati(stavio sam ga na cd) si radio kad s tim? |
Kupio sam dotičnu ploču od zweitakta i problem je bio izgleda u držaču CMOS baterije, umetnuo sam novu bateriju i vidio da nema napona, pa sam omotao sa izolir trakom i radi sasvim uredu sa 2*256 MB sticka...
Sad pak ima drugi problem, neće spremati neke postavke u CMOS, poput frekvencije procesora, dok datum pamti. Flashat ću drugi BIOS pa ću vidjeti što će onda biti... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:07. |