Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.12.2008., 13:47   #1
neverall
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
rad računala u hladnoj i(li) vlažnijoj prostoriji

sad, hladna je ,to je sigurno,jer je ne grijem ni u decembru..negdje oko 10 stupnjeva.danas je sunčano pa ima možda i 18.....što kad temperatura padne na oko 7+ preko noći..?? bojim se i vlage zbog pada temperature ,ako je vlaga posljedica pada temperature?..da li to smeta mašini ili baš suprotno.ne bi znao izmjeriti da li se ili ne stvara vlaga u tako relativno hladnom prostoru....pa molim .zna mi netko nešto reći o tome? pozdrav s Jadrana!!! računalo uglavnom radi non stop..pali se i gasi jednom dnevno...da li da budem zabrinut??
neverall je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2008., 09:06   #2
RAMONES
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
sto se tice temperature nemoj bit zabrinut,al ako je bas previse vlage onda ne znam,stavi poklopac od kucista da ti ne moze ulazit vlaga lol
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2008., 10:02   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Hladnoca je nebitna osim ako ne stoji duze ugasen na niskoj temperaturi, neki diskovi nece da se zavrte ako im je prehladno. Nisam jednom isao na krov fenom grijat neki od APova koji je riknio pa bio ugasen duze od par sati na ispod nule
A vlaga....ne bi smjelo biti problema iako ja u te kante znam ubaciti ona silikonska zrnca sto vlagu kupe, ono sto s cipelama dolazi. Kod mojih kanti nisam nikada primjetio da je vrecica nesto pokupila no znam lika koji je imao problema s tavanskom kantom, stalno mu se vlaga kondenzirala na ramu i pravila probleme. Mislim da je isto rjesio tim granulatom. Ali to je usamljen slucaj
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2008., 12:39   #4
BrusJr
Premium
Moj komp

BrusJr's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Potpisujem, treba paziti na vlagu, hladnoća i nije neki problem.
BrusJr je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2008., 23:11   #5
neverall
Premium
Moj komp

hvala......čime da izmjerim kolika je vlaga u prostoriji...koje su dopuštene vrijednosti
Staro 09.12.2008., 23:19   #6
BrusJr
Premium
Moj komp

BrusJr's Avatar

Pretpostavljam da postoji nega glatka površina u toj prostoriji, kad sumanjš da bi mogla biti vlaga (kišno vrijeme) prođi prstom po površini, ako je orošena i vlažna ni dobro, ako nije, nema straha.
Što se aparature mjerenja vlažnosti tiče, imaš one mjerne satove zajedno sa vremenskim satom za zid (vidio u Metrou), nije skupo a može pomoći, a za točne vrijednosti od do, to nažalost ne znam , mislim da je do 65% ok.
Staro 09.12.2008., 23:31   #7
neverall
Premium
Moj komp

pozdrav rijeci i odličnoj ideji
Staro 09.12.2008., 23:37   #8
BrusJr
Premium
Moj komp

BrusJr's Avatar

Isprika na OT:
A čuj, bolje i to nego da ti kažem da ideš od dućana do dućana tražeći mjerne istrumente za vlažnost koji mjere točno u decimalu, a zatrebat će ti možda nekoliko puta na godinu ako i toliko, a i obzirom na gužvu po Rijeci. Ovako ako slučajno u ovo blagdansko vrijeme ti pogled padne na zidne satove koji imaju neke dodatne satiće na sebi a još da su i povoljni (cca 50 kn) vjerojatno sreći neće biti kraja
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno