![]() |
Problem s konekcijom
ovih dana složio sam stari komp koji nije bio u pogonu 2 godine u nadi da će služit primarno kao surf mašina za ostale ukućane kako bi se rasteretio ovaj glavni .
Dakle kupio sam danas kabel i spojio stari komp potpuno istim principom kao i ovaj, žičano direktno u ruter tako da bi bili potpuno neovisni jedan o drugom . Međutim evo problema, iz nekog čudnog razloga jednostavno se konekcija ne želi uspostaviti, stalno se vrti poruka Limited or no connectivity te repair također ne pomaže jer onda baca ovo --> can't renew IP address te da je nemoguće repairat :( Budući da se ne razumijem previše u te internet stvari, bio bih zahvalan ak bi bi pokušali pomoć da nekak sredim to, hvala |
Da nisi ti možda kupio crossover kabel, pa zato neće?
|
Pogledaj malo ovdje da li ti šta pomaže, uglavnom, za tebe je najjednostavnije da staviš na automatski da ti dodjeljuje ip adresu i ostalo, no ako neide tako, onda trebaš znati osnovne informacije, kao, koja je ip adresa routera - u tom opsegu adresa mora biti i komp (primjer: 192.168.1.x), a adresa routera ide za default gateway i dns.
Također, da li imaš na routeru max-tv i gdje si "uštekao" kabal na router (u koji port)? |
kabel je ovaj tako da vjerujem da je dobar --> http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=2560110911
dakle pratio sam korake koje mi je predložio kolega s ove stranice ->> http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...reske_wlan.asp sada više ne pokazuje poruku limited or no con... i čini se da je sve u redu barem što se tog dijela tiče.Međutim i dalje se nemože spojiti na net . Stvorio sam novu konekciju za spajanje i koristim isti username i password kao i na ovom kompu s kojeg upravo pišem. Konstantno se prikazuje poruka Veryfying username and password... te se ne uspije spojit nego konstantno izbacuje Error 691: Access denied because username and/or password is invalid on the domain :( Daljnjim istraživanjem uspio sam spojit stari komp na internet ali tek kada sam disconnectao net na ovom kompu i obrnuto, dakle ne žele biti oba istovremeno online Ruter je Kasda KD318-MUI |
pa naravno.. zato postoje ruteri., koji se spoje s jednom konekcijom ( username + pass ) ., pa dalje salju internet na vise racunala...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:06. |