Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2010., 21:26   #1
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Problem s konekcijom

can't renew IP address te da je nemoguće repairat

Budući da se ne razumijem previše u te internet stvari, bio bih zahvalan ak bi bi pokušali pomoć da nekak sredim to, hvala
-->
ovih dana složio sam stari komp koji nije bio u pogonu 2 godine u nadi da će služit primarno kao surf mašina za ostale ukućane kako bi se rasteretio ovaj glavni .
Dakle kupio sam danas kabel i spojio stari komp potpuno istim principom kao i ovaj, žičano direktno u ruter tako da bi bili potpuno neovisni jedan o drugom . Međutim evo problema, iz nekog čudnog razloga jednostavno se konekcija ne želi uspostaviti, stalno se vrti poruka Limited or no connectivity te repair također ne pomaže jer onda baca ovo --> can't renew IP address te da je nemoguće repairat

Budući da se ne razumijem previše u te internet stvari, bio bih zahvalan ak bi bi pokušali pomoć da nekak sredim to, hvala
D.O.M.I. je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2010., 22:54   #2
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Da nisi ti možda kupio crossover kabel, pa zato neće?
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2010., 23:02   #3
mali david
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Pogledaj malo ovdje da li ti šta pomaže, uglavnom, za tebe je najjednostavnije da staviš na automatski da ti dodjeljuje ip adresu i ostalo, no ako neide tako, onda trebaš znati osnovne informacije, kao, koja je ip adresa routera - u tom opsegu adresa mora biti i komp (primjer: 192.168.1.x), a adresa routera ide za default gateway i dns.
Također, da li imaš na routeru max-tv i gdje si "uštekao" kabal na router (u koji port)?
mali david je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2010., 23:07   #4
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

Datum registracije: Jul 2009
http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=2560110911

dakle pratio sam korake koje mi je predložio kolega s ove stranice ->> http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...reske_wlan.asp
sada više ne pokazuje poruku limited or no con... i čini se da je sve u redu barem što se tog dijela tiče.Međutim i dalje se nemože spojiti na net . Stvorio sam novu konekciju za spajanje i koristim isti username i password kao i na ovom kompu s kojeg upravo pišem.
Konstantno se prikazuje poruka Veryfying username and password... te se ne uspije spojit nego konstantno izbacuje Error 691: Access denied because username and/or password is invalid on the domain
Daljnjim istraživanjem uspio sam spojit stari komp na internet ali tek kada sam disconnectao net na ovom kompu i obrnuto, dakle ne žele biti oba istovremeno online
Ruter je Kasda KD318-MUI
-->
kabel je ovaj tako da vjerujem da je dobar --> http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=2560110911

dakle pratio sam korake koje mi je predložio kolega s ove stranice ->> http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...reske_wlan.asp
sada više ne pokazuje poruku limited or no con... i čini se da je sve u redu barem što se tog dijela tiče.Međutim i dalje se nemože spojiti na net . Stvorio sam novu konekciju za spajanje i koristim isti username i password kao i na ovom kompu s kojeg upravo pišem.
Konstantno se prikazuje poruka Veryfying username and password... te se ne uspije spojit nego konstantno izbacuje Error 691: Access denied because username and/or password is invalid on the domain
Daljnjim istraživanjem uspio sam spojit stari komp na internet ali tek kada sam disconnectao net na ovom kompu i obrnuto, dakle ne žele biti oba istovremeno online
Ruter je Kasda KD318-MUI

Zadnje izmijenjeno od: D.O.M.I.. 27.11.2010. u 23:17.
D.O.M.I. je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2010., 18:59   #5
hellbani
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2010
pa naravno.. zato postoje ruteri., koji se spoje s jednom konekcijom ( username + pass ) ., pa dalje salju internet na vise racunala...
hellbani je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno